Šta je novo?

program za obradu slika

• Začetnik teme Začetnik teme chowa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

chowa

Čuven
Učlanjen(a)
26.01.2003
Poena
619
obradu slika , tako da mogu stavljati slike, pozadine, tekstove, npr, za izradu vizitka, reklama u novinama, tv telopa, a da je lak za koristenje, znaci samo staticne slike, ne video clipovi itd... hvala

Potrazi ranije threadove
Adobe Photoshop
CorelDraw
...mada imas i jednostavnijih i manjih programa

Rage against The mAchine je napisao(la):
adobe photoshop :rtfm:

zar nisi niakd cuo za njega... 🙂 :beat: :beat: :beat:

Pa i da nije, to nije razlog da se tako namsejes... Ima hiljade ljudi koji su za racunarom 7 dana, pa ne ocekuj da sve znajku kao neko ko koristi isti nekoliko godina. Pokazite malo tolerancije ljudi....

mislim da junior member mora biti malo vise(ili mnogo vise) od sedam dana za racunarom

a ako sam nekog uvedio, molim da prihvati moje duboko pokajanje :whip

To apsolutno nema veze sa vezom... I ti si bar deset puta bio kod zubara pa ne znas cemu sluze svi oni instrumenti......

programi koje ja preporuchijem za obradu 2d grafike:

bitmep (raster) programi:

1. Adobe Photoshop - industrijski standard cije se znanje ocekuje ako hocesh ovim da se bavish profesionalno. Ima SVE potrebno za izradu i web a i print ready grafike

2. Jasc PaintShop Pro - jeftinija alternativa Photoshopu, sa dosta wizarda i drugih pomagala koja dobro dodju osobama koje nemaju afinitet prema ovom. sa druge strane gotovo niko ga ne koristi za obradu grafike predvidjene za stampu ali ako mozda hocesh da imash legalan softver onda je ovo najbolje za najmanje para.

3. Corel PhotoPaint - dolazi sa korelom sto moze da ti znachi nesto. Ok parche softvera ali posto , generalno ne koristim korel programe, ne mogu ti reci vishe

vektorski programi

1. Adobe Illustrator - zaslugom uticaja kompanije koja ga je napravila, postao je takodje standard za izradu vektorskih ilustracija. Odlichan program!

2. Macromedia Freehand - mozda najnepoznatiji program iz skupine makromedinig programa ali ipak bez sumnje bogat opcijama za rad ,kako grafike predvidjene za stampu, rastersku web grafiku tako i za rad sa fleshom, sto je super znajuci sve veci potencijal flash-a

3. Korel 12 - najcesce koriscen program kod nas. To mozda i ne govori mnogo ali sigurno ima nesto u toj prichi.

4. Xara X - program koji ima skoro sve opcije prethodno navedenih ali po mnogo manjoj ceni , tako da je za preporuku ako necesh warez.

Nazad
Vrh Dno