Šta je novo?

Program za rezanje audio diskova na manjim brzinama

popac86

Slavan
Učlanjen(a)
02.02.2006
Poena
309
Zdravo svima,

imam sledeći problem, iako je dosta diskusija otvoreno na ovu temu, rekao bih da ni jedna nema odgovor na ovu problematiku pa se odlučih za otvaranje nove teme .

- Cd player u kolima neće da mi učita diskove (ili muzika poprilično secka) koje režem preko nera, jer mi nero ne dozvoljava da izaberem brzinu rezanja ispod 16x što je prebrzo za rezanje audio cd-a. Inače koristim Nero 9.
- Da li postoji program koji bi mi omogućio rezanje diskova na, na primer 2,4 ili pak 8x? Ili jednostavno moram da nabavim "specijalne" diskove koji podržavaju tako niske brzine rezanja? Inače koristim verbatim diskove.

Uzmi nero 7

Drugar ima sličan problem sa plejerom. Možeš probati sa CDburnerXP Imageburn itd. Svi oni dopuštaju opcije rezanja na malim brzinama. Ali mu ni to nije pomoglo plejer očitava samo stare diskove koje je rezao na XP-u sa nero 6. A ne isplati mu se da samo zbog toga instalira XP.

Drugar ima sličan problem sa plejerom. Možeš probati sa CDburnerXP Imageburn itd. Svi oni dopuštaju opcije rezanja na malim brzinama. Ali mu ni to nije pomoglo plejer očitava samo stare diskove koje je rezao na XP-u sa nero 6. A ne isplati mu se da samo zbog toga instalira XP.

upravo sam probao CDburnerXP, podesio sam brzinu rezanja na 2x, baš sam hteo da vidim kako će on to da odradi. On prihvata tu brzinu ali problem je u tome što laže, on je narezao nekom većom brzinom pošto je ceo cd narezan za nekih 6 i po minuta a to vreme sigurno odgovara nekoj većoj brzini rezanja. Dakle cdburner nije rešenje, nemam više praznih diskova, probaću nero 7. Nadam se da neću biti primoran na nero 6, ako on radi samo pod xp-om, inače ne gine virtuelna mašina. Stvarno mi nije jasno kako misle savremeni proizvođači softvera da mi režemo audio diskove :trust:

Није лако да натераш резач који има базу дискова и зна који се којом брзином реже да то превиди. ImgBurn нуди било коју брзину али када почне резање, он пријави да то не може, да је изабрана брзина немогућа и онда реже неком следећом брзином. Зато је најбоље да се изабере нека реална. Ту је највећи кривац сам резач јер он одређује којом брзином може да се реже. Код мене одавно CD не може испод 16х док DVD+R може од 8х a DVD-R мислим од 6х.

Остаје ти да нађеш прастаре дискове (тешко а и није 100% да ће резач да дозволи мање брзине, имам неке старе неискоришћене па могу да пробам) или прастари резач што опет није решење јер је то потрошна роба и временом престају да раде како би требало. Питање је и да ли ће плејер у колима да чита и споро нарезане дискове, можда одбија сарадњу са њима или их не трпи. Да ли чита CD RW? Они су били са мањим брзинама, можда још могу да се нађу они који раде до 4-10х па да пробаш са њим.

Које Вербатим дискови? Ако су Кристал, они су пристојни и требало би да раде. Ако су они бели (CMC), ја бих прво посумњао у њих. Нарежи један па одради тест читања, можда нађеш кривца.

Ukoliko je CD u kolima jedini razlog rezanja audio CD-ova, predlozio bih ti da razmotris neko alternativno resenje. Od jeftinih - FM transmitera sa MP3 plejerom i USB/SD slotom, do nekih ozbiljnijih i skupljih kao Parrot i slicno.
Ovako gubis vreme i pare na rezanje CD-ova, sa uvek neizvesnim rezultatom. Posto CD u kolima ne podrzava ni MP3, pretpostavljam da je malo stariji, pa ce sve losije i losije citati audio CD-ove.

Da bi uspesno narezao audio CD, treba ti pre svega disk koji podrzava manje brzine rezanja (1-2X). Sve i da nadjes takve diskove i uspes da ih lepo narezes, opet ostaje pitanje stanja lasera na plejeru, i koliko dugo ce to raditi pouzdano.

Pozdrav

Trebalo bi da ocistis laser na plejeru. Rafiki, bar 10 godina se u aute serijski ugradjuju plejeri koji citaju mp3.

