Šta je novo?

Programi za gledanje tv-a

Rolle

Čuven
Učlanjen(a)
17.11.2004
Poena
620
Posedujem eksternu tv karticu Pixel View play Tv 400 koju programi registruju kao ULi M9205 Tv Box.E sad evo u cemu je problem: sa programom koji je dosao uz karticu (honestech tv plus 3.0) sve radi neko vreme,ali veoma cesto prilikom menjanja kanala slika se zamrzne(zvuk normalno radi) i jedino resenje je gasenje programa pa ponovno startovanje sto zna jako da iritira.Pored Tv plus 3.0 probao sam i Dscaler ali i pored svih mogucih podesavanja(skeniranje kanala , video input itd.) on jednostavno odbija da proradi(ekran je zelen bez zvuka).Pa ako neko moze da mi pomogne sta i kako da podesim ili mozda predlozi neki drugi program.
Hvala.

Poslednja izmena:
Fly 2000 TV - program for PC TV tuners, based on Philips saa713x chip
a meni ne nalazi taj cip(sam program ga ne nalazi) tako da program otpada.

A da pokusas da skines novije drajvere kao i noviju verziju istog programa? Ja bih prvo to pokusao na tvom mestu. Neki od programa koje bi mogao da probas su: ChrisTV, SageTV. Opet napominjem, prvo pronadji novije drajvere,jer meni deluje da su drajveri glavni problem...

chris tv definitivno ali verzija 4.60 pa update na 4.70 (mada ne mora uopste). Meni je pinnacle PCTV stereo poleteo sa tim programom.

pa ok radi ali kavlitet slike je neuporediv, veruj mi, probao sam sve moguce TV aplikacije i chris TV je jednak DScaleru (kad mu instaliras DScaler filter pack (180kb)), ima integrisan teletekst, recording, radio, radio recording...nema sta nema i pri tom je brz. Kazem, WinDVR je bukvalno nesto osnovno na cemu mozes da gledas TV i to ne bas preterano kvalitetno (probaj ChrisTv pa ce ti biti jasno o cemu pricam, ali obavezno skini i stavi DS filter pack)

@gx-x
koje filtere po defaultu koristis?

evo ja probao chris - bas mi se dopada! Do sad koristio DSCaler...

Rolle je napisao(la):
Fly 2000 TV - program for PC TV tuners, based on Philips saa713x chip
a meni ne nalazi taj cip(sam program ga ne nalazi) tako da program otpada.

The majority of the Philips saa713x tuners feature a remote control: the RM-050. Fly 2000 TV supports this RC and uses the extended set of functions of this board.
Also, the program Fly 2000 TV supports other models of TV tuners, not only ones that are based on the Philips chip. The only requirement is the presence of a WDM (Windows Driver Model) driver for your tuner. With VxD drivers the program will not work.

@gx-x

Evo trazim vec pola sata al ne mogu da nadjem taj DScaler filter pack.:trust: :wall:
Jel se bas tako zove? Ako ti nije tesko daj link do njega...

gx-x je napisao(la):
chris tv definitivno ali verzija 4.60 pa update na 4.70 (mada ne mora uopste). Meni je pinnacle PCTV stereo poleteo sa tim programom.

A sto tako, ako nije tajna?

nije tajna :) "original" 4.70 verzija prestane da bude original i pocne da se buni ako probas recording opciju.

OK hvala. Mada ja imam konstantno problem jer odbija da mi nadje i jedan kanal, pokusavao, pokusavao i odustao!

ups ?! ja sam pobrkao loncice, mislio sam na 4.70 umesto 4.60 i 4.80 umesto 4.70. Sve ostalo stoji, izvinjavam se zbog nastale zabune :zgran:

Probaj predlog nama dragog SK!
DScaler 4.1.11 2mb freeware
www.dscaler.org

Poslednja izmena:
ufff....DScaler je dobar ali sirov i sa filterima uzima 100% CPU usage, a pri tom meni jako brljavi sa pinnacle PCTV Steereo i nije mi stabilan, ali znam ljude koji ga koriste i kojima radi dobro (sem 100% CPU Usage).

Šta je najbolje za Pinnacle? C878 čip je u pitanju, treba da radi na XP-u...

gx-x je napisao(la):
...DScaler filter pack (180kb)...

Možeš da okačiš ovo?

Poslednja izmena:
***. ima link u samoom cris TV-u, a ima i na dscaler.org sajtu...

edit: vas mrzi da nadjete, a mene ne treba da mrzi da kacim ? :trust: a i svejdno ne mogu da kacim to zato sto mi je zauzet sav bandwidth, imam dva usera koji skidaju od mene u commetu, i trojicu na DC-u...

Poslednja izmena:
Oket, oket, nisam probao progy pa pitam da downlodaujem sve kada već skidam...
Nije čak ni za mene i skidam DialUp-om na 40.2Kb...
Sorry...

BTW, jel radi ChrisTV sa gore spomenutim čipom ili samo sa Philips-om?

Poslednja izmena:
SuperStarr je napisao(la):
Oket, oket, nisam probao progy pa pitam da downlodaujem sve kada već skidam...
Nije čak ni za mene i skidam DialUp-om na 40.2Kb...
Sorry...

BTW, jel radi ChrisTV sa gore spomenutim čipom ili samo sa Philips-om?

moj prethodni post ima link ka fajlu :wave:

@ZAP:

e da ! ja sam skroz zaboravio da si ti okacio link ! :)

Nazad
Vrh Dno