Šta je novo?

Program za notifikaciju dostupnosti interneta?

twister

Čuven
Učlanjen(a)
25.12.2001
Poena
660
Prikacen sam preko jednog wireless provajdera na internet. Usluga im je...'pa ne bas zadovoljavajuca'. Znaci imaju veoma ceste prekide u radu.

Treba mi sledeci program:
Kada dodje do prekida neta (a ja sam ga upravo koristio) i krenem da u medjuvremenu npr. gledam neki film...treba mi program koji ce mi zvukom javiti da je net proradio. Pretpostavljam da ce doticni program u stvari u pozadini pingovati neki site koji mu zadam. Postoji li takov program?

Zar nema notifikacija u samom winu kada pukne veza?
Pa ono, redial i te fore?

Postaviš na neki web server HTML stranu sa nekim zvukom, npr MIDI fajlom i uključiš neki browser koji ima auto-refresh. Kad internet proradi on će dovući tu stranu a MIDI će početi da svira.

Podigni ICQ ili koji vec chat klijent koristis i podesi ga da ti zvucno javi kada se na njega prijavi novi korisnik.

Hmm...zanimljive ideje, ali... jel to moze malo 'prostije'? 🙂

Znaci da ne moram sve te programe, stranice ili sta vec da radim. Konkretno, posto imam 'FLAT' wireless vezu, i igram ogame i skidam nesto, desi se da pukne veza. Ja onako 'besan' krenem da gledam film. E sad treba mi nesto da mi javi kada se net 'vratio' kako bih pogledao da me neko nije u medjuvremenu razbio a istovremeno kako bih nastavio skidanje nekog fajla.
Mislim da postoji takav program koji jednostavno pinguje neki ip (tj. stranicu) koji mu zadas i kada primi paket nazad, da jednostavno ispusti 'glas' tj. zvuk. Sta kazete? 🙂

Hmm, pa to ne bi bilo tesko napisati, programce koje pinguje i svaki put kad dobije response da bipne 🙂 audio ping.

A... jel bi bilo tako prosto...mislim jel bi mogao ti to da napises? 😉

Da, lakse mi je. Ne koristim ICQ vec trillian, a i on mi se smucio. (sto nije bitno za ovu temu) 🙂

Prikacen sam preko jednog wireless provajdera na internet. Usluga im je...'pa ne bas zadovoljavajuca'. Znaci imaju veoma ceste prekide u radu.
Treba mi sledeci program:
Kada dodje do prekida neta (a ja sam ga upravo koristio) i krenem da u medjuvremenu npr. gledam neki film...treba mi program koji ce mi zvukom javiti da je net proradio. Pretpostavljam da ce doticni program u stvari u pozadini pingovati neki site koji mu zadam. Postoji li takov program?

Sad postoji 😀.
I ja imam probleme sa pucanjem Neta u zadnje vreme 😡, a pošto je stvar laka za programiranje, rezultat je u attachment-u. Za izvršavanje je neophodno da imaš instaliranu Javu.
Arhivu raspakuj gde hoces. Program se startuje pomocu start.bat. Mozes da kreiras shortcut na ovaj fajl (npr. na desktopu). Unutar start.bat se mogu podesiti neki parametri (ako za tim ima potrebe).

Prilozi

Evo i nove verzije, optimizovane za 64-bitne operativne sisteme i dual core procesore 😀.

Prilozi

Nazad
Vrh Dno