Šta je novo?

program za velika -> mala slova

• Začetnik teme Začetnik teme Gadjan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Gadjan

Čuven
Učlanjen(a)
01.05.2006
Poena
690
Ima li neki program kojim se mogu menjati velika slova u mala(imena fajlova).Naravno, podrazumeva sa batch mod, tako da je moguce brza i masovna izmena.
Cisto sumnjam ali aj ako neko zna.
Unapred hvala

mozes sa total commanderom, Files->Multi-rename tool i odaberes upper/lower case zavisi sta ti treba, naravno pre toga selektujes fajlove koje oces da promenis

ili Bulk Rename Utility [free, oko 500kB]

noname8bw.png

hvala ljudi, sad cu oma da probam i jedno i drugo

Meni je, naročito za web, izuzetno zgodan free Batch File renamer, naročito zbog opcija koje sam zaokružio na screenshotu. Naravno, može to i renamer iz TC, ali ovo mi je zgodnije i brže kad sređujem fajlove za neki sajt.

bfr.gif

Nego, meni treba nešto za automatizaciju procesa (well, ne treba meni, nego nekome ko je amaterski sajt pa sve zabrljao). Dakle, postoji li tool koji radi sledeće:

1) sve fajlove tipa PDF, DOC i sl. preimenuje sa malim slovima i razmake (space) u imenima zameni sa _

2) Potom u HTML kodu automatski napravi izmene u linkovima do fajlova čija su imena promenjena.

Nekad je postojao program "Html Capitalization Correction Utility" koji je ovo radio za velika -> mala slova, ali ne i za " " -> _.

wiz011 je napisao(la):
Nego, meni treba nešto za automatizaciju procesa (well, ne treba meni, nego nekome ko je amaterski sajt pa sve zabrljao). Dakle, postoji li tool koji radi sledeće:

1) sve fajlove tipa PDF, DOC i sl. preimenuje sa malim slovima i razmake (space) u imenima zameni sa _

2) Potom u HTML kodu automatski napravi izmene u linkovima do fajlova čija su imena promenjena.

Nekad je postojao program "Html Capitalization Correction Utility" koji je ovo radio za velika -> mala slova, ali ne i za " " -> _.

Ovo je relativno jednostavno da se napravi. Ako ne nadjes resenje, javi se, pa cu da isheklam jedan program.

gadafi je napisao(la):
Ovo je relativno jednostavno da se napravi. Ako ne nadjes resenje, javi se, pa cu da isheklam jedan program.
Nisam našao rešenje, ali čujem da je u međuvremenu manuelno sređeno. 🙂 U svakom slučaju hvala.

A takav program mislim da bi mnogima bio od koristi. Možda nije loše da ga ipak "isheklaš".

Evo napravih neku beta verziju.
Posto ja nisam neki strucnjak za html, mozda nisam pogodio na koje sve nacine mogu da se stavljaju linkovi u okviru html-a.
Probajte ovo pa javite nedostatke.
Naravno, testirajte sa kopijama podataka na rezervnom racunaru. Ne snosim odgovornost za eventualni gubitak vama dragih podataka.

Prilozi

Super! 🙂 Bilo bi lepo da i ostali pomognu oko spiska načina na koje se stavljaju linkovi u okviru HTML-a. Možda bi trebalo da otvoriš poseban topic o ovom programu u sobi "Programiranje"?

Sad se vode rasprave da li je bolje da se neki fajl nazove "neki_fajl.pdf", "neki-fajl.pdf", "neki.fajl.pdf" ili da se, jednostavno, ipak ostave prazna mesta. Najveći problem je to što Google "underscore" (_) ne vidi kao znak za razdvajanje reči.

Elem, mogao bi u finalnoj verziji da staviš izbor znaka za razdvajanje, te da li da bude sve malim slovima, "capitalized" itd. A onda i da okačiš program na neki sajt poput SnapFiles. Reklama nikad nije na odmet.

Da dodam... Nisam još isprobao da li radi za slike. Ljudi često prave greške tipa: naziv slike je "slika.JPG" a HTML kodu stave "slika.jpg" i kad to stave na neki Unix server - ne radi. Jer, za razliku od Windowsa, za Unix JPG i jpg nisu isto.

Prvo uradi nešto brzo, a onda krene ispočetka sporo i na 5-6% prijavi "file not found".

Jel mozes da detaljnije opises uslove u kojima nastaje greska. Kakva su bila imena fajlova, koje ekstenzije i tome slicno.
Da ne bi smarali ovde auditorijum, pisi mi na email.

Pozdrav

Jako teško, zato što ne znam na čemu se program zaglavio a fajlova je previše, probao sam na bekapu konkretnog sajta o kome je ovde bilo reči. Isto se desilo na istom sajtu na dva potpuno nezavisna kompa (kod webmastera tog sajta i kod mene).

Neznam, jedino da ti posaljem "debug" verziju programa koja ce da ispisuje sve sto radi i da pravi log fajlove. Mozda ne bi bilo lose da predjemo na email, da ne bi pravili guzvu ovde. Pisi na [email protected]

Pozdrav

OK, pisaću ti. Debug verzija bi bila od koristi.

Nazad
Vrh Dno