Šta je novo?

Program za internet

• Začetnik teme Začetnik teme Don54
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Don54

Čuven
Učlanjen(a)
09.01.2004
Poena
619
Da li postoji progam koji mi omogućava da dok surfujem internetom u pozadini mi skida neki progam sa interneta.

Da budem jasniji, za prenos fajlova koristi Flash Get, ali mi on usporava surfovanje. Dok on radi veoma se otežano krećem internetom (usporeno). On je primarni a moje kretanje internetom sekundarno, hteo bi to da bude obrnuto, tj kada se ja krećem da on stoji a tek kada ja stanem na neku web stranicu da on tek tada krene sa prenosem, da tako kažemo da mu je prenos u pozadini.

Ja mislim da to nije moguće. Taj problem nekako rešavam što pauziram prenos dok otvaram stranicu. Nakon što se stranica učita pokrenem start ponovo. (desni klik na drop prozor i tu su opcije pausse all kao i start all). Zanimljivo je da P2P program Soulseek kod mene skoro prestaje sa downloadom dok otvaram stranice što govori da za ovaj problem možda postoji rešenje.

Ograniči brzinu u Flash Get'u.

Pa naravno da ne moze, imash protok 56k (ili koliko imash), i sve jedno je da li surfujesh ili skidash, 56k je veza 😉

Jedino takvo nesto ti je DC++, jer on kad skidas nesto preko neta ne usporava ti protok!!!
A za surfovanje Opera ili IE 😉
Pozdrav...

M3, DC++ ne usporava protok jer nece da skida preko 1-2Kbs 🙂, pa imash do 6Kb josh lufta 🙂
Ne znam kako neko moze da pomisli da postoji program koji ne usporava protok, nego podaci idu kako ? pismonoshom ? 😀

driver je napisao(la):
Pa naravno da ne moze, imash protok 56k (ili koliko imash), i sve jedno je da li surfujesh ili skidash, 56k je veza 😉

Mislim da je Don mislio na prioritet, tj. dok IE ucitava html stranice, da je IE-u omogucen full protok (u tom trenutku donwload ne ide). Kad se ucitavanje stranice zavrsi i taj protok postane 0, onda download krene. Naravno da iz 56k ne mozes da izvuces vise.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Ograničavanje brzine je rešenje. Trebalo bi da ima (ako se dobro sećam) bar tri preseta za to, označeni bojama sa semafora (a tako i izgleda :d). U svakom slučaju, to može da se odredi iz opcija.

Ja koristim GetRight, ali mi se cini da je Go!Zilla imala lepo odradjeno podesavanje priority-a, mislim da bi to resilo problem. Kada je podeseno na lowest, download radi samo ako se nista drugo ne "prima".

Resenje je izuzetno jednostavno.
Zadaj za brzinu protoka u FlashGet-u na Automatic (imas punu, manuelnu i automatsku brzinu skidanja), i na taj nacin ce, kada surfujes, protok u FlashGet-u opasti, i obrnuto, kada se ucita kompletna stranica u browseru protok FlashGet-a ce porasti🙂

KizaTheDeath je napisao(la):
Mislim da je Don mislio na prioritet, tj. dok IE ucitava html stranice, da je IE-u omogucen full protok (u tom trenutku donwload ne ide). Kad se ucitavanje stranice zavrsi i taj protok postane 0, onda download krene. Naravno da iz 56k ne mozes da izvuces vise.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Kizo, ogranichavanje protoka u dl manageru postoji josh od amige 500 🙂, tako da nikako da provalim da li se svi zezaju, ili shta 😀

driver je napisao(la):
Kizo, ogranichavanje protoka u dl manageru postoji josh od amige 500 🙂, tako da nikako da provalim da li se svi zezaju, ili shta 😀

Pa valjda na forum dolaze i neki koji ne pamte prijateljicu 😉

Mislim da je Kiza svatio sta sam hteo.
Pa da se ponovim:
Stavis nekoliko programa da ti se učitaju, ali ti nije hitno. Pa dok surfuješ po internetu, on ti učitava u pauzma, i tako ti neometa brzinu učitavanja stranica.
Sad se dešava dok mi se neki program učitava sve malte stane. I onda mogu da odem na spavanje ili da se žestoko nerviram dok se sve ne završi.
- A predloge koje ste mi dali proveriću.

Skines program koji se zove NetLimiter i sa njim ogranicavas brzinu koliko god hoces, zasebno svakom programu.
Problem sa FlashGet-om, kad ogranicavas iz njega (manual), je taj sto on ipak "srče" i preko ogranicenja, pa kad iskljucis manual on ti doda jos nekoliko stotina Kb. 🙂

Svaki iole bolji download manager ima opcije za ogranicavanje brzine, ali je problem sto one ne rade bas idealno, tj. resavaju "problem" samo delimicno 🙁.
Ak okoristis FlashGet prebaci na automatic kao sto ti je vec sugerisano, pa ako ti to ne radi posao, onda mu ogranici brzinu na koliko ti je vec dovoljno. U GetRight-u imas prioritete (High, Medium, Low...) itd...

Prioriteti u getright-u se ne odnose na ogranicavanje brzine, vec u sustini na redosled fajlova koji ce se skidati (pri automatskom ili sheduled. dl.), ukoliko ih ima vise u listi.

Naravno, postoji ogranicenje brzine, ali ce onda getright konstantno skidati tom brzinom. Ovo dole su napomene iz getrightovog helpa.

This priority will be used when GetRight is in either Automatic or Scheduled downloading mode. The Highest priority items will be started to download before the lower priority items.

NOTE: Priority is not used to give speed preference for items being downloaded at the same time.

Nazad
Vrh Dno