I ja u zadnje vrijeme prvenstveno koristim Your Uninstaller! 2006. On u prvom koraku pokrene defaultni uninstal od same aplikacije, a na drugom i trećem koraku stuče ono što preostane, a uvijek preostane.
Ali ono što mi je čudno je što nikako nisam uspio naći program koji prati instalaciju u realnom vremenu, i još da to radi dobro. Svi koje sam našao i koji se na forumima preporučuju rade po principu upoređivanja snapshota prije i poslije instalacije (npr. Ashampoo), a pravljenje snapshota dosta traje, vremenom sve više iz razumljivih razloga (disk i registry sve popunjeniji), pa su meni takvi programi neprihvatljivi. Probao sam i Advanced Uninstaller Pro koji može da radi preko snapshota a može i da prati instalaciju u realnom vremenu, ali je meni i ova druga opcija nešto sporo radila, nekako tromo, poslije instalacije on nešto još brlja. Sjećam se da sam davno koristio program Quarterdesk Clean Sweep koji je pratio instalacije u realnom vremenu i radio je dobro, nije usoporavao. Čudno mi je da sada nema nekog takvog programa. Zato sam počeo koristiti Your Uninstaller jer mi je dosadilo da čačkam sa drugim programima koji usporavaju instalacije.