Šta je novo?

Program za DOS koji vidi NTFS?!

aksa

Čuven
Učlanjen(a)
21.02.2003
Poena
620
Postoji li program koji mi omogucava da pod DOS-om vrsim operacije po DOS-u?! nor. kopiranje, brisanje i slicno?! (ali pojedinacnih fajlova kao npr. na FAT32 formatu...)

GRESKA!!! Da na NTFS formatiranoj particiji vrsim operacije po DOS-u?!

Program se zove NTFS reader for DOS i može se skinuti sa adrese http://www.ntfs.com/downloads/NtfsFloppySetup.exe . On ti pravi butabilnu disketu a nakon restart-a program se sam pokreće. Može da radi i pod Windowsom (iz command prompt-a). Za više informacija skini uputstvo na http://www.ntfs.com/downloads/ntfs.pdf

DOS ne podrzava NT file sistem, pa koliko mi je poznato, dos ne mozes da stavis na particiju koja je formatirana sa ntfs (ali mozes da operises sa njom pod dosom uz neki util).

Mislim da to sto hoces mozes da dobijes i sa sistemskom disketom onog win-a zbog koga je stavljen ntfs...

Ajd` preciznije, sta bi zeleo da radis pod ntfs?

Mislim da tvoje pitanje glasi "Da li ima neki program koji bi mi omogucio ono sto mi omogucava DOS (ili neki dos-ov utiliti) pod fat.
Imam ntfs, nemam win, al da opet mogu da odradim neke osnovnije radnje"?

Nikad nisam probao, al mi se cini da ti je PyC dao pravi odgovor.

U principu je to sto kazes...Samo recimo Start up disketica XP-a opet ne vidi NTFS particije,a command prompt XP-a opet nije (bar mislim da nije) pravi DOS, jer neki programi ne rade pod njim... E, a meni je potrebno ono sto sam pomenuo...Da mi sve to radi, kao recimo sa butabilnom diketom 98-ce, a opet da vidim NTFS particije...

Mislim da ću rešiti problem, ako nešto ne bude... javiću se ja opet :D Pozdrav...

Sa programom "NTFS for DOS" (koja je free)mozes samo da pregledas sadrzaj NTFS particije iz DOS-a, i da isti prekopiras na drugu, iskljucivo FAT/FAT32 particiju.
Sa PRO verzijom (koja valjda nije free) mozes da "brises" i "pises" po NTFS particiji.

zato postoji hiren's boot cd ili pro tools na kojima se nalaze svi ti programi i jednostavnim odabiranjem iz boot menija "boot to dos with ntfs support" dos radi sa NTFS particijama kao da su FAT32...

www.systeminternals.com
mislim oni to jest mark rusovic ga je i napisao.

Nazad
Vrh Dno