Šta je novo?

Programi za backup hard diska

nebojsa999

Slavan
Učlanjen(a)
06.10.2007
Poena
319
Trazio sam... nisam nasao nista...:d

Hocu da backupujem sveze instaliran XP, tj. naravno sistem... Koliko znam, najbolji za tu stvar je notron ghost.
Ali me interesuje da li ipak ima nesto bolje? Nije da je ovaj los...

I jos mi treba pomoc kako napraviti da se norton podize sa USB sticka. To sam video jednom, ali nisam pitao kako. Kontam da nije nista teze od podizanja sa CD-a.

Ajde malo pomoci... tutorijal, saveti...

Najbolji bi bio Acronis True Image.

Sto se tice boota sa USB-a tu ti ne mogu pomoci 😀

najbolje je da skines najnoviji hirens boot cd i u okviru njega imas par programa koji rade direktno iz dosa... ja licno koristim norto ghost i za sada odlicno funkcionise a ima i gore ponemuti acronis...

Napravio sam na kraju sa Acronisom image. Dobar je. Brz, plus je sve stalo na manje od jednog dvd-a.

Ako mi bude dosadno, probacu i ostale... :d

@milan

Da li je taj hirens boot cd ima jos neke dodatne stvari ili je samo za backup HDD?

Poslednja izmena:
Napravio sam na kraju sa Acronisom image. Dobar je. Brz, plus je sve stalo na manje od jednog dvd-a.

A jesi li probao da povratis taj image sa DVD-a na HDD?

Experimentisao sam sa Acronis-om kad sam kupio nov HDD, i formatirao je svih ~300GB, umesto samo C:\ particije :smash:

Nisam probao. Tek sam instalirao sve... jos samo fali da ne radi 🙂
Ali onda gubi poentu to sve :d

Znaci nije bas dobar program. A mozda nisi namestio sve kako treba. Znam da ima sto opcija. Milion onih bokseva sto se mogu obeleziti. Nesto i pise da li sve da radi ili samo system ili samo podatke itd.

Jos nisam gledao sve mogucnosti. Kontam da si mozda nesto prevideo. Jesi proveravao opet?

Ako si sve dobro uradio... onda je program s*anje. Jer mi samo fali da mi pojede ceo komp. 😡

Ništa ne brini, samo pažljivo rukuj s programom, dobro razmisli o svakom koraku (da ne bi nešto pogrešno čekirao) pre nego što Acronis pustiš u rad i neće biti problema. Ja sam na desetine puta i na različitim konfama i hdd-ovima radio backup pa "lepio" image na novi hdd i nikada nisam ni najmanji problem imao sa Acronis True Image.

Poslednja izmena:
Iako ga koristim već dugo vreme, jednom prilikom me Acronis izdao, tj Win sa vraćenog imagea nije hteo da se digne
Od tada, osim Acronisom, paralelno pravim image i TeraByte Image programom za Dos, brži je od Acronisa, i pravi manje arhive od njega ( malo manje, ali manje )
Radi testa sam nekoliko puta vraćao arhive napravljene TeraByte imageom na različitimkompovima i uvek je bilo uspešno
Inače, USB disk se formatira iz Wina, sa opcijom da je boot-abilan, iskopiraš na njega te programe koje želiš, pa i Norton ghost, znači verzije za DOS, to su ustvari svi programi koji mogu da se pokrenu sa hirens boot cd-a, samo treba da se raspakuju iz UHA arhiva

Ok, hvala ljudi. Sad znam sta treba.:smoke:

Cat, a to sto kamikaza pominje da je obrisao ceo disk. To je onda on negde promasio da naglasi da ne radi??

Ok, hvala ljudi. Sad znam sta treba.:smoke:

Cat, a to sto kamikaza pominje da je obrisao ceo disk. To je onda on negde promasio da naglasi da ne radi??

Izabrao sam da mi samo napravi back up C:\ particije na DVD, a kad sam butovao taj DVD, Acronis je vratio podatke, ali je od celog diska napravio C:\ particiju.

E sad te tek ne razumem... :crash:

Cekaj... imao si 2 ili vise particije, pa je posle backupovanja vratio sistem, ali sve "stavio" kao jednu?
Sorry, ali ne kontam.

E sad te tek ne razumem... :crash:

Cekaj... imao si 2 ili vise particije, pa je posle backupovanja vratio sistem, ali sve "stavio" kao jednu?
Sorry, ali ne kontam.

Bas tako.

Posto nisam hteo da experimentisem sa diskom punim podataka, cekao sam da kupim novi.

Napravio sam 4 particije, instalirao Windows i par programcica, a zatim u Acronisu napravio back up C:\ particije.

Izabrao sam da Acronis image bude na DVD-u koji je bootabilan.

Kad sam resetovao sistem i bootovao ga sa DVD-a, Acronis je napravio jednu veliku C:\ particiju.

Negde sam napravio zez, ali sam otkrivanje u cemu je stvar ostavio za neka bolja vremena :S:

Nadam se da sad kontas 😉

😉

da... ali je najvaznije pitanje od svega toga. On ti je znaci zbrisao sve sa ostalih particija?

To znaci da taj backup napravi vece s*ranje nego sto je bilo. 🙂
I ja necu sad eksperimentisati, ali verovatno je negde u opcijama. Ostavicu za crne dane. Ili jednostavno provesti sate instalirajuci novi sistem.. to je bar provereno da radi :d

@ Sine nebojsa 😛

Nemoj da brigas nije Acronis djavo 😀, i meni se desio isti ovaj problem (i jos gori sa norton ghostom sam restore-ovao sistem na pogresnu particiju i otislo sve u etar), ali odgovorno tvrdim da sve lose sto se dogodi u radu sa Acronisom je do korisnikove greske, nista vise.

Imas i manual ako te ne mrzi da citas (ne kaze se za dzabe RTFM 😀)

Poslednja izmena:
@ Sine nebojsa 😛

Nemoj da brigas nije Acronis djavo 😀, i meni se desio isti ovaj problem (i jos gori sa norton ghostom sam restore-ovao sistem na pogresnu particiju i otislo sve u etar), ali odgovorno tvrdim da sve lose sto se dogodi u radu sa Acronisom je do korisnikove greske, nista vise.

Imas i manual ako te ne mrzi da citas (ne kaze se za dzabe RTFM 😀)

Tacno, zato ce i da ceka bolje dane.

Nazad
Vrh Dno