Šta je novo?

Program za backup - preporuka

Kritika

Slavan
Učlanjen(a)
26.02.2010
Poena
320
Koji program se pokazao odličan za beckup podataka za OS Windows 7 64bitni?

Beckup sa laptopa na spoljini 2.5" HDD

Za beckup podataka na spoljini 2.5" HDD
Ukoliko je samo bekap podataka, to možeš jednostavno sa copy/paste.
Ukoliko želiš sinhronizaciju podataka, ja na nekim mašinama koristim Allwaysync (allwaysync.com), i jako mi se dobro pokazao, jer prvi put kopira sve, a posle samo uporedi bekap sa originalom i prekopira nove fajlove i fajlove koji su izmenjeni.
A ukoliko tražiš bekap operativnog sistema, imaš gomilu tema u kojima je bilo reši o tome, pa nije preporučljivo da se ponavljamo.

imas test backup programa u najnovijem SK... kupi casopis pa pogledaj i izaberi...

da je hteo da kupuje SK, ne bi ovde pitao!

uzmi Acronis True Image Home. Apsolutno najbolji, i najpouzdaniji.

Da, Acronis, samo obavezno da ima Universal Restore opciju

Ukoliko je samo bekap podataka, to možeš jednostavno sa copy/paste.
Ukoliko želiš sinhronizaciju podataka, ja na nekim mašinama koristim Allwaysync (allwaysync.com), i jako mi se dobro pokazao, jer prvi put kopira sve, a posle samo uporedi bekap sa originalom i prekopira nove fajlove i fajlove koji su izmenjeni.
A ukoliko tražiš bekap operativnog sistema, imaš gomilu tema u kojima je bilo reši o tome, pa nije preporučljivo da se ponavljamo.
Ne treba mi beckup OS već prevashodno sinhronizovanje podataka. Dakle na spoljnjem disku prvi put prekopiram podatke a potom samo da dodaje ako je nešto promenjeno a da nedira ostalo. A izraz beckup umesto sinhronizacija sam koristio jer Windows 7 pod sinhronizacijom podataka kao krajnje odredište nepodrazumeva spoljašnji dik vezan za računar već pre svega mrežno okruženje. Pogledaću ovo što si mi preporučio

imas test backup programa u najnovijem SK... kupi casopis pa pogledaj i izaberi...
Hvala na informaciji ali ako si pročitao mogao si eventualno da izneseš neko iskustvo

da je hteo da kupuje SK, ne bi ovde pitao!
uzmi Acronis True Image Home. Apsolutno najbolji, i najpouzdaniji.
Imaš li iskustva možda sa Acronis True Image WD Edition Software (pošto jew WD disk da li je ova verzija osiromašena?) I može li da odradi ovo što spominje svetozar uslovno rečeno sinhronizaciju

Da, Acronis, samo obavezno da ima Universal Restore opciju
Može li pojašnjenje koje verzije je poseduju i zašto je korisna?

Poslednja izmena:
I kad jereč o programu Allwaysync šta sedešava sa ovim u free verziji:

Customer agrees that Allway Sync Free has certain limitations and that these limitations may change over time without notice or obligation on the part of Developer. Currently, the limitations do not allow Customer to synchronize more than 40,000 files per 30-day period. However, these limitations do not apply when synchronizing local files with any OffsiteBox online data storage account (including free OffsiteBox accounts).

Da li to podrazumeva neki proces u memoriji ili

acronis true image ima opciju differential update image-a diska/particije, tako da ti garant radi posao

Ja sam ranije koristio Allwaysync, sada koristim Windowsv backup. Malo smara što arhivira fajlove, ali postoji index preko koga možeš da ih nađeš. Može da pravi i image fajl OS-a. I dolazi sa sistemom.

+ za Acronis

@Ben Dover @theemp
sa acronis true image dakle ima mogućnost update backup-a tj. ako ja podatke sa jedne disk particije na računaru prebacim na spoljašnji disk a potom izvršim neke izmene na particiji račuanra pa ponovo uradim backup na spoljašnji disk acronis će samo napraviti izmene a neće pregaziti podatke koji su već backup-ovani?

@PJ
Zašto si prestao sa korišćenjem Allwaysync, pokazao se loš u radu ili? Da li zauzima memoriju zbog opcije koju sma citirao?
I da li Windowsov backup gazi ono što je već arhivirano novom "slikom" ili samo uradi update sa novim fajlovima?

nisam citao jos uvek a i ne koristi backup pa ne zelim da pametujem mada kad bi meni trebalo ja bi pokusao sa Acronisom ako oce a ako nece:smash:

@PJ
Zašto si prestao sa korišćenjem Allwaysync, pokazao se loš u radu ili? Da li zauzima memoriju zbog opcije koju sma citirao?
I da li Windowsov backup gazi ono što je već arhivirano novom "slikom" ili samo uradi update sa novim fajlovima?

Kada sam promenio OS, probao sam ovaj backup sw i shvatio da nema potrebe da instaliram 3rd aplikaciju.

Za Image nisam preveiše gledao, ali čini mi se da kao acronis ima opciju da izabereš da li da dodaje razliku ili da pravi novi.

Za fajlove čuva apsolutno sve verzije koje su postojale. A pravi nove arhive za novu verziju. Kada otvoriš registar, možeš da pogledaš sve verzije nekog fajla, a čini mi se da verzije koje su višak možeš i da obrišeš (sortiraš po datumu, pa obrišeš sve starije od xx.xx.xxxx).

Moja preporuka je Acronis. Sada postoji i opcija da se backup iz win7 konvertuje u acronis-ov format i obratno. Postoji i opcija dopune postojece arhive koja moze biti smestena u posebnoj zoni, (prilikom backup-a joj se dodeljuje lokacija). Prakticno jer se povracaj podataka vrsi pri startovanju racunara i nije potreban medij sa Acronisom jer je sve vec insalirano u bezbednosnoj zoni.

Nazad
Vrh Dno