Šta je novo?

program za telefoniranje preko lucenta

ogi

Čuven
Učlanjen(a)
06.07.2002
Poena
609
Da li postoji neki program pomocu koga moze da se telefonira preko
voice modema, znaci mikrofon+slusalice, pozeljno bi bilo da moze
i da se snima i pustaju wav i mp3.

Advanced Call Center je super (ako ti treba kao sekretarica, i za wav), al` bih ja (za samo telefoniranje) koristio windows-ov phone dialer, ili phone dialer pro (nezavisnog autora) koji mi je jos bolji. Steta samo sto mi lucent nije speakerphone modem. Dakle, mislim da ukoliko hoces da telefoniras preko headset-a, nije dovoljno da telefon bude Voice modem, vec i speakerphone modem. Voice funkcija mu omogucava samo da radi kao sekreterica i pusta wav. Nadam se da gresim, jer ako tvoj lucent (kao sto je moj) nema izlaze za sluske i mikrofon (inace, nije nuzno da se oni koriste, moze preko zvucne karte), a ti uspes da ga namestis da radi, to ce znaciti da ja gresim. Ali sam skeptican ako ti taj lucent nije bas i speakerphone.

Srecno

Hvala za info,
Probao sam programcice i izgleda da stvarno treba da se
ima speakerphone modem, tj. da modem ima mogucnost
full-duplex sto na kutiji lucenta pise kao optional, znaci da
nije ugradjeno:( Steta sto nemam isa slot pa da utaknem
stari modem, on ima ulaz za mikrofon i slusalice.

A jel ima neko "krekovani" advanced call center,koji bi bio voljan da mi baci na mail? [email protected]

Koliko se secam call center bi orao da skines sa neta, ipak je malo veliki da se salje kroz mail. A kad ga skines i vidis koja je verzija, onda trazi krckalicu za tu verziju na opstepoznatim mestima. Sto rekose ljudi

Astalavista baby

E sad, bese i program koji se zove free call center , njega samo skini sa mreze i uzivaj.

Skinuo sam ACC,i "krcnuo" ga,tako da je sve OK.
Zanima me da li on mozhe da radi kao sekretarica samo kad je komp. ukljuchen?

Tesko da ce raditi kada je komp. iskljucen... type; :D

Ako bas hoces, podesi racunar da se pali kad ti zazvoni telefon. Posle ce da radi.

kastor je napisao(la):
Ako bas hoces, podesi racunar da se pali kad ti zazvoni telefon. Posle ce da radi.

Istina je da kompjuter moze da se namesti preko BIOS - a da se probudi na zvuk zvona, ali da li stvarno mislis da ce neko da ceka dok se tebi dize kompjuter pola minuta - minut i da slusa kako telefon zvoni, a niti ko dize slusalicu, niti se ukljucuje sekretarica..... :)

Jaka Faca je napisao(la):
Zanima me da li on mozhe da radi kao sekretarica samo kad je komp. ukljuchen?

Koliko se secam, u vreme kada su eksterni modemi kostali vise stotina DM, bilo je na trzistu modema koji su neke funkcije mogli da obavljaju nezavisno od racunara (odnosno kada je komp ugasen, i samo modem radi). Cini mi se da su imali odredjenu kolicinu memorije koja je omogucavala da se npr. primi glasovna poruka, ili fax (i kasnije se to pregleda posebnim programom koji stize uz taj modem), ne secam se vise, mozda su mogli i da odgovaraju kao sekretarice. Mislim da se ta mogucnost opisuje sa klasom modema, bar sto se tice primanja faxa (class1, class2). Cini mi se da su usrobotics (sadasnji valjda 3com) Courier modemi ovo mogli, a i neki skupi Zyxel-i koji su se prodavali na nasem trzistu u vreme kada je internet tek pocinjao da se siri kod nas.

Ovo cisto navodim kao informaciju, jer mi se ipak cini da je malo nerentabilno da se ulaze u ovakav modem (ako bi i se i nasao), kad jeftina sekretarica moze lakse da odradi posao, a mobilna telefonija omogucava da prakticno u svakom trenutku mozete da budete kontaktirani.

Ko bas hoce fax sa racunara, samo treba da ga drzi ukljucenog, a i ovo sa paljenjem nije uopste lose, samo obavestite ljude da trebaju da vas dvaput zovu u razmaku od npr. par minuta.

Re: mozda sam bio nejasan

DS9 je napisao(la):
...mnogo bolje resenje za lucent je %T19,0,2A i npr. Italy, France...

Sa malim zakasnjenjem - sta tacno radi %T19,0,2A ???

Desava mi se da modem nekad prepozna zuzetu (busy) liniju a nekad ne (inace setovanja su za hungary)

DS9 je napisao(la):
Koliko se secam, u vreme kada su eksterni modemi kostali vise stotina DM, bilo je na trzistu modema koji su neke funkcije mogli da obavljaju nezavisno od racunara (odnosno kada je komp ugasen, i samo modem radi).
Ima toga jos uvek (ext. modemi sa full voice mogucnostima, speakerphone, mic....), ali se malo teze nalaze i "malo" su skuplji :)

Re: Re: mozda sam bio nejasan

Glupi Zmaj je napisao(la):
Sa malim zakasnjenjem - sta tacno radi %T19,0,2A ???

Desava mi se da modem nekad prepozna zuzetu (busy) liniju a nekad ne (inace setovanja su za hungary)

To je komanda kojom se (kod lucent/agere modema) namesta country code, a neki ljudi su ovde u beogradu dosli iskustveno do zakljucka da to potpuno resava probleme na razlicitim centralama i lucent/agere modemima kada modem nece da prepozna busy signal (odnosno nikako da se "otkaci" i ponovo da bira broj) i/ili dial tone

Znam da zvuci malo nelogicno, jer ovi (lucent/agere) vec imaju spisak zemalja koje mogu da se izaberu da bi se namestio country code.
Ne znam sta da kazem u vezi toga, osim da mozda moze da posluzi u slucaju kada modem ima samo ograniceni spisak zemalja.

U svakom slucaju karakteri koji slede nakon %T19,0, su oni koji odredjuju koja ce zemlja biti namestena. 2A je jedinstveni kod za celu evropu, iako postoje kodovi za posebne zemlje.
Cini mi se da je najpravilnije uz ovaj string u spisku zemalja izabrat bas onaj gde stoji Country/region code [184] , bar sto se tice Srbije i bratskih nam zemalja.
Meni licno (na digitalnoj sam centrali) uz ovaj string stoji France, a radi mi i sa Italy i sa contry/region code 184... itd
Dakle, kako stoje stvari ako neko ima problema sa lucentom, treba da proba da uz ovaj init string, menja i zemlje iz spiska. Prilicna je verovatnoca da ce resiti problem (s tim sto ima ljudi koji ni sa ovim nisu resili probleme u ponekim slucajevima/centralama).

Inace, za npr. Srbiju, Makedoniju, Hrvatsku nisam nasao specificne codove (mozda ne postoje). Za Sloveniju je 26 ,za npr. Bugarsku je 2c, Austrija je F ,itd.

Ako neko zeli da vidi koja mu je zemlja zaista namestena na modemu onda je zgodno da startuje Hyperterminal (ili neki slican program) i otkuca komandu ati9 (i kresne enter)

U tvom slucaju ja bih stavio nesto drugo umesto Hungary

Vrh Dno