Много година се уграђују и читачи УСБ флешки или картица али не знамо да ли конкретан уређај то има, као ни да ли чита мрз. ;)

Pa mr3 verovatno ne cita :p

Није мр3 него новокомпоновани мрз илити ако ти је лакше, mrz. ;)

Da bi uspesno narezao audio CD, treba ti pre svega disk koji podrzava manje brzine rezanja (1-2X). Sve i da nadjes takve diskove i uspes da ih lepo narezes, opet ostaje pitanje stanja lasera na plejeru, i koliko dugo ce to raditi pouzdano.

Ovo je sustina.

Ne čita mp3, radi se o cd playeru u mercedesovoj a klasi. Bez problema čita original cd, neki trubači iz mts-a, ove rezane diskove na 16x neće ni da čuje, izbacuje grešku error cd. Transmiter imam, ali kvalitet zvuka nije kao sa cd-a, ima neki prateći šum. Daleko od toga da nije upoterbljivo ali eto, hteo bih da imam svojih 15-ak pesama na disku i da pustim povremeno kad uđem u zonu koja nije pokrivena radio talasima. Moram probati, i uspeti, nekako da narežem audio disk na 2 ili 4 brzina i onda ako neće, odustaću.

Mislim da je kljucna stvar naci disk koji moze da se reze na manjim brzinama. Posto vec duze vreme nisam kupio (niti narezao) CD, tu ti ne mogu pomoci :(

@Jericho: znam, ali kod nas kola od 10+ godina i nisu neka retkost :) Sem toga, pretpostavio sam da bi pokretac teme vec iskoristio mogucnost pustanja MP3 diskova - da mu uredjaj to podrzava.

Pozdrav i srecno

Bez problema čita original cd, neki trubači iz mts-a, ove rezane diskove na 16x neće ni da čuje, izbacuje grešku error cd.
Одради тест читања тих лоших дискова, можда су на граници читљивости а код таквих читача је мало потребно да "прескочи" па ћеш на основу тога да одлучиш. Ако се диск добро покаже на тесту, онда нема помоћи ни од споријих дискова, једноставно плејер не воли резанце.

Nero 7 takođe neće da ponudi nižu brzinu rezanja od 16x na ovim savremenim medijima. Inače tako narezani diskovi rade na drugim cd plejerima (renault megane) s tim da mi na njemu prve pesme rade bez problema a pesme posle desete već počinju da seckaju u produkciji tako da bi i njemu prijao disk narezan na manje brzina. Ranije sam viđao diskove koji su namenjeni baš za rezanje muzike, izgledaju od gore kao gramofonske ploče :) ako uspem taj disk da nabavim nadam se da ću rešiti problem jer su očigledno namenjeni audio diskova. Hvala svima koji učestvuju u diskusiji.

Poslednja izmena:
Не верујем да ће да буде како очекујеш. Ти аудио дискови се разликују од нормалних само по информацији која је потребна аудио-рекордерима а у компу су исти као и остали. Брзину одређује резач према самом диску, рецимо мој резач нуди резање ЦД-а од 16х и вероватно сваки ЦД који је декларисан до 52х ће да иде минимум 16.

Сад сам ископао неке старе и проверио. За Вербатим декларисан 1-24х ImgBurn каже да је подржана брзина 8, 16 и 24. За неке Вербатиме на којима пише 16х нуди или само 16 или 8 и 16. Пробао сам разне, на некима пише 1, 2, 4 ... до 16 и опет нуди 8 и 16. Изгледа да ћеш морати да нађеш прастари резач и он ће моћи да реже на малим брзинама и нове и старе дискове. Што опет не значи да ће да се поправи ситуација и плејер проради добро. Да још једном поновим, одради тест читања и ако је добар, ништа неће да се промени ни спорим резањем.

CD-RW se po pravilu teze citaju od obicnih diskova, mada moze da pokusa.

nabavio sam jedan stariji cd rezač, dozvolio mi je 4x brzinu rezanja, pravih. Rezao je disk jedno 25 min, inače isti oni diskovi koji na mom rezaču nisu hteli da se režu na brzini manjoj od 16x. Iako je 1 sat noću, ja izlazim iz zgrade da probam disk u kolima, verovao sam da će hteti da ga učita, ali ne - ipak ne može! :mad: definitivno traži samo originale. Glupi Nemci.
Ništa, slušam radio, to i nije tako loše jer uvek se čuje neka nova pesma koja se ranije nije čula u kolima ;-) , nema monotonije.
Ovo je jedna od njih https://www.youtube.com/watch?v=2KODZtjOIPg&feature=kp sada je neprekidno slušam.
Hvala svima koji su učestvovali u diskuiji, ja ne bih više imao šta da dodam!

Nazad
Vrh Dno