Šta je novo?

program za pracenje instaliranja

OxyS

Čuven
Učlanjen(a)
07.02.2003
Poena
619
jel' ima neki program koji ce da mi prilikom instalacije drugog programa prijaviti sve sto je instalirano-po folderima , registriju itd. znam da imaju programi koji navodno snime sistem pa posle uporede, da bi se sve navodno moglo deinstalirati, ali ja ipak sa tim nisam imao nesto srece.ovo mi je bitno , jel ako ne postoji crack( a cesto i ne rade) moram da ga skinem pa ponovo instaliram, ali oni uvek nekako znaju da nije prva instalacija

tokom instalacije program pise ti gde se instalira,a ako ide brzo onda idi u find(search) ukucaj ime firme koaj je napravila taj prog i videces gde stoji
a ako odu drajveri u win ili tako nesto :( onda neznam trazi taj prog:)ako ima...

Ashampoo Uninstaller Suite 1.31 ce ti fenomenalno obaviti posao. Vrsi "snimanje" sistema pre i posle instalacije, uporedjuje i prilikom deinstaliranja ocisti sve tragove. Naravno instaliranje se mora vrsiti preko njega, kao i deinstaliranje. Preporuka!

Da li stvarno aktivno koristis Ashampoo Uninstaller ?

To je naravno pravi program za ono sto je OxyS trazio, ali meni uvek kad ga instaliram nesto zabrlja, blokira maltene ceo OS i jedini nacin oporavka je System Restore ! Inace to je jedan stari nemacki program...kome sam zaboravio ime...koji je otkupila firma Ashampoo i sada ga distribura pod svojim imenom. Imao sam svojevremeno taj stari original i on nije pravio nikakve probleme, medjutim negde sam ga zagubio po raznim hardovima :(

Ashampoo kao da instalira jos neke dodatne komponente koje prave neke gluposti po sistemu, barem meni...

Evo iz iskustva... posle XP-a, DX9 i Cat3.2 odmah instalirao Ashampoo i sve ali bas sve sto mi je u racunaru je instalirano preko njega i nikada nikakav problem nisam imao. Radi, barem kod mene i na mojoj makini (TBred @ 2ghz, 512 ddr 166mhz, hd d740, R9500) apsolutno savrseno.
System Restore mi je iskljucen, backup radim preko SecondCopy 2000 a disk image preko Acronis TrueImage-a koji je sa'ranio Ghost.. barem za mene. Ako hoces jos nesto .. slobodno se javi na pm ili mail.

Marti Misterija je napisao(la):
Evo iz iskustva... posle XP-a, DX9 i Cat3.2 odmah instalirao Ashampoo i sve ali bas sve sto mi je u racunaru je instalirano preko njega i nikada nikakav problem nisam imao. Radi, barem kod mene i na mojoj makini (TBred @ 2ghz, 512 ddr 166mhz, hd d740, R9500) apsolutno savrseno.
System Restore mi je iskljucen, backup radim preko SecondCopy 2000 a disk image preko Acronis TrueImage-a koji je sa'ranio Ghost.. barem za mene. Ako hoces jos nesto .. slobodno se javi na pm ili mail.

Je'l ima spisak gde je sve program koji se instalira brljavio?

ima log fajl... gde je tacno ne mogu sad da se setim ali ga ima siguran sam.

koristio sam ranije ashampoo, ali ne skine on bas sve( ili ja nisam nesto dobro radio :x ). ne znam za neku noviju verziju, ja sam ga koristio pre godinu, dve. kako ja vidim stvari, ako instaliram neku shareware verziju i skinem je , kad ponovo instaliram on od nekuda izvlaci podatak da je istekla probna verzija i mogu da se slikam. e, sad , jel zna neko gde ti programi ostavljaju te tragove. pretpostavljam da je negde u registry-u, pa cistim sa recimo jv16, ali mi u poslednje vreme ne polazi ni to za rukom.jel imate neki predlog kako ovo da se resi?

Zadnji post ovde je od maja prošle godine, a interesuje me kako stvari sada stoje.

Trebala bi mi (relativno hitno) dobra preporuka dobrog programa za praćenje instalacija koji onda može pri uninstalaciji da obriše sve što je program razbacao po računaru i registriju, kao što je nekad (da li i sada?) radio Clean Sweep. Pri tom bi bilo zgodno da dotični program mogu "uključiti" da prati instalacije samo neposredno prije nego što instaliram neki program da bi on "uhvatio" tu instalaciju, a ne da mi mora biti stalno rezidentan. Tako sam radio sa Clean Sweepom.

Kakav je Ashampoo Uninstaller Suite Plus1.32 SE ?

Total Uninstall - 2.34 bi trebao da vrši posao ali ga ja ne koristim.

Više volim Jv16 power tools 1.4.1.248. Ali se čisti jedna po jedna stavka i to detajno (Instalirani software/čekiraš koji treba/pojedina uklanjanja/skenirani metod/duboko/pronađi unose/ukloni sve, ali proveriš nazive).

Ili TuneUpUtilities 2004. Kad on deinstalira program ne treba ti Jv16.

Poslednja izmena:
Program koji trazis je Ashampoo Uninstaller. Radi upravo to sto ti treba. I radi to odlicno.

ja najvise volim Regshot 1.61
free program, naravno...snimite sliku reg pre i posle instalacije i onda vidite gde koji program upisuje prljavstinu, pa mozete posle lepo rucno da uklonite, prepravite ili sta vam vec treba |>

danijel00 je napisao(la):
ja najvise volim Regshot 1.61... pa mozete posle lepo rucno da uklonite... |>

Kako je to lepo ako treba rucno da uklonim, dodam ili promenim 200-500 reg. unosa?

cisto sumnjam da i jedan program doda toliko unosa...

dodaju najcesce jednu dve registry grupe sa imenom firme (to obrises celo stablo)

i jednu skrivenu sa nekim brojem tipa 219080-32197980-897217 e ovaj program mi kaze koja je to grupa...

u krajnjem slucaju ja sam i napisao cemu program sluzi, meni ima vrlo korisnu primenu,a tebi ako ne treba nemoj ga koristiti i pogotovo sta se uopste javljas bez i jednog pametnog odgovora u tudj topic sa glupim komentarom!?

RegShot i UNDOReg ce odraditi posao sto se tice registra i ne moras nista rucno da brises. RegShot prati i fajlove van registra, ali UNDOReg ce vratiti samo fajlove koji se ticu registra sto inace i nije neka mana jer i ako ostane neki fajl obrisacete ga rucno.
Ja sam pomocu ove kombinacije provalio da ChrisTV 3.60 u Windows>System32 ostavlja fajl dshow9gr.ax koji sadrzi podatke o registraciji i slicno i da se pri deinstalaciji programa sa brisanjem ovog fajla, pri ponovnom instaliranju program moze koristiti jos 30 dana i tako u nedogled.

Nazad
Vrh Dno