Šta je novo?

Program za p2p

kalla89

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2004
Poena
619
Zanima me da li postoji program koji sluzi za peer to peer i koji zaobilazi zastitu koju je moj prodavac internet usluga omogucio da ne mogu koristiti peer to peer,znaci da nemam odobrenu opciju u tom paketu(lite),ali ona postoji u HOME i BUISNESS paketu.Kad pocnem da skidam nesto sa DC++ nece da krene.Hvala unapred.

Postoje sajtovi koji to nude ali se placa. Jeftinije ti je da nadjes drugog provajdera.

Svi iole ozbiljni.

nagadjam da je u pitanju jedan kablovski provajder (588) koji ima u svojoj ponudi Lite paket, koji za izlaz na net koristi samo proxy, pa topic-starter zheli da zna kombinaciju kako da "prezvezdi" svoju konekciju nekim tunnelerom ili sl. da bi proshao shto jeftinije.

ako sam u pravu, moj savet je da se doplati tih 500din mesechno za punu uslugu...

Kao sto kaze "iznogud" doplatim tih 500 i uzivam!!!

Da ne otvaram novi post imam pitanje da li je neko probao akceleratorski pak za BitComet, ima li svrhe to instalisati ili je samo sarena laza.

BitComet je od verzije 0.6 pocheo da biva banovan na vecini privatnih torrent sajtova, tako da ne znam da li ti se isplati da se sa time zezash...
utorrent ili Azureus najbolje rade, makar meni

IzNoGooD je napisao(la):
BitComet je od verzije 0.6 pocheo da biva banovan na vecini privatnih torrent sajtova, tako da ne znam da li ti se isplati da se sa time zezash...
utorrent ili Azureus najbolje rade, makar meni

Znam za te vesti ali meni utorrent i Azureus mnogo kilavo rade, jedino BitComet radi kako valja. Prevedeno to znaci da ako sa utorrent imam download 8kB/s sa BitCometom imacu sigurno 12kB/s ili vise.

proveri da li je to protok koristan ili sve sa djubretom...

Nisam siguran, ali mislim da su ga bas zbog toga i zabranili na mnogim sajtovima jer navodno daje lazne podatke o UL protoku, pa verovatno na taj nacin prevaris one ostale da ti daju da povuces veci DL. Inace ne vidim drugi razlog zasto bi bas sa njim vukao vise.

Poslednja izmena:
ytrewq je napisao(la):
Nisam siguran, ali mislim da su ga bas zbog toga i zabranili na mnogim sajtovima jer navodno daje lazne podatke o UL protoku, pa verovatno na taj nacin prevaris one ostale da ti daju da povuces veci DL. Inace ne vidim drugi razlog zasto bi bas sa njim vukao vise.

Vrlo malo djubreta, radim povremeno kod velikih fajlova proveru. Zabranjuju ga zato sto ne tretira private bit pa skida fajl iako ga je gazda oznacio kao private (tako sam ja razumeo sta pisu na stranim diskusijama). To oko laznih podataka oko uploada koliko sam ja razumeo moze da uradi dobat poznavalac tih stvari a koliko sam shvatio moze to i u Azureus, mislim da se na Azureus bas odnosila ta diskusija.

Poslednja izmena od urednika:
Jel moze neko da mi kaze koji su to privatni torent sajtovi i na koji nacin se postaje clan? Relativno sam nov u celoj prici, i za sada sam dosta stvari uspeo da nadjem na tzv. "javnim" sajtovima. Koja je prednost privatnih?

prednost privatnih je sto je neko proverio da je to sto je okacheno, bas to sto stoji u naslovu. onda nema situacija da skines neki film koji ti se gleda, a ono u stvari gay p0rn.

pa se ti posle vadi kod devojke da si skidao dramu ili komediju...

a privatni torrent sajt je torrentleech, koji ima zatvoren krug korisnika, i samo povremeno ponude novim korisnicima da se prikljuche...
i naravno, vode rachuna o RATIO-u, ako ti je mali = odma ban.

Zanima me da li je moguce skinuti neki torrent u kompletnoj formi, ako nema seedera? Da li se taj fajl skida sa nekog glavnog sajta? Skidam preko BitComet 0.6 i ide mi brzo, oko 28 kb/s i fajlove dobijam od 3 peera.

ako je broj seedera = 0, onda ga nikad neces skinuti celog. jedino da se desi da sve peerovi imaju razlichite fajlice pa se skockate za ceo fajl.

pogledaj negde opciju availability, ako je broj veci od 1 onda mozhesh da skinesh sve. ako je manji od 1 onda dhzaba skidash dok se ne pojavi seeder

IzNoGooD je napisao(la):
prednost privatnih je sto je neko proverio da je to sto je okacheno, bas to sto stoji u naslovu. onda nema situacija da skines neki film koji ti se gleda, a ono u stvari gay p0rn.

pa se ti posle vadi kod devojke da si skidao dramu ili komediju...

a privatni torrent sajt je torrentleech, koji ima zatvoren krug korisnika, i samo povremeno ponude novim korisnicima da se prikljuche...
i naravno, vode rachuna o RATIO-u, ako ti je mali = odma ban.

veca prednost privatnih trekera je sto je zbog potrebnog dobrog ratio-a uvek velik broj seedera i tvoj dl ide punom brzinom. Jedino sto treba da mislis i o svom ul-u, jer ako imas katastrofalan dl/ul ide ban.

Odlicni private tracker sajtovi kod kojih nije tako tesko se uclaniti su
www.uknova.com - uk tv, ima sjajnih stvari
www.filelist.org - filmovi i tv serije
www.dimeadozen.org - muzika

Nazad
Vrh Dno