Šta je novo?

program za prevodjenje sa srpskog na engleski

Dusan87

Slavan
Učlanjen(a)
30.07.2004
Poena
319
Cao svima,

Zanima me postoji li na netu neki besplatan program za prevodjenje sa srpskog na engleski.Da li uopste postoji program koji moze sve precizno da prevede,sve gramaticki tacno? Ako ga nema na netu recite mi gde moze da se kupi ako ga uopste ima.

Pozdrav i fala .

I opet - SEARCH!
Naravno da ne moze... ali procitaj starije teme o tome...

Mislim da English Contact Tools 4 moze da radi i prevod sa engleskog na srpski, ali nisam siguran.
Inace, idealan prevodilac ne postoji i uvek je potrebna rucna dorada, a od kvaliteta programa zavisi koliko je potrebno da se rucno doradjuje (nekad se vise vremena potrosi na doradu nego na rucnu, sve od nule varijantu)...

Dusan87 je napisao(la):
Da li uopste postoji program koji moze sve precizno da prevede,sve gramaticki tacno? Ako ga nema na netu recite mi gde moze da se kupi ako ga uopste ima.

Kad bi ovo postojalo, radno mesto prevodioca bi bilo nepotrebno, jer bi onda svaki klinac (pa i nepismen) mogao da prevodi. A ako bi program i postojao, da li mislis da bi imao dovoljno novca da ga kupis?

Pozdrav!
MrBigJump.gif

KizaTheDeath je napisao(la):
Kad bi ovo postojalo, radno mesto prevodioca bi bilo nepotrebno, jer bi onda svaki klinac (pa i nepismen) mogao da prevodi. A ako bi program i postojao, da li mislis da bi imao dovoljno novca da ga kupis?

Pozdrav!
MrBigJump.gif
Ako bi i postojao ne bi ni morao da ga kupi, zar ne :eyebrows:

Nisi u pravu. Takav program bi morao biti delo domacih autora, a ima dosta programa domacih autora koji se ne mogu kopirati jer nema ko da ih "krekuje".

Misa063 je napisao(la):
Nisi u pravu. Takav program bi morao biti delo domacih autora, a ima dosta programa domacih autora koji se ne mogu kopirati jer nema ko da ih "krekuje".
Nije tacno da nema ko, nego je nepisano pravilo da se ne krekuju domaci programi, jer u suprotnom bi i ovako slaba domaca industrija software-a propala, tj. niko ne bi imao interesa da potrosi ogromno vreme na pisanje nekog dobrog programa ako to ne moze da naplati :eyebrows:

Mislim da je recimo PlanPlus tipican primer - em je domaci, em je jeftin. Zamisli sad kad bi ga jos neko krekovao i kad bi se taj krek preko noci rasirio po Srbiji :) Mislis da bi autori nastavili da ga unapredjuju? :D

Crni je napisao(la):
Nije tacno da nema ko, nego je nepisano pravilo da se ne krekuju domaci programi, jer u suprotnom bi i ovako slaba domaca industrija software-a propala, tj. niko ne bi imao interesa da potrosi ogromno vreme na pisanje nekog dobrog programa ako to ne moze da naplati :eyebrows:

Mislim da je recimo PlanPlus tipican primer - em je domaci, em je jeftin. Zamisli sad kad bi ga jos neko krekovao i kad bi se taj krek preko noci rasirio po Srbiji :) Mislis da bi autori nastavili da ga unapredjuju? :D
Tako je!
Ako sami sebi skacemo za vrat necemo daleko da doguramo. Jedno je kada pare otimas nekom Adobe-u ili Microsoftu koji zaradjuju milijarde a drugo kada krekujes programce nekog naseg jadnicka koji je silno vreme izgubio praveci ga a pritom je od 5 programa koje je napravio uspeo da proda 1 u 10 primeraka i od tih para kupio patike i modul rama da mu ne stuca masina dok crnchi na sledecem "isplativom" projektu.

Ma jeste.. znam stotinu programa za posao, i masu ljudi koja pokusava da ih prekopira al im ne ide...
Ja ne kazem da se slazem sa tim, naravno, jer i ja zivim dobrim delom od autorskih prava, ali realnost je nesto drugo. Ispod zita svi gledaju da dodju do programa za dz.

Uostalom, svi (valjda) znamo ko se ubio od kopiranja Morton Bensona, pa mu ni sud nije mogao nista, jer je imao taticu da ga stiti, i povlaci sve tuzbe.

Misa063 je napisao(la):
Ma jeste.. znam stotinu programa za posao, i masu ljudi koja pokusava da ih prekopira al im ne ide...
Ja ne kazem da se slazem sa tim, naravno, jer i ja zivim dobrim delom od autorskih prava, ali realnost je nesto drugo. Ispod zita svi gledaju da dodju do programa za dz.

Uostalom, svi (valjda) znamo ko se ubio od kopiranja Morton Bensona, pa mu ni sud nije mogao nista, jer je imao taticu da ga stiti, i povlaci sve tuzbe.
Ja sam samo rekao da je u pitanju nepisano pravilo, ali ne i da ga se svi redom striktno pridrzavaju ;)
U principu, vecina ga postuje koliko god neki program bio "interesantan", ali uvek postoje pojedinci koji iskacu van svih mogucih pravila/kodeksa (kao i na ovom forumu izmedju ostalog), a to ide njima na cast.

Ja ti opet kazem da je to samo na papiru "nepisano pravilo", o kome svi pricaju, a niko ga se zaista ne pridrzava, i u pitanju je, kao i mnogo puta do sada, u nasem narodu, cisto licemerje... Svi su jaki na recima, a kad treba da se otvori novcanik... nista...

Misa063 je napisao(la):
Ja ti opet kazem da je to samo na papiru "nepisano pravilo", o kome svi pricaju, a niko ga se zaista ne pridrzava, i u pitanju je, kao i mnogo puta do sada, u nasem narodu, cisto licemerje... Svi su jaki na recima, a kad treba da se otvori novcanik... nista...
To da li ljudi legalno kupuju software ili koriste piratske verzije je posebna prica :eyebrows:

Ja sam se samo nadovezao na onaj tvoj komentar da nema ko da krekuje domace programe ;)

ljudi, isto pitanje.. samo na nemacki recnik (srpsko-nemacki, nemacko-srpski) ili cak neki tutorijal za ucenje i tako nesto.. :)

Jer zna neko nesto..?

Misa063 je napisao(la):

Crni je u pravu za nepisano pravilo i naveo je tacan razlog. Recimo, spomenuti PlanPlus je odlican program, i naravno da cu dati 1000 dinara za njega kako bih podstakao autora da nastavi sa razvojem.

A inace, nema zastite koja se ne moze razbiti :)

Nazad
Vrh Dno