Šta je novo?

Program za skeniranje stanja laptopa

Markic

Čuven
Učlanjen(a)
15.02.2013
Poena
555
Moja oprema  
Laptop
Macbook Air M1, HP Pavilion 17
Mobilni telefon
Google Pixel 8 Pro
Pametni uređaji
Galaxy Watch 4 Classic
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Verovatno je više puta pisano, zanima me koji program je najbolji za skeniranje Hard Diska i ostalog hardware na Windows 10, u poslednje vreme jedan Pavilion laptop mi radi blago rečeno očajno, često freezuje, radi usporeno, treba mu po minut-dva da shvati da sam pritisnuo Sleep.

Poslednja izmena:
Koji je tačan model laptopa u pitanju i koje su mu karakteristike? Da li je skoro čišćen od prašine? Pokušaj novu čistu reinstalaciju sistema.

HP Pavilion 17 (f001sm), rađena je čista instalacija prilikom instalacije Anniversary Update-a, nisam ga nikad čistio (još je u garanciji, ne bih sam ništa da petljam)

Da li je usporeno radio i pre instalacije ili tek posle nove čiste instalacije? Od gomile softvera za testiranje hard diska, možeš za početak probati sa HD Sentinel-om da barem njega eliminišeš kao potencijalni problem.

Da li je usporeno radio i pre instalacije ili tek posle nove čiste instalacije? Od gomile softvera za testiranje hard diska, možeš za početak probati sa HD Sentinel-om da barem njega eliminišeš kao potencijalni problem.
Tek posle čiste instalacije došlo je do problema (ne odmah, već 2-3 nedelje posle), pripisivao sam to poznatom problemu sa externim diskovima na Redstone-u, međutim u zadnje vreme ne koristim externi disk, ali problem se I dalje javlja. (skenirao i sa Malwarebytes-om i nije pronašao probleme). Koliko je iritantan pokazuje da ponekad kada probudim laptop iz Sleep-, čekam po 30-40s da se pojavi polje za unos password-a, a nekada se pojavi odmah.

Za početak proveri stanje hard diska sa gore pomenutim programom i ako je sa njim sve u redu, ne bi bilo loše da odradiš ponovnu čistu reinstalaciju Windows-a 10 bez Anniversary Update-a. Eventualno još možeš probati System Restore na neku checkpoint tačku pre nego što se problem pojavio.

Po HD Sentinel-u disk je perfektan (ako sam ja to dobro pogledao, odmah čim sam ga pokrenuo izbacio je ovo: )
Screenshot (11).png
@The Filozof Jel bi problem mogli da prave sistemski driver-i za grafičku? Ili neki drugi driver-i (pošto su svi sistemski)?

Koliko znam to ne može da se stopira na Windows 10, tako da ga slobodno pusti da odradi svoj update, a onda naknadno odradi instalaciju drajvera sa HP sajta.

Iste probleme sam imao na mojoj masini sa Windows 10, pazi SSD i masina iz potpisa. Bilo do Windows 10, ali i od samog pocetka zezao tako. Vratio na win 8.1 i sve super radi. Probaj kao sto kaze kolega neku drugu verziju win 10.

Nazad
Vrh Dno