Šta je novo?

Program za CV pomoc

Dara

Slavan
Učlanjen(a)
28.10.2007
Poena
301
Htela bih da napisem svoj CV ali u interaktivnom maniru tj. znachi da poslodavac moze da bira opcije koje ce biti prikazane kao na pr. meniji za igre. Takodje ako mogu da se ubace i slike i koji kratki avi file.

Da li je moguce negde downlodovati takav program sa interneta za pravljenje takvih menija ili mi je ipak potrebno programersko znanje? :(

Hvala unapred

Ne znam koliko će ti to pomoći za posao,ali evo pregooglao sam na brzinu i nisam našao ništa (što ne znači da ne postoji).Možeš u sobi ''Razvoj web aplikacija'' da zamoliš članove da ti napišu neku skriptu na brzaka (ne bi trebalo da bude mnogo linija koda za tako nešto - HTML + JavaScript,a posle bi to mogla i da podeliš sa nama :) ).Samo neka ti kažu gde da ubaciš svoj text i to je to.Vredi probati.

Poslodavac koji se odusevi time je ***** i brzo ce bankrotirati tako da ne vidim svrhu. Jedino ako program sama napises a trazis posao programera.

Pa to što hoćeš najbolje je napraviti kao nekakav HTML sajt, pa potom spakovati u CHM ili u EXE (pomoću nekog eBooks kompajlera).

Jako losa ideja, bolje napravi dobro organizovan CV u Wordu :)

Jako losa ideja, bolje napravi dobro organizovan CV u Wordu :)

Slazem se sa ovim, malo koji poslodavac ce ceniti nesto ovako i imati vremena da sad tu nesto zonglira i klikce kako bi na primer video koju si ti skolu zavrsila. Uradi u Word-u, ispostuj formu korektnog CV-a, bez gramatickih i slovnih gresaka i nista drugo ti ne treba. Najbitnije je kako se ti pokazes na razgovoru i/ili pri testiranju i kakav utisak tu ostvaris, ovo sve naravno vazi ako nemas vezu :).

Slazem se sa ovim, malo koji poslodavac ce ceniti nesto ovako i imati vremena da sad tu nesto zonglira i klikce kako bi na primer video koju si ti skolu zavrsila. Uradi u Word-u, ispostuj formu korektnog CV-a, bez gramatickih i slovnih gresaka i nista drugo ti ne treba. Najbitnije je kako se ti pokazes na razgovoru i/ili pri testiranju i kakav utisak tu ostvaris, ovo sve naravno vazi ako nemas vezu :).

tacno tako. Ako ti je stalo da se yaposlis ni u ludilu nemoj to da radis. Kao prvo, vecina poslodavaca je informaticki polupismena. Drugo, sebe ces predstaviti kao nadmenu sveznalicu. Zamisli kad neka takva osoba dobije takav CV
Napisi relativno kratak, sazet CV, do 2 strane sem naravno ako nemas toliko radnog iskustva pa da ti je to malo strana-sto cisto sumnjam. Niko nema vremana niti zelje da cita memoare. Samo bitne i relevantne stvari stavi u CV. Ne sme biti aljkav, tj: pravopis proveren, srpska slova obavezno-č, š, ne c, s.

ako vec hocesh ove krasnolike efekte, sasvim lepo to moze da ti obavi power point. ali ako hocesh da se zaista zaposlish - napishi ga u wordu, i to sa dve razlicite velichine fonta, maks.

ja sam pisanijama svojim zaposlio preko 10 ljudi, i specijalizovao sam se u pisanju ceve-a, i mogu ti samo reci sledece -

ne da nece da ima efekta ako ga napravish sa sve aladinom koji skakuce i otvarajuci kvestove chita tvoje informacije, nego i sledece informacije mogu da ti shtete -

obrazovanje - sa svim peticama sam bila u srednjoj, sa svim 10kama na fakultetu (u prevodu, nemam ril lajf, i mogu da se bavim samo poslovima koji zahtevaju ponavljanje i to uglavnom nemotorichkih radnji). isto tako u prilog ne ide ni da napishesh da si bila u mocu, i da ti je prosek bio 2.11 zbog trojke iz fizickog.

radno iskustvo - shto iskrenije to bolje. napishesh li da si radila kao model, promoterka shminke, ili kao igrachica u tash klubu - oprosti se od posla.

kompjutersko znanje - znash office, iako ga u sushtini niko ne zna osim PP i worda. i to slabo. ali ti napishi da ga znash, to ide sa iskustvom, a sigurno ti nece dati da formatirash tekst kako sednesh za sto.

generalno - ne pishi kako si odushevljena firmom u kojoj bi se zaposlila, cak, subliminalna kritika je vishe nego povoljna, jer si ti "deo buduceg tima koji ce eliminisati te minorne greshke"

hobiji - mnogo bitno napomenuti ih, mnogo bitno da ih napomenesh shto bezbolnije. ako se prevarish pa napishesh kako praktikujesh jogu, direktor te u startu zamishlja kako ga koljesh u podrumu. nisi nikad jahala konja, nit svirala klavir, jer ti onda posao ne bi ni trebao.

ako ti treba neko advenst iskustvo, javi se ovde il na prajvat poruku

Ja bih tebe Igoritze u Ministarstvo Rada i Socijalne Politike da nam smanjiš nezaposlenost u državi :D Pozz

Stvarno mislim da nije bitno mnogo kako ti CV izgleda, ali stvarno ako hoces da napravis tu igrariju def. se prebaci na web design forum i zamoli da ti neko napravi ...

Nazad
Vrh Dno