Šta je novo?

Program za pregled slika - open source ili commercial free

ciki022

Slavan
Učlanjen(a)
16.05.2006
Poena
379
U duhu zamene piratskog software-a u firmama, našao sam open source ili commercial free zamene za skoro sve aplikacije, sem za pregled slika ( a i slanje faxova, mada može da posluži Windows Fax Service )
Neverovatno je da ne postoji takav program, znaci open source ili slobodan za koriscenje u firmi, a probao sam nekoliko, desetina komada
Irfan View, XnView, FastStone, i jos nekoliko nisu free, Picasa, Pixia, mapivi, i jos neki su free, ali nije to to
Znači, ono što mi treba je brz, mali, bez ikakvih dodatnih opcija editovanja slika

Picasa te bas i nece posluziti kao dobar picture browser.
Moj glas svakako ide XnView, pre svega zbog ogromnog broja formata, solidne brzine i taman dovoljno opcija. FastStone svakako nije los, ali je malo fancy 🙂.

Mislim da bi IrfanView bio sasvim odgovarajuca mera za tebe.

Kad smo vec kod toga imas neki test tih programa u ovomesecnom SK, ali su pre svega rangirani po brzini.

Mada kada nesto razmislim. Tebi je Windows Fax & Image Viewer sasvim dovoljan.

FastStone koristim vec duzi niz godina,
moj glas za njega.

Da, da, ali obratite pažnju na to šta čovek kaže... Hoće free za firmu. I sasvim dobro je rekao, ni XnView, ni FastStone, ni Irfan nisu free za poslovnu upotrebu.

Da, da, ali obratite pažnju na to šta čovek kaže... Hoće free za firmu. I sasvim dobro je rekao, ni XnView, ni FastStone, ni Irfan nisu free za poslovnu upotrebu.

video sam da mu treba za firmu,
ali nisam znao da FastStone nije free za poslovnu primenu,
ebiga sta next, next, next, finish, uradi od coveka 😀 .

Poslednja izmena:
imgv

malo je "cudan" za upotrebu, nije ni nalik necemu sto ocekujes na Win platformi...nema padajucih menija, sarenih ikonica...malo je cudna logika rada (kreiranje playlist-i)... al' brz je i ako je OpenSource glavni argument, moze da posluzi...

Mozda ovo moze da pomogne?

Picasa, Pixia, mapivi, i jos neki su free, ali nije to to
Znači, ono što mi treba je brz, mali, bez ikakvih dodatnih opcija editovanja slika
Pa to bi onda bio taj koji već imaš, default koji si i dobio uz Windows...
PS
Picasa2 je odličan free program kad ga čovek malo bolje upozna, ima puno dobrih rešenja koja nisam viđao u sličnim free programima... ali kažeš da ti ne trebaju dodatne opcije, ne vidim šta će ti onda i dodatni program(?!?)

E jesi genije 🙂 . Dajes coveku besplatan plugin za program koji se placa 😀 .

Imagine vec odavno, mozda od pre 3-4 godine, moze da se koristi i kao standalone aplikacija, a ne samo kao plugin za TC lister.
iz ovog zipa gore je dovoljno da izvadis "Imagine.exe" i "Imagine.dll" i da ih stavis u neki folder.
aplikacija je mala (ova 2 fajla su oko 300-tinjak KB), brza, otvara gomilu formata, portabl je - sve pise u "ini" fajl unutar svog foldera (osim, naravno, dok je ne prijavis kod windouza za otvaranje odredjenih formata), freeware je, itd.
vrlo je slicna irfanu i koliko sam shvatio, postavljac teme bas tako nesto trazi.

Ahaaa, ok my bad 🙂. Sorry :S:

meni treba free (za commercial) program koji ce da proguta tiff od 400mb |)
imagine nije hteo...

Imagine-a se nisam setio, ali preporuka i od mene. Koristim ga X godina kao plugin za TC.

Nazad
Vrh Dno