Šta je novo?

Program za back up ali...

samsung

Slavan
Učlanjen(a)
31.07.2004
Poena
320
Potreban mi je program za back up sa kojim bih mogao da uradim sledece:
da napravim back up odredjenih foldera ( na drugi HDD), onda da se podesi da na odredjeni vremenski period (recimo svaki dan) u odredjeno vreme uradi back up samo promena nastalih u definisanim folderima ( ili da back up-uje foldere ali da odradi overwrite vec postojecih)
Da li postoji ovako nesto ili trazim previse?

Acronis True Image (koristim verziju 9.0) ima opciju za scheduling, sve što si pitao radi bez problema.

"Computers Associates" - BrightStor, moze i Unicenter DNA.

Uopste ne razumem preporucivanje 3rd party resenja, kada u samom Windowsu postoje potpuno korektna resenja za ovu i mnoge druge operacije.

Pogledaj ovo sto ti je chivitli okacio, ispitaj mogucnosti ntbackup.exe i scheduled taskova.

Ponudo sam mu resenje, koje koristim na poslu. Preko dna sve sto zelim spasim na server( sva setovanja, ikone, quick launch,dokumente, aplikacije, razne polise,podesavanja raznih mreznih i drugih kartica..), nakon haosa na masini ili zamene diska instaliram OS i sa servera vratim sva setovanja i programe na Pc. Posle reboot-a, sve je na svom mestu. I sam znas da Microsoft nije dao sva resenja za eventualne razne potrebe korisnika.

Ok, nemam ja nista protiv toga.

Ja samo mislim da bi bilo pozeljno, a vise se i nauci, da se prvo istraze mogucnosti vec prisutne u samom OS.

Ma kakva bre Windows resenja. Zaboravi na to. Uzmi neki 3rd party program jer ce sigurmo bolje da ti odradi posao 100%. Moja preporuka Acronis True Image 9. Neces pogresiti.

SpawnSCG je napisao(la):
Ma kakva bre Windows resenja. Zaboravi na to. Uzmi neki 3rd party program jer ce sigurmo bolje da ti odradi posao 100%. Moja preporuka Acronis True Image 9. Neces pogresiti.

E protiv ovakvog stava sam protiv.

Jel isto tako opel ili vw sigurno bolji od hyundaija, 100%? :d
3rd party resenja cesto nisu bolja od integralnih. Pri tom ne mislim da je konkretnoAcronis los, vec:

Acronis se placa.

Ntbackup i schedule job se ne placaju vec su ugradjeni u OS.

Robocopy je deo resource kit-a (opet besplatnog) i moze da se koristi za vrlo ozbiljna kopiranja preko mreze ili lokalno.

jaksa je napisao(la):
E protiv ovakvog stava sam protiv.

Jel isto tako opel ili vw sigurno bolji od hyundaija, 100%? :d
3rd party resenja cesto nisu bolja od integralnih. Pri tom ne mislim da je konkretnoAcronis los, vec:

Acronis se placa.

Ntbackup i schedule job se ne placaju vec su ugradjeni u OS.

Robocopy je deo resource kit-a (opet besplatnog) i moze da se koristi za vrlo ozbiljna kopiranja preko mreze ili lokalno.

Ovo je potpuno ispravan način razmišljanja, sve resurse OS-a treba iskoristiti, pa tek onda krenuti na druga rešenja. Gledajući malo šire svako ko se iole malo bavi svojim računarom MORA da ima ozbiljan program tipa Norton - Ghost ili Acronis - True Image, oba imaju integrisane namenske pakete samo za odredjenu namenu. Ne bežimo od Microsoft rešenja, samo, nisu ni oni svemogući, ni najpametniji. U tom kontekstu, verovatno bi Norton, Acronis, Symantec, Paragon i drugi davno propali da su MS rešenja najbolja.

Genie Backup Manager resava ti problem, a ako moras da backup-ujes aktivne fajlove instaliras i Genie Open File Manager i to je to.

Pozdrav

Najtoplije preporuke za mali programcic koji se zove "Second copy 2000". Perfektno odrzava datoteke svakodnevno na mrezi od 30 racunara.
Odredis odakle i sta da uzima, gde da smesta, da li hoces obicno kopiranje, uporedjivanje i kopiranje (sinhronizaciju), uz mnogo dodatnih opcija. Odredjujes i koji je period za ponavljanje postupka, kojim danima ce to raditi. Program u mrezi instaliras samo na jedan racunar, podesis i onda zaboravis da postoji.

Nazad
Vrh Dno