Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Interesuje me da li postoji neki program koji prikazuje koliko koji program (proces) koristi internet vezu. Cini mi se da mi nesto u pozadini koristi internet ali ne mogu da otkrijem sta. Koristio sam kaspersky i Spyware Doctor ali je problem i dalje ostao.
Najlaksi nacin da vidis sta ti trenutno koristi net i na sta je nakaceno od procesa i programa je netstat komanda (command prompt tj. DOS) u sledecem obliku:
netstat -anb
Posle toga sacekas malo (ili malo vise ako imas torrent neki u pozadini da radi 😛) i vidis kada ti izlista sta ti sve koristi net i kako. Switchevi su sledeci:
a - prikazuje sve konekcije i one sto samo "LISTENUJU" tj. slusaju za konekcije (npr. serverske aplikacije)
n - prikazuje sve u numerickoj formi (IP😛ort), znaci bez resolvinga hostova i portova 🙂
b - je najvazniji i on je zaduzen da ti prikaze koji *.exe (ili *.dll) koristi i ucestvuje u nekoj od konekcija 🙂
Ja mislim da je ovo najprostiji nacin provere sta od procesa koristi net, bez potrebe da se skida ista od dodatnog software-a. Netstat komanda ti nece samo reci koliki protok ostvaruje svaki od procesa, nazalost ima ova komanda i svojih ogranicenja.
Interesuje me da li postoji neki program koji prikazuje koliko koji program (proces) koristi internet vezu. Cini mi se da mi nesto u pozadini koristi internet ali ne mogu da otkrijem sta. Koristio sam kaspersky i Spyware Doctor ali je problem i dalje ostao.