Šta je novo?

Program za udaljeni pristup preko wan-a.

• Začetnik teme Začetnik teme mambo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

mambo

Čuven
Učlanjen(a)
20.05.2002
Poena
619
Potreban mi je program koji radi na istom principu kao terminal service u windows-u.Znaci da instaliram server stranu na mom serveru u firmi,i da preko wan-a vise korisnika mogu u isto vreme da startuju i rade na aplikaciji koja se nalazi na tom serveru.PC anywhere i programi slicnog tipa to nemogu da izvedu,jer koliko mi se cini oni su samo za administraciju.(odnosno ne omogucavaju rad vise istovremenih korisnika).Zeleo bih da namesim da se preko tog programa ljudi koji rade po udaljenim lokacijama,nakace na moj server u firmi i automatski da se startuje aplikacija koju ja zelim...Zasto ne uzmem terminal servis..Zato sto ima puuuno klijenata,a moja firma ne zeli (ne moze) da plati tolike licence....Ako znate nesto jeftinije ili da je neki freeware(mada sumnjam da tako ozbiljna aplikacija moze da bude free) ili tome slicno molim vas da mi navedete te programe...Unapred vam hvala :wave:

Pa možeš da koristiš Windows-ov ugrađen Virtual Desktop,konektuješ se i radiš sasvim normalno, to koristim već dugo bez ikakvih problema (Client-XP, Server - W2k).

violinista je napisao(la):
Pa možeš da koristiš Windows-ov ugrađen Virtual Desktop,konektuješ se i radiš sasvim normalno, to koristim već dugo bez ikakvih problema (Client-XP, Server - W2k).

To sto ti kazes je remote desktop connection..i to funkcionise kad imash podignut terminal service na Win2k.Verovatno je kod tebe namesten Terminal service u Remote Administration modu..On omogucava 2 istovremene konekcije...kada se podesi terminal service u application modu,on omogucava vise korisnicki rad... medjutim placa se za svaku konekciju,odnosno taj neki cal...Medjutim to je papreno skupo... :wall: Doduse u periodu od 90 dana i application mod ce da fercera,ali mora da se instalira terminal service licencing....da bi radilo..posle 90 dana bye bye...

Nazad
Vrh Dno