Šta je novo?

Program koji ce pokupiti ...?

Srkson

Čuven
Učlanjen(a)
30.10.2002
Poena
620
Ne znam kako da postavim naslov, ali evo sta mi treba. Recimo imam instalaciju nekog programa na CD-u i instaliram taj program u komp. Sada mi treba neki program koji bi pokupio sve instalirane file-ove iz tog programa i opet vratio instalaciju na startnu poziciju! Ako je ovo uopste moguce molim neke odgovore!? Hvala!

Ja mislim da je rešenje tvog problema da iskopiraš instalaciju programa sa CD-a-Jel to?
Tako ispada iz tvog pitanja.A ako je problem što nemaš CD sa tim programom,mnogo ti je lakše da nadješ opet program,nego da tražiš program koji će da ti vraća instalaciju,ako to uopšte postoji,jer koju bi svrhu taj program uopšte imao?

Za pocetak da bi takav program mogao da radi, vas instalirani program bi morao da ima install.log pa bi onda uz pomoc njega program vadio falove iz sistema i kreirao fajlove koji bi pri ponovnoj instalaciji pravili kljuceve u registru. Ali posle duzeg koriscenja ti kljucevi u registru su promenjeni, kao i neki od fajlova (gde se cuvaju podesavanja, rezultati ili nesto slicno). Zbog ovih promenjenih fajlova mislim da takav program ne bi funkcionisao jer nikad ne bi mogli da dobijete default instalaciju.

Zar to nije radio neki od programa iz SystemWorks paketa?

Tebe treba grasak.Sala mala.Treba ti aplication mover. Tako se zove.

Da to je ranije radio Nortonov CleanSweep, sad posto je taj program instaliran sigurno bez da je na njemu bio aktivan Cleansweep, koji bi to sve otpratio kako treba, pitanje je kako ce on to sada sve odraditi, ali mislim da svakako treba probati.

Inace, CleanSweep ume malo da brljavi kod deinstalacije/pomeranja programa koji diraju sistemske fajlove ili se zavlace previse duboko u registry (CLSID vrednosti).

evo, nasao sam program koji to mozda radi (nisam probao!): MoveIT! (free, 22kB!)
http://www.woundedmoon.org/win32/moveit11.html

Having a lot of programs on your hard drive is a usual thing today, but someday such users certainly will face such problem as moving registered program from one place to another. It is a problem, because almost every program stores some data into registry (such as used file paths, for example), and you can't just move program folder from where it is to another location, because in 90% cases application will not run correctly anymore.

So was before. Today MoveIT! will help you to solve this problem.

Nazad
Vrh Dno