Šta je novo?

Program za video montazu

• Začetnik teme Začetnik teme Ashley
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Ashley

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
22.02.2001
Poena
620
Postoji li neki program za video montazu sa kojim se radi po slicnom principu kao sa audio fajlovima u Sound Forge-u? Dakle, select, cut, copy, paste, delete? Premiere mi deluje mal'ko previse komplikovano na prvi pogled...

jesi li probao pinnacle studio pctv? ima na netu verzija 8

Ashley je napisao(la):
Postoji li neki program za video montazu sa kojim se radi po slicnom principu kao sa audio fajlovima u Sound Forge-u? Dakle, select, cut, copy, paste, delete? Premiere mi deluje mal'ko previse komplikovano na prvi pogled...

Sonic Foundry - jev Vegas Video, potpuno je isti kao Sound Forge samo sto radi sa slikom..... I veoma je dobar, bolji od Premiere - a sigurno...

Windows ME i XP imaju onaj simptican program Movie Maker.
VEOMA jednostavan za upotrebu (da nije MS bi morao da izdje uputsvo za njega na 2000 strana... 🙂). Mozes da pravis Fade i neke sitnije forice.
Jedno upozorenje: ME verzija MMakera je ogranicena na neku odvratnu rezoluciju tako da ti filmovi koje napravis u njemu nece liciti ninasta.

Premiere samo deluje komplikovano. Po mom iskustvu nije los. Ja sam se malo "igrao" s njim i provalio sve stvari koje radi MMaker tj. kako se to radi u premieru. Ja bi ti preporucio da malo procackas premier i da ga provalis.

Napominjem da nisam gledao mnogo ostalih programa. Video sam uglavnom one gluposti koje se dobijaju uz TV kartice\Graf. kartice sa TV ulazom... Svi su na foru MMakera s tim sto nisu ograniceni na WMV.

Najbolje ti je da probas sve pa da nadjes koji ti program najvise odgovara tj. koji moze da utadi ono sto ti treba.

NAPOMENA: UVEK pogledaj kolika je max. rezolucija i kvalitet slike krajnjeg proizvoda da se nebi zaje*ao kao ja. Tek kad sam zavrsio sve efekte i montiranje provalih da moze da se napravi samo neki shit.

Pozdrav

Ashley je napisao(la):
Pinacle nisam probao, a Vegas Video imam negde u kolekciji, pak cu da probam. Hvala vam obojici na odgovorima cheers

Zaboravi Pinnacle, to je shit, ako znas da radis sa forge - om, znaces i sa Vegasom, koji inace kosta oko 600$.

Premiere je jako poznat program i podrzan od strane proizvodjaca kartica za nelinearnu montazu, ali postaje stvar proslosti.

Ako ga u verizji 7.0 ne napisu "from the scratches" kako to kazu englezi, adobe je pukao sa tim programom.

Radim video produkciju preko sedam godina a na TV sam bio skoro deset tako da ono sto ti kazem definitivno ima tezinu....

Inace, uzmi Vegas Video 3.0 demo, a sa neta skini crack i imas potpuno funkcionalan program, po performansama duplo ako ne i vise bolji od Premiere - a.

A ako imas masinu od 2 GHz ili bolje, imaces pravu Real Time montazu u DV formatu.....

Nazad
Vrh Dno