Šta je novo?

Programi za ciscenje

DonZbiki

Poštovan
Učlanjen(a)
03.10.2015
Poena
69
Pozdrav, koristim Advanced Sistem Care program za ciscenje, skinuo sa torenta ful verziju, avast free verziju. Da li je bolji cccleaner ili ima jos nesto novije i bolje?

Ja koristim kombinaciju ccleaner (free), advanced system care (free) i opciju disk cleaner iz your uninstallera. U suštini, ova kombinacija mi čisti sve, osim što nije hteo da očisti temp fajlove od Windows 10 instalacije, ali za to ima uputstvo ručno kako se čisti.

Ja povremeno (npr. 1x u mesec-dva) uradim ovo:
- pokrenem MBAM (po pravilu ne nađe baš ništa ;) )
- pokrenem CCleaner (obavezno oznčim "kompaktovanje" za sve podržane brauzere), prvo Cleaner, pa Registry
- na kraju pokrenem i Auslogics Free defragmenter, sa opcijom "defrag+optimize"

I to je sve...

Sistem radi bez problema i bez svih tih "čistača". Koliko često instalirate ili brišete programe pa vam treba toliko "čišćenja"?

Ja dosta instaliram, testiram, brišem. I uglavnom se uzdam u Revo Unistaller da pobriše zaostatke. Mada ima programa kojima unistall sve očisti, da nema ni potrebe.
Što ne znam zašto svi programi ne rade.

I ja ne koristim te "cistace" i nemam nikakvih problema sa windowsom. Jedino ccleaner koristio da gasim neke nepotrebne startup programe i to je to, mada i to moze iz wina ali je odavde lakse...

CCleaner i UnCleaner, ponekad precesljam sa ADWCleaner-om. Sve ostalo cuva Eset :)

Mene polako poceo nervirati CCleaner. Ide lagano prema bloatware-u. Nekada je imao dvije opcije, tacno koliko treba. Npr za tu funkciju mnogobolje koristiti BleachBit, a koriste isti WinAppi.

Poslednja izmena:
Ja samo gasim system i browser monitoring, to nekako ne volim da mi je upaljeno, jer ga koristim samo ponekad. UnCleaner je drugacija prica, mnogo je jednostavniji i rekao bih brzi. Koristim ga vec nekih godinu dana.

Никада ништа, одавно знам шта инсталирам а оно што понеки програми успут понуде не прихватим (типа додаци код шервер програма) па и нема разлога да чистим. Да пазим на темп фолдере знам и сам мада је то ситан проблем а да ми неки програм чисти реџистри базу ... најн.
Једино је ОК да се користи неки uninstaller ако неко воли да експрементише са непознатим програмима чудног порекла па да се запише шта је све урадио.

Meni kod CCleanera smeta samo novi odvratan UI :) Ne deluje mi još uvek kao bloat, a lepo radi i dalje.

Daleko je od onih starih dobrih verzija. Vidim sada ubacili neka s.ranja neki monitoring i ostalo. Ma idi begaj. To je jedan od razloga zasto imam dosta starog SWa na kompu i ne updateujem, pogotovo M$ SW. Nije samo unapredjenje i poboljsanja natrpati u paket svega i svacega.

Glary utilities.
All in one, mnogo mocan, ne da useru da napravi s*nje.

Nazad
Vrh Dno