Šta je novo?

Programi za oporavak fajlova sa eksternog diska

Skyw@lker

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
27.12.2003
Poena
630
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 5700X + Cooler Master Hyper 212 RGB
Matična ploča
Asus TUF Gaming B550M-Plus
RAM
DDR4 32GB (2x16GB kit) 3200MHz CL16 HyperX Fury RGB
GPU
ASUS TUF RX6800 OC Edition 16GB GDDR6
Storage
Kingston 1TB M.2 NVMe SA2000M8/1000G + Western Digital 4TB + 2 x WD Elements 8TB
Zvuk
AV Yamaha RX-A2A
PSU
BE QUIET! Pure Power 12M 850W
Kućište
Fractal Define R4 Black Pearl
Monitor
Gigabyte M27F
Miš & tastatura
Logitech K350 + Logitech M705
Ostale periferije
PS5 , Xbox Series S
Laptop
Lenovo ThinkPad T14 Gen 1
Mobilni telefon
Samsung S24 Ultra
Pametni uređaji
Hawei Watch GT 3 Pro, Huawei Body Fat, Xiaomi Mi Hub 2, Xiaomi Mi Kettler
Steam
markov211
Pristup internetu
  1. Optički internet
Dakle imam problem da imam gomilu nekih bitnih fajlova na eksternom disku al neke fajlove jednostavno nece da iskopira, kao da su osteceni... Da li postoji neki program koji moze nesto da uradi po tom pitanju? Dakle ne treba mi program za vracanje obrisanih fajlova već kopiranje postojećih koji su oštećeni...

Pa kao prvo pokreni chkdsk to je u samom Win-u, a mozes i HDDRegenerator.

Upravo tako, prvo ga "leči" pa spasi fajlove.
Ako sve prodje dobro, nije loše da ga formatiraš i nadalje kontrolišeš broj eventualnih loših sektora. Ako se nastave/počnu pojavljivati harda se rešavaj ili se pozovi na garanciju (ako je u njoj naravno) jer neće još dugo.
U zadnjih 2 meseca sam video 4 hard diska (mladjih od godinu dana) sa lošim sektorima koji se množe, izgleda da ih prave sve aljkavije.

Windows-ov chkdsk ga je navodno popravio ali neće da kopira i dalje neke fajlove i direktorijume... A ovaj HDDRegenerator izbaci neki command promt prozor i traži mi da kreiram USB flash boot da bi nastavio skeniranje posle restarta sistema, a i neće da mi kreira boot flash (Kingston 8GB), kao neka greska... Vidim ja da nema spasa tim podacima :(

Windows-ov chkdsk ga je navodno popravio ali neće da kopira i dalje neke fajlove i direktorijume... A ovaj HDDRegenerator izbaci neki command promt prozor i traži mi da kreiram USB flash boot da bi nastavio skeniranje posle restarta sistema, a i neće da mi kreira boot flash (Kingston 8GB), kao neka greska... Vidim ja da nema spasa tim podacima :(

Pa napravi bootabilan disk onda.

Nazad
Vrh Dno