Šta je novo?

Programi za povećavanje protoka na netu

Mr.No

Čuven
Učlanjen(a)
16.01.2003
Poena
619
Šta mislite i koja su vaša iskustva sa programima za ubrzavanje/povećavanje protoka podataka na netu

Mislim da sa tim programima neces nista znacajno postignuti

Tačnije, ništa nećeš postići.

Ronnie umesto sto bezvezno spamujes i smaras u svakoj temi po 10 puta, mogao si njemu da objasnis zasto nece (a osecam da nemas 2 blage zasto je to tako).
Radi se o kompresiji, neki od tih programa povecavaju kompresiju prenetih fajlova i time povecavaju brzinu. Recimo mozes povecati kompresiju za slike ali ce ti i sam prikaz istih biti losiji.
Postoji jedna tema o programu te namene u Internet sobi, radi se o Neobee-jevom programu (cijeg imena ne mogu precizno da se setim) ali se prica svodi na gore receno.

Kudti, nemoj da si na kraj srca... :)

Nekada sam koristio čuveni NetSonic (ne mogu da se setim zašto je čuven) i tako je sve počelo. On je imao zadatak da optimizuje cache već posećenih stranica. Nakon narednih "poseta" on bi, zajedno sa browser-om, učitavao taj cache. Ta "promena" u brzini nije bila primetna (moje iskustvo...).
Kasnije sam pokušao razne TCP/IP optimizer-e ali ništa nije pomagalo...
Maximum koji sam uspeo da izvučem iz 56k veze je: download: 7.11Kb (trajalo 1 minut i stvarno je bio toliki prenos podataka...).

Poslednja izmena:
Interesuje me kako se ti programi ponašaju sa download-om jer ne znam da li oni zaista povećavaju protok i kod dial up konekcije ili je to samo kod kablovskog interneta (ako uopšte i postoji povećanje)

Mislim da ćeš veću razliku primetiti kod surfa (forumi,stranice sa izuzetno mnogo banera...) nego kod Dload-a i to baš na dial-up-u.
Neobee Speedy možeš podesiti (verovatno i ostale) da brže otvara stranice uz lošiji prikaz slika ili uz manje ubrzanje da gotovo zadrži originalni kvalitet slika.Za svakodnevni rad koristim srednja podešavanja (prepoznatljive slike,"smrznute" flash animacije i smajliji...) uz dosta veliko ubrzanje.Početnu stranu Benčmark foruma potpuno otvori za 7-8 sekundi (dial-up;jadna analogna centrala).
Apsolutna preporuka.
Uostalom, zašto sam ne proveriš.Nalog na Neobee-ju možeš otvoriti preko SMS-a,a ni program nije jako velik(ispod 2 Mb).
Pozdrav

Nazad
Vrh Dno