Šta je novo?

Program za proveru CPU temperature

combe83

Cenjen
Učlanjen(a)
14.01.2011
Poena
170
Koji je program dobar da u svakom momentu mogu da proverim kolika mi je temperatura procesora???

Ajde da pitam, kako merite temp kod otklucanih phenoma/athlona kada ne radi senzor.

... koristim hw monitor
tepe.jpg

TMPIN0 je kod mene ploca
TMPIN1 cpu
TMPIN2 NB

@ Uruk
Mogao si coveku da pokazes i ostale mogucnosti programa, kao na primer ocitavanja temperature proca per core, doduse ako je cpu otkljucan, onda nemoze (kod mene 'oce :D). Cita i temp grafike, HDDa, brzinu ventilatora u % i RPM, potrosnju CPUa (ovo vec zavisi od ploce) itd.

attachment.php

Jeste da se covek vec i sam uverio u mogucnosti programa, al' eto :D

Prilozi

• hwmonitor_all.png
    hwmonitor_all.png
    64.1 KB · Pregleda: 4,622
Poslednja izmena:
samo za napon 12v u 90% slucajeva prikazuje neku nebulozu.
@
domce probaj Open hardware monitor , skoro identican ovom samo pokazuje tacan napon za 12V odnosno mnogo realniji

Probao sam i taj Open HW monitor, i on pokazuje ok napon za 12v, ali ni taj napon se ne slaze sa naponom koji je izmerio unimer :D

naravno da se ne slaze,ni za 3.3v ni za 5v se nebi slagao ali za ljude bez unimera i ovo je nesto :)

Za otkljucane phenome moze da se meri temp. Slucajno sam to provalio. Amd Overdrive prebaci u advance mode, i idi na board status - fan control. Probao sam milione programa i ni jedan nije hteo. Igrom slucaja ovaj je uspeo. Postavicu i screenshot...

http://img685.imageshack.us/i/545temp.png/

Poslednja izmena od urednika:
Koji je program dobar da u svakom momentu mogu da proverim kolika mi je temperatura procesora???

Za Amd (u mom slucaju x6 1090t na crosshair 4) nikako ne koristiti core temp ili sl. programe koji mere samo temperaturu jezgara (core's), jer ti senzori kod Amd-a "lazu" i do 15c i to u minus. Najbolje je koristiti recimo HW monitor koji ocitava temperaturu direktno sa socketa maticne ploce. Dok je kod intela temperatura jezgara mnogo preciznija i moze da se koristi kao tacna informacija za Cpu temperaturu.

Poslednja izmena:
Meni bas lepo radi onaj open hardware monitor barem pokazuje neke normalne napone, jedino je jednom pobrljavio kad sam se malo igrao sa memorijom pa je podigo na 1600MHz (inace 1333), a ono on pokaza da je procesor na 6.2 GHz:shock: naravno nisam bio takve srece:d

Koja je normalna temperatura za neklokovani 2500k na box-u?

Je l' ovo ok?

Sve je na def-u. Isto sam primetio da je napon za procesor prethodnih dana bio kad se optereti 1,23 a sada ne prelazi 1,14 wtf

Poslednja izmena:
Pa deluje mnogo da se penje do max 70C, imas li neki ventilator u kucistu?
Jesi proverio kako ti lezi kuler na procesoru? Mozda nije lepo namesten

Trebalo bi da budu nize temperature, mada mozda i program nesto zeza. Opipaj malo prstom da proveris za svaki slucaj

Je l' ovo ok?

Sve je na def-u. Isto sam primetio da je napon za procesor prethodnih dana bio kad se optereti 1,23 a sada ne prelazi 1,14 wtf

Pa ako si na box kuleru onda je ok pogotovo sa ovim vrucinama napolju predji na neki aftermarket kuler za nize temp.
Opste je poznato da se i5 i i7 2xxx serija cpu-ova nenormalno greje u Linx-u cak ni vrhunski kuleri nemogu da se izbore sa istim zbog lose disparcije toplote sa cipa na kuler,sa malo vecim OC-om mozes lagano da doguras temp i na 100C u Linx-u a to su vec rizicne temperature.

To je 32nm, mislim da ne bi trebalo da su tolike temp....

mislim da je temp. ok za box kuler,pošto i ja dok sam imao i3 530 imao sam preko 60c posle nekih sat i po igre a ne linxa,,,

Dobre su temperature, ne može box da hladi bolje, taman da ne dotakne onu gornju termalnu granicu propisanu od strane Intela.

termalna granica za core jezgro je 99C to je ono sto pokazuju programi... tcase je nesto sasvim drugo i to uopste ni neznas na koliko je ugrejano a logicno je da je tcase dosta nizi od temperature jezgra

Temperatura znaci ne prelazi 71c i to samo za 2. jezgro, dok ostala stignu max do 69c. Kuler je dobro nalegao na procesor, a stavljene su dve dvanaestice (jedna uvlaci druga izbacuje vazduh). Sobna temperatura je 25c tako da mislim da sa te strane nema problema.
Sad me interesuje posto je mnozilac 33 zasto u cpu z stoji pod opterecenjem 34?

Vrh Dno