Šta je novo?

program za pracenje download-a

buggy86

Slavan
Učlanjen(a)
14.02.2006
Poena
310
Interesuje me da li postoji neki program koji prikazuje koliko koji program (proces) koristi internet vezu. Cini mi se da mi nesto u pozadini koristi internet ali ne mogu da otkrijem sta. Koristio sam kaspersky i Spyware Doctor ali je problem i dalje ostao.

Najlaksi nacin da vidis sta ti trenutno koristi net i na sta je nakaceno od procesa i programa je netstat komanda (command prompt tj. DOS) u sledecem obliku:

netstat -anb

Posle toga sacekas malo (ili malo vise ako imas torrent neki u pozadini da radi :p) i vidis kada ti izlista sta ti sve koristi net i kako. Switchevi su sledeci:

a - prikazuje sve konekcije i one sto samo "LISTENUJU" tj. slusaju za konekcije (npr. serverske aplikacije)
n - prikazuje sve u numerickoj formi (IP:port), znaci bez resolvinga hostova i portova :)
b - je najvazniji i on je zaduzen da ti prikaze koji *.exe (ili *.dll) koristi i ucestvuje u nekoj od konekcija :)

Ja mislim da je ovo najprostiji nacin provere sta od procesa koristi net, bez potrebe da se skida ista od dodatnog software-a. Netstat komanda ti nece samo reci koliki protok ostvaruje svaki od procesa, nazalost ima ova komanda i svojih ogranicenja.

Pozdrav!!!

Poslednja izmena:
Interesuje me da li postoji neki program koji prikazuje koliko koji program (proces) koristi internet vezu. Cini mi se da mi nesto u pozadini koristi internet ali ne mogu da otkrijem sta. Koristio sam kaspersky i Spyware Doctor ali je problem i dalje ostao.

NetLimiter2Pro.

Nazad
Vrh Dno