Šta je novo?

Program za backup

passinger

Slavan
Učlanjen(a)
26.01.2006
Poena
309
Zelim da formatiram :c. Voleo bih da cujem koji je najbolji program za backup programa, drajvera i mejla. Dokumenti su mi i onako u na drugi disk. Pogotovo mi je bitna opcija za drajvere.
Hvala
p.s. Normalno, ko ne zeli freeware?

To je to

Hvala, Nick
Na to sam mislio u vezi drajvera i maila.
U vezi programa - voleo bi da mogu da izaberem koje programe da "backup"-iram kao njihova podesavanja (sva podesavanja) :)
Proverio sam na www.softpedia.com, alo vrlo beglo i nisam mogao da izaberem. Posto su prethodne dve tvoje preporuke odlicne, molim te prepouci i nesto za programe i njihova podesavanja.
By the way, hvala ti i za sajt, nisam ga imao u "favourites". :)

kalla89 ti je dao najbolji odgovor. Uz pomoć Google-a ćeš saznati više o tim programima!

Ronnie, čovek neće da pravi image! Hoće format c: i svežu instalaciju OS-a, a da prethodno backup-uje podešavanja softvera, drajvere, i mail.
Nije mi baš jasno zašto tako hoće, ali ghost mu sigurno ne treba.

Postoje, koliko sam ja upućen, backup alati samo za popularne aplikacije (naročito za one koje nemaju tako nešto ugrađeno u sebe). Za ostale aplikacije ne postoji tako nešto. Uglavnom one u sebi imaju export ili sličnu opciju pomoću koje možeš da sačuvaš neka podešavanja. Znači, posebna priča za svaki od programa. Zato se ljudi teškko i odlučuju za ponovno instaliranje.

Bitno je da imaš instalacione fajlove za aplikacije koje već imaš na računaru, a ponovno podešavanje će biti mukotrpno, ali to je cena koju moraš da platiš kada se odlučiš za formatiranje.

Možda još nekako mogu da ti pomognem, ali ne znam o kojim aplikacijama je reč. Napiši šta imaš instalirano, a da ti je bitno da sačuvaš, pa ću ti pomoći savetom ako mogu.

Poz.

Ali...

Dobro, sta je sa onim windows accessories > system tools > back up?
Koliko sam video, tamo ima opciju za back up programa. Mogu da selektiram folder Program files (ili unutar njega izaberem pojedinacan program), da smestim to na disku d: i nakon formatiranja i instalaciju OS-a na disku c: da napravim resore back up. Po nekoj logici, selektirani programi se "vracaju" u Program files u onoj situaciji u koj su bile "backupirani". Jel' tako?

Teoretski da. Ali onda moraš da sačuvaš i System State (tu je i Registry), System direktorijum (jer tu se možda nalaze fajlovi koji su potreni za tu aplikaciju)...

BackUp alat nije namenjen za to što ti želiš. On može da sačuva Documents&Settings, Registry, čak i sve podatke, ali to je samo u svrhu vraćanja računara u prethodno stanje. Koliko sam shvatio ti ćeš uraditi format diska jer ti računar ne funkcioniše dobro. A ne funkcioniše dobro zbog toga što ima softverskih problema.

Ukratko, hoćeš dve gotovo suprotne stvari - da formatiraš sistem kako bi ti radio brže i stabilnije, a da sve bude kako jeste.

Ja ne znam kako da to izvedeš. Možda neko drugi zna.

Poz.

Nick je napisao(la):
Ukratko, hoćeš dve gotovo suprotne stvari - da formatiraš sistem kako bi ti radio brže i stabilnije, a da sve bude kako jeste.
Pretpostavljao sam da je tako. Milsio sam samo kako da ustedim ponovno instaliranje programa. Ali,sta je tu je...

Nazad
Vrh Dno