Šta je novo?

Program za enkripciju

ciciban

Čuven
Učlanjen(a)
20.12.2002
Poena
620
Postoji li program (po mogucstvu sto manji) koji pouzdano moze da zastiti privatnost podataka na, recimo, narezanom DVD-ju, prilikom slanja postom, od eventulalnih "znatizeljnika" (tokom transporta). Ja to zamisljam po metodu ukucavanja sifre, preko koje je jedino moguce doci do podataka... Znam da nema nista 100% sigurno, ali nesto sto tezi ka tome...

Зашто не би све зиповао на пример WinZip-ом и укључио 256-битну AES заштиту ( која је неупоредиво боља од стандардне ) ?
Ако ти треба нешто напредније, пробај Steganos

Poslednja izmena:
Skoro 100% siguran je RAR password mehanizam, sa dugačkim i "dobrim" passwordima (brojke i slova) i najjačem računaru je potrebno preko 20 godina da ga provali...

Slazem se za RAR, koliko je poznato nema ni jednog nacina za provaljivanje osim brute force... a to je upravo ovo sto je violinista rekao...

taj komentar koliko je poznato sam dodao, jer to vazi za sve non open source varijante...
usa programe obilazite u sirokom luku...

violinista je napisao(la):
Skoro 100% siguran je RAR password mehanizam, sa dugačkim i "dobrim" passwordima (brojke i slova) i najjačem računaru je potrebno preko 20 godina da ga provali...
A ako si paranoican lupis pass od xxxxxxxx...xxx karaktera, pa posle rarujes tu arhivu sa novim xxxxxxxx...xxx pass-om, pa opet, pa opet... :D
Samo da zapamtis sve te sifre i kojim se redosledom unose :d

Najbolje resenje ti je besplatan program, Handy bits easy cripto.

crni... princip dobre enkripcije je da je zastita bolja ako imas pass od 20 karaktera, nego 2 od 10 karaktera... i to mnogo bolja |)
znaci losha ti ideja..

ja bih obilazio te sumnjve i nepoznate programe u sirokom luku...
eventualno bih koristio nesto sto napisem sam, ako bih bas morao ili rar... ili pgp za druge stvari...

Nazad
Vrh Dno