Šta je novo?

Program slican WinImageu

RazbojNick

Čuven
Učlanjen(a)
05.02.2004
Poena
865
Treba mi program koji vrshi istu funkciju kao i WinImage (znaci, pravi i modifikuje image fajl diskete), s tom razlikom da dozvoljava neogranicenu velicinu slike pri modifikovanju (citaj: dodavanju fajlova). WinImage dozvoljava samo do 2.88MB...

Moze i freeware program, ne bunim se 😀

Winiso?

On radi samo sa CD/DVD image fajlovima...
Mislim da je nemoguce napraviti image diskete koji nije u jednoj od "standardnih" velicina... Mislim, ipak taj image nije prosti skup fajlova...

Nadjoh, WinImage v7.0 😀
Ima Custom Format, pa mu lupis npr. 5 MB.
Nisam znao da moze to, nigde ne pise.

100%, probao nekoliko puta. Samo zeza pri butovanju sa CDa. Moram to da provalim...

RazbojNick je napisao(la):
Samo zeza pri butovanju sa CDa. Moram to da provalim...
😀

Pa eto, moze on da ti napravi i floppy image od 100MB, to opet nije disketa 🙂
Koliko ja znam, za razliku od image fajla CD-a (koji je velik onoliko koliko njegovi fajlovi zauzimaju), image diskete od 1.44MB je velik 1.44MB, pa makar ti u njoj imao samo jedan fajl od 1kB. Sve mora kompletno da se skine/napravi, zajedno sa praznim sektorima...
Ako ti je bas frka za veci boot disk, napravi u Neru hard-disk emulation...

Mislim da nije prekorirao boot sektor Win98 Diskete od koje sam poceo da pravim image od 10 MB, pa je zato zezao. Nema veze, napravicu prazan, pa cu da ga preko VMware-a formatiram da bude butabilan. Jeste cimanje, ali kad sam vec zapeo za to, odradicu ga.

Verovatno trebaju neka spec. podesavanja u Neru, kao pri rezanju butabilnog WinXP diska sa onim "Microsoft Corporation.img" od 2 KB. Nevermajnd, snacicu se.

E pazi, "Microsoft Corporation.img" nije image diskete. To je programcic u asembleru koji se izvrsava po ucitavanju, a kod emulacije diskete napravi se virtuelni flopi u koji se ubacuje image koji stavis kao boot...

Nazad
Vrh Dno