Šta je novo?

Programi koji su radili ne rade odjednom

Srm

Slavan
Učlanjen(a)
04.10.2004
Poena
304
Postovana gospodo i ostali,
Imam veliki problem koji se sastoji u sledecem:
Programi koji su mi do pre neki dan besprekorno radili pod Win XP Pro, sad odjednom nece da rade i izlazi mi poruka : "NOT A VALID Win32 APPLICATION".
Desava mi se da i neke programe ne mogu da instaliram jer mi izadje ista poruka. Skenirao sam ceo komp 7 puta i nikad nije nasao ni jedan virus. Pokusao sam i u propertisu da cekiram da budu kompatibilni sa Win95 itd, ali nema pomaka. Nekad sam negde procitao da je ipak moguce pokrenuti ovakve probleme, pa vas najiskrenije molim za pomoc.
Problem je za mene veoma ozbiljan jer ne rade mi neki bitni programi a neke bitne ne mogu instalirati, pa molim da se jave samo ozbiljni "resavaci" ovakvog prolema. Verujem i znam da nisam jedini sa ovakvim problemom. Unapred hvala.
Bicu zahvalan da mi neko sto pre pomogne

Prilozi

• untitled.jpg
    untitled.jpg
    15.9 KB · Pregleda: 60
Virus sigurno, obicno se zavrsava u mom slucaju reinstalom win-a, sve ostalo je mucenje i igre bez granica.

Probaj da pogasis i AV i firewall ako imas, pa vidi onda.

Po mom iskustvu to uglavnom dolazi od napajanja jer 90% kompova koje sam radio imaju loše napajanje. Proveri kondenzatore na ploči, napajanju, itd ... Znači kreni od fizičkih stvari ka softveru!

Ma iskljucivao sam i antivirus (Kaspersky), ali nista.
Da li treba presnimiti neki *.dll ili nesto slicno?

Probaj da kliknes desnim po exe fajlu pa odaberi "Run as", ali kucaj svoj username i password. Ako ovako radi, nesto ti je protrcalo kroz registry k'o krava kroz kukuruz :D

Otvori start > run > kucaj "regedit" (bez navodnika) i klikni na ok. Potrazi lokaciju HKEY_LOCAL_MACHINE \SOFTWARE\Classes\exefile\shell\open\command, i postuj sta ti pise u ovom kljucu.

Poslednja izmena:
Ostoja otvorio sam regedit po svim upustvima i sitacija je sledeca:
Name: (Default)
Type: REG_SZ
Data: "%1"%*
STA DALJLE?

Prilozi

• regedit.jpg
    regedit.jpg
    110.7 KB · Pregleda: 45
Ako si nekim sluchajem koristio (neproverene) programe za optimizaciju registry-ja ili win-a,vrlo je moguce da su ti pobrisani sistemski kljuchevi,tako da...:S:

Probao sam i Run as, ali nista ista situacija.
Operativni sistem mi je:
Win XP Pro sa SP2 legalan sofver

Skinuo sam win instaler WindowsInstaller-KB893803-v2-x86.exe koji je na toj adresi.
VAZNO pitanje: Da li ce poremetiti nesto oko ostalih instalacija programa i podesavanja ili ce samo popreviti neke bagove?
DA LI CE UOPSTE DA POMOGNE?

Ostoja otvorio sam regedit po svim upustvima i sitacija je sledeca:
Name: (Default)
Type: REG_SZ
Data: "%1"%*
STA DALJLE?

Uf, u tom slucaju ne znam da ti pomognem. :(

Ponadao sam se da ce bar sa run as raditi kako treba. U tom slucaju samo podesis gorepomenuti kljuc da ima istu vrednost kao sto ima u run as kljucu i to onda proradi. Ali ovde nece pomoci, posto ne radi ni run as...

Skinuo sam win instaler WindowsInstaller-KB893803-v2-x86.exe koji je na toj adresi.
VAZNO pitanje: Da li ce poremetiti nesto oko ostalih instalacija programa i podesavanja ili ce samo popreviti neke bagove?
DA LI CE UOPSTE DA POMOGNE?

Mislim da ti ovaj update nece pomoci, posto je to namenjeno kao update instalera za .msi fajlove (npr. noviji .net framework nece da se instalira bez ovoga), a ne kao update win-ovog setup-a.

Neznam da li je i ovo posledica istog kvara, ali kad pokrenem defragmentaciju diska (imam samo jednu particiju c:) izadje mi poruka: "Disk Defragmenter could not start".
SAT da radim. Da li je upitanju neki veci problem ili kvar?

Verovatno virus ili je windows prso

Jos nisi poslusao savet iz posta br. 2?

Postovani problem je resen.
Na sledeci nacin:
Moras srediti sistemske fajlove preko dugmeta start/run/ otkucaj:
sfc /scannow
i pritisni enter. Moras imati CD disk za WinSP2 jer ce ti ga traziti.
Nakon toga sredi registre sa Registry Mechanic ili Registry booster.
HVALA svima na analizi i interesovanju.

Nazad
Vrh Dno