Šta je novo?

Program za brisanje plugina

Učlanjen(a)
06.08.2005
Poena
319
Kako obrisati razne pluginove koji se pokupe sa neta i koji se ubace u sistem i non stop otvaraju u vidu pop upa i pokrecu dok sam na internetu?Jel ima neki program koji brise takve stvari?

delija_sever031 je napisao(la):
Kako obrisati razne pluginove koji se pokupe sa neta i koji se ubace u sistem i non stop otvaraju u vidu pop upa i pokrecu dok sam na internetu?Jel ima neki program koji brise takve stvari?

Malo je neobicno to sto se sami otvaraju.....
Mislim da bi prvo trebao malo da razmotris zastitu od toga. Koliko znam, pre instalacije pligin-a obicno izadje neko pitanje ili trazenje odobrenja, a ako to rade sami, onda ili nisu plugin-ovi ili ti nesto nije podeseno u zastiti.
A sto se tice brisanja, mislim da se to radi iz samih programa u koje su instalirani.

Ne otvaraju se sami pluginovi nego recimo pokrenu otvaranje nekih web strana sto strasno iritira

Kako mi se cini, to onda nisu plugin-ovi....
Ako pokrenes S&D ili (i) AdAware, mislim da ce ti pronaci svasta...

Mislis spajveri?

Ne vredi.Imam i Ad Aware 6 i SE i pobrisao je svasta ali se i dalje mada doduse u manjem broju pojavljuju pop upovi.Ja koristim mozillu a popupovi se otvaraju u exploreru

delija_sever031 je napisao(la):
Ne vredi.Imam i Ad Aware 6 i SE i pobrisao je svasta ali se i dalje mada doduse u manjem broju pojavljuju pop upovi.Ja koristim mozillu a popupovi se otvaraju u exploreru

He he....naselili ti se oni mali nezgodni...100%
Ima jedan mali programcic, CCleaner, besplatan. On ocisti sve kukije, temporalne fajlove, registry....mogao bi da te oslobodi te napasti iako nije namenski bas za ciscenje bubica.
http://www.pctv.co.yu/download/index.html
Kod mene je pocistio sve zivo i posle njega nema sanse da ti se otvara ono sto neces
Napomena:
Ako hoces da ga probas, prvo popamti sve lozinke i pasvorde koje koristis na netu, jer i to ce ti obrisati.

Ne vredi i dalje se pojavljuje......
Stvarno ne kontam sta mu je

Poslednja izmena:
Sasvim je moguce da si pokupio nesto tipa onog "CoolWebSearch-a", koji se da ocistiti samo rucno ili sa nekim posebnim alatom.
Mogao bi da napises sta ti se tacno otvara, pa da na osnovu toga vidimo sta to pokrece te stranice.
Ako imas Search&Destroy, pokreni ga. On ako ne moze sam da ocisti nesto, daje putanju gde se to nalazi pa moze rucno da se otrese....pod uslovom da je u pitanju neki spijuncic ili slicno...a verujem da jeste.
Mislim da ne postoji ni jedan plugin koji to radi.

Jurke je napisao(la):
Sasvim je moguce da si pokupio nesto tipa onog "CoolWebSearch-a", koji se da ocistiti samo rucno ili sa nekim posebnim alatom.
Bogami, kod mene ga Ad aware brise samo tako.

Jesi li probao da pocistis iz safe moda?
Da li znas sta ti se dize na start up-u?

dr.Tiristor je napisao(la):
Bogami, kod mene ga Ad aware brise samo tako.

Jesi li probao da pocistis iz safe moda?
Da li znas sta ti se dize na start up-u?

Da, sada ga brise, ova novija verzija i nove dopune imunizacije, pa se vise ne javlja.

Poteraj Spybot Search & Destroy, on ce ti ocistiti taj spyware.
Takodje proveri da nemas viruse (trojanci) -- oni instaliraju te druge stvari iznova kad se nakacis na net.

Uradio sam i ovo sa search and destroy imao sam ga vec na kompu.Za sada je ok nista ne iskace

Kad odskeniras sa Spybot Search & Destroy, odradi imunizaciju od svega onoga sto ti pronadje...time bi trebao da resis problem za stalno

OK nasao je neke od ovih popup sajtova vidim jos se neki pojavljuju ali cu probati da udateujem bazu pa ce onda valjda sve obrisati,uglavnom vec sada se mnogo manje pojavljuje

Opet se pojavljuje doduse manje.Da li bi znacilo ako bih iz safe moda probao da obrisem isto preko search & destroy?

Ako ti se ponovo pojavljuju, onda posle skeniranja sa S&D, desnim klikom na nadjeni spyware i nadji opciju gde ti ukazuje na putanju gde se to nalazi, pa ga tamo otresi rucno. Trebalo bi da bude dovoljno da se ne pojavljuje vise.

Cuj, kao sto rece Audiofreak, moguce je da je u pitanju i neki trojanac, pa uvek iznova pokrece ta sr*nja...
Ja koristim a-squared da ih oljustim sa kompa
Pogledaj na njihovom sajtu, do sada je bio besplatan, samo ga registrujes

http://www.emsisoft.com/en/

Skini ga, azuriraj i pokreni. Malo je sporiji, ali je delotvoran

A sto pitas da li bi znacilo da skeniras u safe mod-u? To ti je max 10 minuta posla. Zasto to nisi vec uradio, pitao sam te jos juce?
Mozda je neki proces u pitanju/trojanac/spajver. A u safe modu se nece dici i moci ces lako da ga ocistis, ne bi trebalo da ti kaze "ovaj proces koristi neki program", i tako ces ih lakse skinuti.

Znaci update svih definicija, safe mod, ad aware, S&D, AV.
Trebalo bi da ti to resi problem, nije to ne znam ni ja sta.
Samo redom, i nece biti problema.
Poz!

Uradio sam i iz safe moda i ista prica.Moram sad videti ovo da li je trojanac u pitanju i preskenirati sa ovim programom

Batice, lepo uzmes neki programcic tipa procexp.exe i lepo ga pokrenes i vidis sta od procesa je pokrenuto a ne treba da bude. I lepo onda kilujes te procese i onda pokrenes neki spyware i antivirus programcic da to pociste i to je to. Neces imati vise problema sigurno ako to lepo odradis jer neke spyware ne mozes da obrises tj ocistis zato sto su pokrenuti.

poz :wave:

Evo sad najednom nista.Vise se nista ne pojavljuje.Videcu samo da li ce nastaviti da se pojavljuje posle nekog vremena ili sam se oslobodio ove napasti

Nadam se da jesi, ali bice jos takvih gluposti tako da bolje se pripremi za sledeci put.

:wave:

Nazad
Vrh Dno