Kao sto si vec video iz tridova, najsigurnije je da trazis modem koji je sigurno i speakerphone.
To kazem iz razloga sto ti takav modem mozda ne treba, (jer ne zelis da koristis modem kao telefon [da pricas preko njega] vec da on samo pusta nasnimljene poruke i da ih prima) ali mi se cini da ce on najbolje da ti radi sa nekim od programa koji ti trebaju.
Od jefitnih, motorole su vecina sa naseeg trzista bile speakerphone i to su dobro radile. Ako nemas ogranicenje budzeta, ulozi pare u neki eksterni serijski modem, za koji decidirano stoji da podrzava i spekerphone funkcije (iako ti one ne trebaju).
Inace najveca vecina (ostalih) modema sa naseg trzista su voice, pa ako bas samo to trazis mislim da ces lako naci (conexant, agere,). Ne znam kakvi su ovi noviji Intel-ovi, al` predpostavljam da su ok.
U sustini najveci problem, ako se i pojavi, ces imati da namontiras softver da ti odradjuje posao onako kako zelis. Ja npr. sa svojim lucentom imam neresen problem da neki modemi koji me zovu ne mogu nikako da uspostave vezu sa njim.
Pravo da ti kazem cini mi se da je ipak najzgodnije za ovo koristiti neku posebnu tel. sekretaricu. Nekako mi je nerentabilno da racunar maltretiram za posao koji moze da obavi jeftiniji i prostiji uredjaj. Naravno, time ne mislim da je bez veze sto sto hoces da uradis(sasvim je u redu), nego cisto razmisljam, dal` se to vise isplati il` posebna sekretarica u smislu da ces npr. lakse preslusati poruke.
Kad budes kupovao modem naglasi obavezno da ti treba Voice modem, da se posle ne bi vadili to modem ne podrzava. Ako hoces i da je jos i Speakerphone, i to obavezno naglasi. Nasi trgovci su dobro naucili posao od kolega iz inostranstva - sve sto nije vrlo naglaseno da neki uredjaj podrzava, vrlo verovatno nikako ne podrzava!
Kad nadjes u cenovniku da pise da se prodaje fax modem, onda to u 90% slucajeva znaci, modej je data i fax ali nikako nije Voice i spekerphone. Kada jeste to ce biti i naglaseno u opisu medema. A videces i po ceni, najverovatnije.