Šta je novo?

Program za normalizaciju mp3-ova

Geek_master

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
17.03.2001
Poena
679
Treba mi program koji radi sledece: otvori mp3, dekoduje ga, izvrsi normalizaciju po rms snazi fajla (ne po peak levelu) i enkoduje ga po parametrima koje mu ja zadam (tj da mogu da ga prosledim lame-u i da mu stavim npr parametar --alt-preset 128 ili slicno).

Ima li neko neka iskustva?

EAC?

Mislim da to moze i Exact Audio Copy.Nemam ga vise pa en mogu da proverim

Re: EAC?

AstroduLe je napisao(la):
Mislim da to moze i Exact Audio Copy.Nemam ga vise pa en mogu da proverim

Ne moze EAC, moze da uradi normalizaciju WAV fajlova ali samo po peak nivou nikako po RMS-u.

Zavrsio sam posao sa praistorijskim mp3 workshopom, koji radi tacno to sto mi treba. Stavio sam mu dll od lame 3.92, jedino sto nisam mogao da mu dajem parametre, pa sam morao da se oslonim na default cbr 128kbps. Ionako mi nije trebao neki preterani kvalitet.

Skinucu mp3 gain, cisto da ga imam za sledeci put 🙂

Da ali reenkodingom ces drasticno pogorsati kvalitet, a mp3gain to radi direktno u okviru fajla tj. ne menja sam fajl.

Alexandar je napisao(la):
Da ali reenkodingom ces drasticno pogorsati kvalitet, a mp3gain to radi direktno u okviru fajla tj. ne menja sam fajl.

Mp3 gain je jako dobra stvar, ali meni ne radi posao, jer mi je bas reenkoding trebao. Neki fajlovi su bili u besnim bitrejtovima, trebalo je sve prebaciti u 128.
Inace ne slazem se da su gubici drasticni, gubici postoje, ali su mali, pogotovu ako koristis isti lowpass i encoder. A oni fajlovi koji su upropasteni xingom, ionako im nema pomoci 😀

Nazad
Vrh Dno