Šta je novo?

Program za evidentiranje taxi poziva! POMOC

bandovic

Čuven
Učlanjen(a)
04.05.2002
Poena
645
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-10400 & BeQuiet Dark Rock 4
Matična ploča
Gigabyte B460M DS3H
RAM
4 x Kingston DDR4 8GB 2666MHz HyperX Fury Black
Storage
2 x 4TB WD RED 3.5", SATA III, 256MB, 7200rpm
Zvuk
JBL Bar 5.1 Surround
PSU
Corsair RM550x 80 PLUS Gold Fully Modular
Kućište
Fractal Design Define R6
Miš & tastatura
Logitech Wireless Touch Keyboard K400
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S20+
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Na screenshotu je varijanta kako bi ja to otprilike zeleo da izgleda.

Sustina: Program koristi sluzbenik u TAXI stanici.Znaci standardna evidencija TAXI poziva (ulica, broj vozila, vreme) koja bi trebala da se belezi u jedan LOG fajl.
Polje za lokaciju (ulicu) bi trebalo da bude combobox (sa mogucnoscu ukucavanja) sa vec unapred definisanim ulicama ali bi pored toga trebalo da se po prvim ukucanim slovima prikazuju ulice koje pocinju (ili sadrze) ukucanu frazu (slicno kao "jump" u winamp-u).

Vizuelni deo mogu sam da napravim u VB.Problem je sto se slabo doznajem u
programiranje.Da li bi neko bio dovoljno dobar da mi "malo" pomogne u izradi ovog programceta.

Ako neko, ko se razume u ove stvari, misli da je lakse ovo odraditi u nekom drugom jeziku neka iznese svoj stav i misljenje.Unapred zahvalan svima koji su spremni da daju svoj doprinos ovome.

Poslednja izmena:
Pomocicu ti ja, ako ti treba znam kod za cuvanje liste u neki TXT fajl kao i ucitavanje liste iz istog fajla.
To je ono sto sam za sada video da mogu da ti pomognem. Daj mi jos neki konkretan deo programa koji ne znas da napravis.

Na jednom forumu sam nasao kostur-kod za taj combobox sa pretragom, to ce valjda moci da se iskoristi. U onom Excel-ovom VisualBasic-u sam napravio Form.E sada kako da ja te kodove povezem sa tim poljima. Kad dva puta kliknem na neki od tih objekata on mi otvori prozor za kod???

Vezano za to combobox polje sa upisanim ulicama: Gde ja da napravim spisak tih ulica (koje treba da pojave tamo)? Jel to treba da bude u nekoj bazi podataka. Ako treba, kako da povezem tu bazu (tabelu) sa tim combobox poljem.

Sto se tice tog koda za cuvanje u txt i otvaranje iz istog, sta bi tu trebalo da se radi? Da li se taj kod povezuje sa dugmetom za cuvanje i otvaranje ili se nesto petlja i sa samim poljem u kome su podaci koje hocu da sacuvam.

P.S. Znam da su ovo najgluplja pitanja koja si ikada cuo o ovome ali sta da radim kad sam potpuno bez iskustava u ovoj oblasti. Da si me pitao nesto u vezi Corel-a i pripreme za stampu video bi da nisam toliko glup kako se cini.

Ma daj brate nemoj da pricas gluposti. Pa niko se nije rodio sa znanjem, pitanja su ok... za pocetnika :). Sve se uci, samo polako, taj program koji zelis da napravis nije nesto tezak ali zahteva predznanje. Ako zelis da malo napredujesh morao bih prvo neku knjigu za pocetnike da kupis. Ja sam na primer krenuo sa VB za neupucene i posle sam malo presao bibliju i tako naucio da radim. Poslusaj me i kreni sa tom ili nekom drugom knjigom. Ovako sam, ili da ti ja objasnjavam ne vredi, nije to nesto sto se uci reko noci. Tako da veruj mi ja ti ne mogu ovako pomoci (a posebno ne preko foruma). Ako zelis reci mi da ti okacim ovde primer programa za ucitavanje i snimanje liste pa ce ti mozda biti lakse.

Koji je uopste VB u pitanju, jer ako je .Net onda nazalost ja nemogu da ti pomognem jer ga nikad nisam ni upalio. Ja radim u VB 6.

Poslednja izmena:
Pazi, moj problem je sto sam prvo krenuo da nesto petljam u Excel-ovom VB-u.Tek sam danas nabavio pravi VB6. Nabavio sam brdo e-book-ova sto na engleskom sto na srpskom (hrvatskom).Skontao sam ono za vrednosti combobox (Upisuje se u list.., logicno :)). Uspeo sam da zbudzim da kad kliknem na dugme da mi on vrednosti iz textboxova i comboboxa ubaci u list box.

Ako ti nije problem posalji mi taj program za ucitavanje i snimanje liste pa cu valjda da iskombinujem nesto_Ostaje mi sada jedino da skontam kako da posaljem tu listu na stampu?!

Nazad
Vrh Dno