Šta je novo?

Program za Autorun

yu1os

Čuven
Učlanjen(a)
20.04.2003
Poena
604
Treba mi dobar program za pravljenje autorun-ova po moguctsvu
W-lucher cuo sam da je mnogo dobar! Ako moze neko da mi kaze gde mogu da ga nabavim ili da mi neko posalje neki mali a dobar program
na

[email protected]
[email protected]
:happy:

ja sam koristio Auto Play Menu Studio kad mi je trebalo da napravim autorun, lepo i prosto radi, potrazi ga na google...

73, 51 :)
yu1dkl

Program za autorun

Ne mogu da ga skinem da li bi mogao mozda da mi posaljes taj program ako nije veliki video sam da je negde zipovan oko 1 mb! :happy:

uhhh... pojma nemam gde sam sakrio taj program
na netu sam nasao ali sad se zove auto play media studio i tezak je 16mb
dacu ti link ako ti treba
ako nadjem onu stariju verziju koju sam ja pre jedno 2god koristio javicu ti na PM.

73!

Autorun mozes da napravis obicnom tekstualnom (autorun.ini) datotekom (u Notepadu).
Napravi tekstualnu datoteku i u nju upisi:

[autorun]
open = mojprogram.exe

(ili recimo open = index.html ili bilo sta drugo)

Snimi sve to pod imenom AUTORUN.INI i uzivaj...
:wave;

grunf je napisao(la):
Autorun mozes da napravis obicnom tekstualnom (autorun.ini) datotekom (u Notepadu).
Napravi tekstualnu datoteku i u nju upisi:

[autorun]
open = mojprogram.exe

(ili recimo open = index.html ili bilo sta drugo)

Snimi sve to pod imenom AUTORUN.INI i uzivaj...
:wave;

Ovo je pravi savet, sve se resi jednim kratkim tekstom, a ne neki programi pa jos od 16Mb

nervozica je napisao(la):
...Ovo je pravi savet, sve se resi jednim kratkim tekstom, a ne neki programi pa jos od 16Mb
Pravi savet je samo ispravni savet, a ne bilo kakav.
Niti se zove autorun.ini već .inf, niti može da pokreće tek tako ne *.exe fajlove kao predloženi index.html

VIA, hvala na ispravci cheers priznajem gresku, brzopleto sam kucao ... U pitanju je kao sto kazes .inf a ne .ini ekstenzija...
Za index.html sam takodje pogrijesio :oops: Html ili neki drugi fajl ne moze direktno ovako, ali moze zaobilaznim putem...
Mozes da napravis autorun.ini datoteku sa sadrzaje:
[autorun]
open=command /c start index.htm

(trebalo bi da startuje .html ili bilo koji drugi tip datoteke preko defaultnog programa)

ili, za novije windowse, malo elegantnije:
[autorun]
ShellExecute=index.htm

Slazes li se sa ovim?

nervozica je napisao(la):
...
Ovo je pravi savet, sve se resi jednim kratkim tekstom, a ne neki programi pa jos od 16Mb

pa savet je ok, ali ovaj program od 16mb moze mnogo vise. U njemu se moze napraviti kompletan meni kao kod npr. dvix filmova, igrica i slicno.
Tako da sa ovakvim programom moze da napravi veoma zanimljiv i koristan autoplay meni gde pored pozadinske muzike moze da ide i neka animacija, slike i informacije o autoru ma znate vec i sami... :)

naravno ovo je u slucaju da mu treba ovako nesto, a ako mu treba samo podizanje odredjenog kad se ubaci disk onda je tvoj savet bas koristan kao sto je meni postao, thx :)

pozdrav

Rockwell je napisao(la):
...

pa savet je ok, ali ovaj program od 16mb moze mnogo vise. U njemu se moze napraviti kompletan meni kao kod npr. dvix filmova, igrica i slicno.
Tako da sa ovakvim programom moze da napravi veoma zanimljiv i koristan autoplay meni gde pored pozadinske muzike moze da ide i neka animacija, slike i informacije o autoru ma znate vec i sami... :)

pozdrav

hm, da to nisam uzimao u obzir, a generalizovao sam stvar. Povlacim ono sto sam rekao

grunf je napisao(la):
Slazes li se sa ovim?
Svojevremeno sam za pokretanje recimo index.htm strane ca CD-a stavljao java skriptu, recimo start.js:[code:1]WSHShell=WScript.CreateObject("WScript.Shell");
WSHShell.Run("index.htm",1,0);
WScript.DisconnectObject(WSHShell)[/code:1]a u autorun.inf je pozivao sa [code:1]open=Wscript start.js //B //nologo index.htm
[/code:1] Još je "samo" bilo potrebno da korisnik ima instaliran "windows scripting support"

Nazad
Vrh Dno