Šta je novo?

Program za video nadzor

daniel1988

Slavan
Učlanjen(a)
20.05.2004
Poena
319
Ne znam da li sam pitanje postavio na pravom mestu (ako nisam moderatori nek ga premeste "gde mu je mesto"), mislim da nisam pogresio.

Evo ovako: Moj komshija oce da se bavi postavljanjem kamerica za video nadzor. Problem je u tome shto uz kamerice se dobija program Pico, koji radi "normalno" samo na 98 i NT-u, za nih je i pravljen, u XP-u se na bannerima pojavljuju upitnici umesto teksta. Znaci ovaj program ne odgovara, glupo je da choveku stavi kamerice i da mu menja win, a ima mnogo bagova i na 98, ponekad slichno kao na XP-u, pa ovaj program nije bash.

E sad pitanje:
1. Koji je program dobar za video nadzor, a da radi pod XP-om?
2. I ako preporucheni program nema real-time recording, koji program za to koristiti, a da ima mpeg4 kompresiju, ili koju vec da snimljeni matreijal ne bude prevelik?

Pozdrav!
Moj komshija vam je unapred zahvalan na odgovorima. (Cak mi je rekao da mu poshaljem SMS, kad bude stigao prvi odgovor)

Pozdrav!

Pico 2000 nisam probao pod w98 i nt, ali jesam pod XP i meni radi korektno. To sto mu se pojavljuju ???? umesto neceg smislenog je posledica toga sto nije instalirao english pack. Instalacija ide otprilike ovako: Pico 2000, SP 1.8 pa english pack (da ne bude na kineskom). Ovaj program i nije nesto, kao sto ti vec rece, ali moze da posluzi dok ne pronadje neku alternativu. Pokazalo se da najbolje radi sa MPEG 4, onaj drugi codec MJPEG daje losiju kompresiju i losiji prikaz. Za tu karticu postoje i free driveri i neki demo program za recording, ali je naravno nekompletan.

Ja bih zeleo da se nadovezem na ovu temu,posto je ovo prvo gde sam naleteo da se pominje video nadzor.
Mene interesuje da li moze da radi 8 kamera na jednu graficku ili ima neka druga kombinacija.Takodje me interesuje koje su trenutno najrentabilnije kamere i kakva mora da bude masina da bih gurala sve ovo.

@maul: probacu da skinem i da mu dam da instalira to shto si rekao. Reci koja je ta alternativa? Znash li neku?
@bezimeni: ne znam da li moze 8, ali 4 moze. Usput ne prikljucuje se to na graficku, nego postoji specijalna kartica za ove svrhe.

p samsung
Immortal_SurvivoR je napisao(la):
@maul: probacu da skinem i da mu dam da instalira to shto si rekao. Reci koja je ta alternativa? Znash li neku?
@bezimeni: ne znam da li moze 8, ali 4 moze. Usput ne prikljucuje se to na graficku, nego postoji specijalna kartica za ove svrhe.

upravo tako pozeljno je da graficka bude dualhead tj da moze na dva monitora, a moze onoliko kamera koliko imas slobodnih slotova za kartice sa po 4 ulaza

ja sam se sretao sa NetVision-om firme VEREX

http://www.verextech.com/products/netvision/xc.asp

ovaj uredjaj koji vidis je racunar sa kod njih max 4 kartice sa po 4 ulaza, ogromnim HDD za zapis i XP OS. onaj sa kojim sam se ja sretao je imao ATI 9200 karticu (pre godinu dana) tako da se kamere mogu pratiti na dva monitora u ovom slucaju 957p samsungom. Ovaj program dozvoljava i mnogo vise, tj uz odredjene module mogu se koristiti pokretne kamere, zapis na osnovu promene slike ili dela slike u odredjenom vremenskom delu, i slicno. naravno ovaj software nije ni jeftin a isporucuje se sa USB hardlockom :-devil-:

imate li neke modele i kojie firme to prodaju ovde.Cuo sam za Peruna ima li jos neko

koje su kamere sada najbolje u odnosu cena - kvalitet

pogledaj na kbc-u i oni su prodavali

http://www.kbc.co.yu/video/video4.html

PS

ako si mislio na NetVision tj VEREX kod nas ga niko ne prodaje :( ti sa kojima sam se ja sretao su narucivani iz USA

Pico 2000

Imam mali problem pa bi bio veoma zahvalan ako bi mi neko mogao pomoci. Uzeo sam racunar sa karticom za video nadzor i softwerom Pico 2000. Negde skoro sam morao da oborim sistem a nisam dobio inst. za pico 2000. tako da sam skinuo sa neta probnu verziju na 30 dana. Gde bi mogao da skinem free pico 2000. Unapred hvala.........

Nazad
Vrh Dno