Šta je novo?

Program za merenje protoka

Dejan011

Čuven
Učlanjen(a)
18.10.2003
Poena
619
Koji program moze meri protok (i ono sto skidam sa interneta i ono sto saljem)? Treba mi da bih merio ukupni protok za mesec dana, a iz razloga da vidim da li mi se isplati kablovski internet (da li da platim flat ili po protoku). Pozeljno je da ima opciju da se pali ili sa racunarom ili sa uspostavljanjem konekcije, da sam sabira i mogu da vidim protok po danima. Neprkaticno je da to radim "rucno", a nista nisam nasao na search-u.
Najlepse hvala.

Poslednja izmena:
DuMeter je odlican, sadrzi sve sto sam naveo. Hvala puno.

Pogleda i Magitime. Vrlo precizno se može podesiti i obračun telefonskih troškova...

Probala sam i DUmetar (Dial-Up ;) ), ali moj izbor je ipak NetLimiter ,za kablovski, iz vise razloga, tako da mozes i njega da pogledas...

Skinuo sam ova prva tri, potrazicu i NetLimeter, pa cu probati jedan po jedan. Evo, DuMeter vec radi, i izmerio je vec 1.2 MB samo za tri stranice benchmark-a i sto sam pokrenuo ICQ. Vidim ja, morace da se stedi za flat... :S:

Ovo što ti želiš da izmeriš ima efekta na Dial-up konekciji i nekim opcijama gde plaćaš po porotuku, ali ako imaš mogućnost da imaš brzu vezu koja radi 24/7 vrlo verovatno ćeš imati veliki protok te se samo po sebi nameće flat varijanta. Brza veza i ne limitiran protok je nešto što ide zajedno, kakva bi bila korist od brze veze ako se ima ograničen protok?!?! Da bi imao veliki protok ne moraš da downloduješ masu fajlova sa neta, dovoljno je da slušaš stream radio ili gledaš malo stream video i očas posla transfer dobije impozantnu cifru.

Od kad imam brzu vezu svakodnevno sam konektovan puno časova :) , sve vreme svira radio preko Winampa (128 kbps).... skoro ništa ne downlodujem a protok je ihaaaaa

Zamena ICQ-a npr:Trilianom se ostvaruje uzasno velika usteda...ICQ za sat vremena on-line "izvuce" do pola mega pa na vise (vrlo cesto i po 1.5 MB), a Trilian samo oko 30KB. Eto jos jedne prednosti NetLimitera: pored vremenskih statistika, odlicno se prate i protoci koje pravi odredjena aplikacija.

@Stvorenje
Ima rezona i da se koristi "brz" internet sa ogranicenim protokom, jer je, recimo na SBB-u, flat (128) 1500 dinara, a 320 MB je 600 dinara. 320 MB je sasvim dovoljno za nekoga koji koristi internet za E-mail i umereno "surfovanje".
PS. Pogotovu ako si na praistorijskoj centrali
@Soso
Evo probam i njega, dobra je ta opcija koja meri protok za svaki program ponaosob, ali kako da ga "nateram" da mi u stats pamti protok za odredjen program (recimo izmerio je za IE neki protok, ali ga ne prikazuje u stats za danasnji dan)?

Poslednja izmena:
Prritisni Activity, pa se vrati na Stats, trebalo bi da osvezi prikaz.

a jabber koliko vuce?? cini mi se da i on mnogo stedi(nesto kao trilian)...

SoSo je napisao(la):
Zamena ICQ-a npr:Trilianom se ostvaruje uzasno velika usteda...ICQ za sat vremena on-line "izvuce" do pola mega pa na vise (vrlo cesto i po 1.5 MB), a Trilian samo oko 30KB. Eto jos jedne prednosti NetLimitera: pored vremenskih statistika, odlicno se prate i protoci koje pravi odredjena aplikacija.

Verujem da je zbog toga sto icq na odredjeni vremenski period menja reklame
u glavnom prozoru i u prozorima za chat.....(oni bi verotavno rekli "od neceg
mora da se zivi" ko i oni *****i na pinku , kada se ljudi zale na preveliki broj reklama za vreme filmova itd :D )...

he he ... ko je pomenuo net meter ...

NetMeter Monthly Reports

Month Period Upload Download UL + DL
jul.04 1.7.2004 - 31.7.2004 10,588 GB 10,052 GB 20,639 GB
avg.04 1.8.2004 - 31.8.2004 55,145 GB 32,933 GB 88,078 GB
sep.04 1.9.2004 - 30.9.2004 46,224 GB 37,714 GB 83,938 GB
okt.04 1.10.2004 - 31.10.2004 64,707 GB 35,307 GB 100,01 GB
nov.04 1.11.2004 - 30.11.2004 32,741 GB 34,075 GB 66,815 GB
dec.04 1.12.2004 - 31.12.2004 2,277 GB 1,481 GB 3,758 GB

NetMeter je jako dobar .. jeste da je isti kao dumeter ali ima MORE boljih opcija .. kao npr mogucnost fadeovanja i mogucnost Click Through .. na taj nacin ne da nesmeta nego je fantazija :)

Da li neki program moze da razdvojeno prati protok za net i za lokalnu mrezu (oba idu preko istog kabla) :wave:

Netlimiter, jer je dobar i zbog drugih stvari, npr. ogranicis upload na 1kbps kod p2p programa

Razdvojiti protok za net i lokal

ironmanbg je napisao(la):
Da li neki program moze da razdvojeno prati protok za net i za lokalnu mrezu (oba idu preko istog kabla) :wave:

To bi isto i meni trebalo.
netmeter mi se cini da to ne razdvaja....

Vrh Dno