Šta je novo?

Program za preduzece - knjigovodstvo i uvoz

M3

Čuven
Učlanjen(a)
06.01.2004
Poena
690
Znaci interesuje me ima li ko iz Podgorice ili iz BG da radi dobre programe za vodjenje knjiga ( ovo se tice MALOPRODAJE)???
Odma da kazme da me ne interesuju DOS programi.Ako neko zna nekog ko dobro radi programe a da nije skup neka mi ostavi njegov broj telefon a jer mi to stvarno hitno treba ...
Evo ovako treba mi:
-Trgovacka Knjiga
-Knjga ulaznih, izlaznih faktura
-Artikli da se vode po svojim siframa, tj. kad se napravi kalkulacija istovremeno da bude uradjena Trgovacka knjga i Knjga ulaznih faktura
-Kupci,dobavljaci
-I mogucnost povezivanja racunara sa fiskalnom kasom
-Mogucnost rada istog programa na dva racunara preko LAN-a
-Kalkulacije cijena
Raspolazem sa sumom novca do 500 eura...
KOntakt na mail [email protected] ili na mob. 069/071-092
Pozdrav i unprijed hvala!!!!

Poslednja izmena:
Za 500e mozes da dobijes software privrednog savetnik za koji mislim da podrzava sve sto si nabrojao sem rada u LAN-u, jer je ta varijanta skuplja tj. za 1 firmu i 1 racuanr je tacno 500e

Potrazi njihov sajt....mislim da ima info....

Ja cu verovatno preci na njihov software do nove godine, jer mi ovaj trenutni ne podrzava PDV i nece biti update-ovan...

Mozes li mi dati link da vidim opis toga programa???

Mi u firmi koristimo Upis.Plus (www.iib.co.yu).
Nije los, mada ima i svojih nedostataka. Vrlo je kompleksan i sigurno bi zadovoljio sve tvoje potrebe ali mislim da ce te cena odvratiti od kupovine (uzasno je skup).
Mozda pitas ove iz BlueSofta ili MiSistem iz NS.

Pa mozes li da mi kazes cijenu kolika je , moze na PM !!!

upis je ozbiljan paket, pokusaj da se napravi nesto slicno SAP-u. BlueSoft je igracka prema njemu.

Ma probao sma BlueSoft , on jeste dobar na prvi pogled ali sam cuo od provvjerenih ljudi da je program dosta spor sa velikim brojem artikala.....
Ali sto se tice toga programa ...stvarno je preskup...;)

Program za preduzece

Dakle radim u firmi koja se bavi uvozom
treba mi program za vodjenje firme, pracenje stanja u magacinima ,skidanje stanja iz istih prilikom kucanja faktura
Jako jednostavan interfejs po mogustvu sa slikama proizvoda na koje se klikce i upisuje broj porucenih proizvoda
Takodje jednostavno kacenja porudzbina koje se automatski pretvaraju u racune , a stigle su od klijenata e-mailom
i jos dosta toga
Jel cuo neko jel postoji ovakav program ,koliko kosta takvo zadovoljstvo ako se uzme da u firmi ima jedan da kazemo server i jos 5 terminala od kojih su dva u Beogradu , a firma je inace u Ns
Kako bi to trebalo da radi mi imamo nacrtano i u glavi ali nebi da radimo program od nule ,dosta toga je vec uradjeno sto se tice baza ,ukucana su imena proizvoda,sifre ,stanja ,povezani su kompovi u mreze na Windows platformi i.td
Ako neko ima neku ideju ili predlog molio bi ga da mi odgovori sto pre
ovde ili na PM
Unapred hvala !!!

Poslednja izmena:
Kako bi to trebalo da radi mi imamo nacrtano i u glavi ali nebi da radimo program od nule ,dosta toga je vec uradjeno sto se tice baza ,ukucana su imena proizvoda,sifre ,stanja ,povezani su kompovi u mreze na Windows platformi i.td

Super sto ste to uradili, ali gledano sa stanovista izrade programa to jeste nula, ako se program radi po narudzbi.
Ako kupujete gotov program, onda vi trebate da se prilagodjavate programu, a to sto ste vi "ukucali" se mora uneti ili konvertovati u bazu podataka koju koristi taj gotov program.
Da napomenem da je cena gotovog programa visestruko niza od programa koji se radi po narudzbi.

