Šta je novo?

Program za brisanje dupliranih linija?

MK

Čuven
Učlanjen(a)
08.11.2002
Poena
609
Potreban mi je program koji ce u jednom tekstu da pretrazi sve vise puta ponavljane linije i da ostavi samo prvu. npr.

123
234
345
123
234
123

treba da ostane:
123
234
345

za sada sam pronasao samo EditPadPro koji moze da izbrise duplirane linije ako su jedna za drugom, ali meni treba da pretrazi ceo tekst. ako znate program koji to moze, javite
pozdrav
Miki

To je osnovni posao za neki SQL.

Ja chu za dzabe da mu to odradim, ali u "Visual Foxpro"-u.

P.S. Chini mi se da i Excel moze tako nesto da uradi.

Probao sam u Excelu ali mislim da nema takve opcije,
ako znate kako, svaka pomoc dobrodosla
pozdrav

MK je napisao(la):
Probao sam u Excelu ali mislim da nema takve opcije,
ako znate kako, svaka pomoc dobrodosla
pozdrav
Pretpostavljam da možeš da izradiš program pomoću script jezika u NoteTab-u, zapravo skoro sam siguran da je moguće. Postoje tri verzije: NoteTab Lite (free), NoteTab Standard i NoteTab Pro. Script jezik u free, standard i pro varijanti nema iste mogućnosti.

Its Clipbook feature lets you create and organize clips, which can range from text macros to complete mini-applications, using a simple scripting language with enough features to satisfy any power user; a bunch of handy clip libraries is included.

Pretraži na Net-u i zbirke već urađenih Notetab klipova, možda već postoji gotovo rešenje.

Ako sam radiš ovaj program, potrebno je neko sitno iskustvo u programiranju a najkorisnije je analizirati klipove koje su već drugi uradili.

http://www.notetab.com/

Poslednja izmena:
jel' ti smeta ako prvo sortiras linije? to moze ultraedit (a verovatno i svaki drugi editor), pa onda tvoj EditPadPro moze da ti pobrise te koje su za redom...
jednostavno, uz to i glupo, jedino je jos pitanje da li pomaze... :)

Za te tekstualne smicalice nije loš Perl, možda bi mogao da ga instaliraš u obliku AktivPerla (oko 12 MB, džabe):

http://downloads.activestate.com/ActivePerl/Windows/5.8/ActivePerl-5.8.6.811-MSWin32-x86-122208.msi

Tada, ovakva naredba rešava tvoj problem:

perl -ne 'if (not $l{$_}) {print $_; $l{$_}=1;}' dat.txt > datmod.txt

Ako ti zaista nije problem da se linije prvo sortiraju, datoteka nije ogromna, i to ti treba samo sad iznimno, bilo ko sa Linuksom može da ti završi posao pomoću:

sort dat.txt | uniq > datmod.txt

Caslav je napisao(la):
Za te tekstualne smicalice nije loš Perl, možda bi mogao da ga instaliraš u obliku AktivPerla (oko 12 MB, džabe):

http://downloads.activestate.com/ActivePerl/Windows/5.8/ActivePerl-5.8.6.811-MSWin32-x86-122208.msi

Tada, ovakva naredba rešava tvoj problem:

perl -ne 'if (not $l{$_}) {print $_; $l{$_}=1;}' dat.txt > datmod.txt

Ako ti zaista nije problem da se linije prvo sortiraju, datoteka nije ogromna, i to ti treba samo sad iznimno, bilo ko sa Linuksom može da ti završi posao pomoću:

sort dat.txt | uniq > datmod.txt

Na Linuksu (a i bilo kom Unix-u) moze i jednostavnije:

sort -u dat.txt > datmod.txt

Nazad
Vrh Dno