Šta je novo?

Program koji menja tel. sektretaricu

• Začetnik teme Začetnik teme Grobar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Grobar

Čuven
Učlanjen(a)
17.01.2001
Poena
619
Da li ima neki program koji moze da: se koristi kao imenik i da se iz njega pozivaju brojevi (kad dobije vezu samo da se digne slusalica), da ima automatsku sekretaricu kad se niko ne javi, da belezi propustene pozive itd.
Da li sve to moze sa obicnim modemom ili mora neki...

Kao sto si vec video iz tridova, najsigurnije je da trazis modem koji je sigurno i speakerphone.
To kazem iz razloga sto ti takav modem mozda ne treba, (jer ne zelis da koristis modem kao telefon [da pricas preko njega] vec da on samo pusta nasnimljene poruke i da ih prima) ali mi se cini da ce on najbolje da ti radi sa nekim od programa koji ti trebaju.

Od jefitnih, motorole su vecina sa naseeg trzista bile speakerphone i to su dobro radile. Ako nemas ogranicenje budzeta, ulozi pare u neki eksterni serijski modem, za koji decidirano stoji da podrzava i spekerphone funkcije (iako ti one ne trebaju).

Inace najveca vecina (ostalih) modema sa naseg trzista su voice, pa ako bas samo to trazis mislim da ces lako naci (conexant, agere,). Ne znam kakvi su ovi noviji Intel-ovi, al` predpostavljam da su ok.

U sustini najveci problem, ako se i pojavi, ces imati da namontiras softver da ti odradjuje posao onako kako zelis. Ja npr. sa svojim lucentom imam neresen problem da neki modemi koji me zovu ne mogu nikako da uspostave vezu sa njim.
Pravo da ti kazem cini mi se da je ipak najzgodnije za ovo koristiti neku posebnu tel. sekretaricu. Nekako mi je nerentabilno da racunar maltretiram za posao koji moze da obavi jeftiniji i prostiji uredjaj. Naravno, time ne mislim da je bez veze sto sto hoces da uradis(sasvim je u redu), nego cisto razmisljam, dal` se to vise isplati il` posebna sekretarica u smislu da ces npr. lakse preslusati poruke.

Kad budes kupovao modem naglasi obavezno da ti treba Voice modem, da se posle ne bi vadili to modem ne podrzava. Ako hoces i da je jos i Speakerphone, i to obavezno naglasi. Nasi trgovci su dobro naucili posao od kolega iz inostranstva - sve sto nije vrlo naglaseno da neki uredjaj podrzava, vrlo verovatno nikako ne podrzava!
Kad nadjes u cenovniku da pise da se prodaje fax modem, onda to u 90% slucajeva znaci, modej je data i fax ali nikako nije Voice i spekerphone. Kada jeste to ce biti i naglaseno u opisu medema. A videces i po ceni, najverovatnije.

Pazi, ja imam Motorolu SM56 i u softveru koji sam dobio sa drajverima sam dobio i program "Bitware" koji je pisan, ja mislim, za 95-icu ali savrseno obavlja posao na Lucent-u kojeg ima jedan moj drug.Zasto to kazem? Program i nije nesto lep za oko ali zato savrseno radi.Ja sam sve pokusao da ga nateram da radi na mojoj motoroli ali nista ne pomaze, verovatno taj moj model, i nije bas voice, kao sto na kutiji pise.
Bilo kako bilo, program je strava: osim te glavne uloge sto moze da se ponasa kao tel. sekretarica imas modul koji sluzi kao identifikator poziva, s 'tim sto to i nije nesto sto ces uspeti da ovde kod nas iskoristis zato sto ti treba nesto od poste ... ko zna sta.Imas u njemu i adresar i jos milion nekih zavrzlama, ja mislim da moze da salje i fax ako imas stampac(sve sam radi, smesti se u system tray, i samo kad neko pokusa da ti posalje on pali sve sto mu treba).
Sto se tice sekretarice, zeznuto je to sto imas sekretaricu samo dok je komp upaljen.Nisam siguran da li radi u stand by-ju.

Hvala Vlajko, imacu to na umu, odavno sam prestao da koristim bitware (jer i nisam imao mnogo potrebe za njim) al` cu videti dal` moze nesto da uradi pod winXP (doduse mozda sam ja imao problem sa drajverima pod XP, a ne sa voice/fax programima).

Za tvoju motorolu i dobre dialer programe pogledaj one linkove koje je dao Grobar. Da li tvoja motorola ima dve rupe (kao za sluske).

Ma ima izlaze i za mikrofon i za zvucnike nego to meni nesto ne radi, pojma nemam.Koji god program da sam koristio modem padne na nekom od onih finalnih testova.Ja nista ne cujem kad ubodem slusalice (zvucnike) u taj njegov izlaz.Imam Win XP i u toku konekcije sva komunikacija sa provajderom se cuje preko zvucnika iako sam ja to iskljucio na "mute" na onom volume control-u samog modema. Ma nije ni bitno, ja svakako ne nameravam da se zezam oko toga da pravim sekretaricu i da zovem preko kompa.Imam paralelni prikljucak na modemu za telefonski aparat,stavio sam drugi aparat i resio se bede.

Ja imam telefonski imenik mrezne grupe 023 i iz njega zovem.Kada nadjes broj koji ti treba, samo opalis Enter i za prekid veze opet Enter i to ti je sva mudrost.

Uspeo sam, sa Advanced call center-om, modem eksterni Planet fax/data/voice. Nema ulaza za slusalice i mikrofon.
Program bez problema ukljucuje sekretaricu i moze da se ostavi poruka, snima i razgovor.

Nazad
Vrh Dno