mali offtopic
Mislim da se izrada ovakvih programa od nule apsolutno ne isplati. Program ukljucuje finansijski deo (glavna knjiga, konta dobavljaca, kupaca, kartice, bilanse stanja i uspeha, sve pratece izvestaje), veleprodajni deo (kuf, kif, kepu, lager, kartice roba), materijalno i proizvodnju(mada ovo i nije obavezno)i naravno sve izvestaje i plate. S tehnicke strane ovo treba da obezbedi klijent-server aplikaciju, rad sa udaljenih radnih stanica (wifi u boljoj, modem u losijoj varijanti), eventualno komunikaciju sa handheld uredjajima (super fora, nije komplikovano da se radi a fensi je), mozda i nesto preko neta... Naravno ovi zahtevi zahtevaju i ozbiljnu platformu, access zaboravite u startu, nije on ovo u stanju( u stvari u stanju je, ali nije on toliko jednostavan koliko ogranicenja donosi, a i performanse su bedne). Znaci neki programski jezik(delphi, c, java, vb...) + neka ozbiljnija baza (gpl mysql, postgresql, firebird ili komercijalna oracle, ms sql....). E sad ide fun part: vreme koje je za ovo potrebno ako radi 4 coveka (1 -baza, 2 - programeri, 1- covek za komunikaciju sa klijentom koji poznaje materiju) je NAJMANJE 6 meseci! Ako uzmete da su plate ispod kojih iskusniji programeri koji imaju gore navedena znanja i iskustvo nece raditi za ispod 500 evra dobijate (500x4)x6 = 12000 evra!! Sta dobijate?
+ proizvod koji je napravljen cisto po vasim zahtevima, pravljen najnovijim tehnologijama, podrsku?.....
- totalno netestiran program, ako postoji bilo kakvo nerazumevanje izmedju vas kao kupca i izvodjaca dobicete i los program.....
Ajd sad da vidimo drugu stranu. Svi su culi za SAP, to vise nije aplikacija, to je monstrum :), 30 godina know-howa, predvidjen za ogromne kolicine podataka, banke, sve moguce industrije, u njemu imate SVE! OK, velik je, ali se moze i prilagoditi da radi u firmici sa 5-6 racunara.... Licenca po racunaru kosta 2.500evra x recimo 5 racunara = 12500evra. Treba najvise 10 konsultantskih dana da se customizuje 10x500 = 5000, sto je sve ukupno 17500. E sad treba razmisliti da li se ona gore navedena kocka od 12000 isplati.
Naravno SAP je cisto slikovit primer (otprilike kao da mozete da birate izmedju BMW-a i juga za 40% razlike u ceni). Imate vi tu gomile paketa, datalab npr (gorenje ga koristi a licence su smesne)..... E sad na kraju cisto za razzmisljanje izvucite zakljucak kuda ide programiranje

Kada je vec rec o programima, a pomenut je (kao "low-cost" varijanta) program BlueSoft-a - jedno pitanje:
Da li je moguce da taj program kosta samo par stotina EUR-a (a relativno je kompletan)? Ako jeste, kako je isplativo BlueSoftu isplativo da ga radi za takve pare? ?

Takodje, cuo sam da je program "Privrednog savetnika" kvalitetan - ali sam to cuo od nekih knjigovodja, tako da je veliko pitanje ;)
Da li je neko radio sa njim?

Paja je napisao(la):
Kada je vec rec o programima, a pomenut je (kao "low-cost" varijanta) program BlueSoft-a - jedno pitanje:
Da li je moguce da taj program kosta samo par stotina EUR-a (a relativno je kompletan)? Ako jeste, kako je isplativo BlueSoftu isplativo da ga radi za takve pare? ?
firma kojoj je on bio namenjen i koja je platila njegov razvoj je platila preko 20000 dm u to vreme. Ovo sada je cist profit

sreta-steta je napisao(la):
firma kojoj je on bio namenjen i koja je platila njegov razvoj je platila preko 20000 dm u to vreme. Ovo sada je cist profit

Nisam siguran koliko je to korektno? Mene da osisaju, a posle da prodaju po n-puta nizoj ceni...

Ipak, mora da se obezbedi i neka podrska za softver, a to niska cena, jednostavno, ne omogucava...

pa video si onu matematiku odozgo. S druge strane tebi kao naruciocu softera moze da se da gomila nekih pogodnosti, tipa period besplatnog odrzavanja, sve je maksimalno podredjeno tvojim potrebama, liberalnije licence..., a ne kao inace sto je slucaj da se ti uklapas u neciji program. Jer pazi, ti ako nisi softverska firma koja ima sredstava da placa ljude da rade odredjeni period jedini nacin da napravis takvu aplikaciju je da nadjes investitora ili sto kazes "nekoga koga ces da osisas". Ja mislim da je ovde 90% biznis aplikacija koje se cesto pominju tako nastalo.Ne znam sto je to toliko cudno. Idi u fabriku cipela pa trazi da ti naprave neke cetvrtaste npr, ne znam da li ce da te kosta kao da si usao u radnju i pazario obicne.

Vrh Dno