Šta je novo?

Program Files?

NorthGate

Čuven
Učlanjen(a)
01.01.2004
Poena
805
Doneo sam računar sa servisa,ali nemam na C particiji Program Files,kako da to namestim,ako može?
Namestio mi je da se logujem kao Admin,ali bih hteo da mi bude kao pre,a to je da se logujem na svoj User name.

Doneo sam računar sa servisa,ali nemam na C particiji Program Files,kako da to namestim,ako može?
Namestio mi je da se logujem kao Admin,ali bih hteo da mi bude kao pre,a to je da se logujem na svoj User name.

Pa ako ti operativnii sistem XP,ustvari reci mi jel kad ti se podize sistem, accounts ti izadje samo administrator ili imas pored jos neki account?
Pokusaj sa System Restore i vrati na datum kad ti je bilo sve ok tj. na svom useru,ali pazi moguce da ti je taj serviser bas zbog greske koju si imao kada si se logovao na sebe,prebacio kao admin zbog toga da olaksa sebi posao jer ne podize neke programe koji su pravili moguci problem!!!

Poslednja izmena:
Vidi : Folder Options - View - da li je cekirano : " Use simple file sharing " , ako nije - javi za dalje instrukcije.

Regulise sharing fajlova i foldera. Imas administratorsku mogucnost da odredis pravila koriscenja fajlova i foldera, odnosno da preuzmes vlasnistvo nad njima. Omogucava ti da odredis koji folderi ( i fajlovi ) mogu da se otvore, modifikuju, vide i sl...
Dobijes jos jedan tab u Properties svakog fajla/foldera koji se zove Security...

Ukoliko ne znas o cemu se radi - nije preporucljivo da se cacka.

magic21: a jesi li proverio da Program Files nije hidden ???
Nisi ni rekao da li je u pitanju sveza instalacija XP-a ili si je vec imao pre nego sto je komp bio u servisu.
Da li se automatski logujes?
Ako samo ti koristis kompjuter, preporucujem ti da cekiras sledece
u Folder options --> View :
Display the contents of system folders
Hidden files and folders --> Show hidden files and folders

Poslednja izmena:
Pazi CAT ja sam dosta puta odlazio u Admin mode i nikada mi nije nestao Progra~1,nestanu sortcut sa desktopa i ikone sama pozadina se vrati po defoltu,ali sam recimo mogao direktnim ulaskom u Progra~1 da izvucem Ikonice na DeskTop.Radilo je bez problema!!!
Neka proveri Hiden fails mozda mu je Hiden Progra~1,a mozda treba pitati coveka da li on uopste ima neku od ikonica na desku, neka stavi kursor na nju i procita adressu gde je smestena u kom folderu!!!Mada i ovo sto je naveo CAT
magic21: a jesi li proverio da Program Files nije hidden ???
Nisi ni rekao da li je u pitanju sveza instalacija XP-a ili si je vec imao pre nego sto je komp bio u servisu.
Da li se automatski logujes?
Ako samo ti koristis kompjuter, preporucujem ti da cekiras sledece
u Folder options --> View :
Display the contents of system folders
Hidden files and folders --> Show hidden files and folders

Vidi : Folder Options - View - da li je cekirano : " Use simple file sharing " , ako nije - javi za dalje instrukcije.
Nije čekirano,a da se nadovežem da je sveža instalacija i da su folderi koji su se ranije videli bili sakriveni tako da sam namestio da se vide,znači taj deo mi je ok,ali mi je start meni drugačiji...
I namešteno mi je da se logujem kao Admin,da li je tako bolje ili nije?

Poslednja izmena:
Sad ne razumem : jel nemas Program Files samo u startu ili ga ne vidis uopste?
Jesi li probao da vidis da li imas Programs u Classic start meny-ju ?
Vidim da imas Programs u Start meny-ju - znaci ne vidis ih gde su na disku?

Proveri i ovo : C: ->Properties-> Security : Vidi da li pod tvojim administratorskim nalogom cekirano sve ispod Allow, vidi da li imas jos neki administratorski nalog kome tu nije mesto:

Idi na Advanced - tvoj nalog - Edit - vidi da je ispod Allow cekirano sve.

Ako nije cekiraj sve. ( Kad to budes radio cekiraj i dole : Apply these... )

Pod Owner treba da bude kao na slici 3. Ako ti nisi owner particije C - onda preuzmi vlasnistvo.

Kad sve to obavis - izbrisi administratorske naloge za koje si siguran da su visak !!!

Budi vrlo oprezan sa svim tim opcijama - budi uvek siguran u to sto si radis.

Ako sve proradi kako treba: Folder Options - View - cekiraj : " Use simple file sharing " i ostavi tako !!!

I na kraju - ako mislis da ne treba da cackas sve ove opcije - onda bolje nemoj - nisam siguran koliko je dobro tvoje poznavanje XP-a ( bez ljutnje ).

Prilozi

• 1.webp
    1.webp
    23.2 KB · Pregleda: 43
  • 2.webp
    2.webp
    28 KB · Pregleda: 49
  • 3.webp
    3.webp
    20 KB · Pregleda: 46
Poslednja izmena:
ali mi je start meni drugačiji...
I namešteno mi je da se logujem kao Admin,da li je tako bolje ili nije?

Kakav ti je ranije bio start meni? Kao u Windowsu 98, ili isti ovakav, samo "ulepsan"?
Ako samo ti koristis racunar, loguj se kako hoces.

Proveri i ovo : C: ->Properties-> Security : Vidi da li pod tvojim administratorskim nalogom cekirano sve ispod Allow, vidi da li imas jos neki administratorski nalog kome tu nije mesto:

Pod Owner treba da bude kao na slici 3. Ako ti nisi owner particije C - onda preuzmi vlasnistvo.

Kad sve to obavis - izbrisi administratorske naloge za koje si siguran da su visak !!!

Ako sve proradi kako treba: Folder Options - View - cekiraj : " Use simple file sharing " i ostavi tako !!!

I na kraju - ako mislis da ne treba da cackas sve ove opcije - onda bolje nemoj - nisam siguran koliko je dobro tvoje poznavanje XP-a ( bez ljutnje ).

Ovako to kod mene izgleda...

Poslednja izmena:
Kakav ti je ranije bio start meni? Kao u Windowsu 98, ili isti ovakav, samo "ulepsan"?
Ako samo ti koristis racunar, loguj se kako hoces.
Ispod User-a bi trebalo da ima još nekih naziva programa koje sam koristio,ali ih nema.

Naravno da nema ljutnje,zato i pitam ljude koji znaju.
Uradio sam kako si rekao i postavio slike da se vidi da li je sve kako treba.:wave:

Kod tebe je sve OK sto se tice administratorskih prava - tako da moja teorija propada - mislio sam da su bila ukinuta. I dalje mi nije jasno - C:\Program Files ne vidis uopste?
Pa jesi li probao desni klik na neki shortcut (u startu, desktopu, quck launch-u)-properties-find target ?

Kod tebe je sve OK sto se tice administratorskih prava - tako da moja teorija propada - mislio sam da su bila ukinuta. I dalje mi nije jasno - C:\Program Files ne vidis uopste?
Pa jesi li probao desni klik na neki shortcut (u startu, desktopu, quck launch-u)-properties-find target ?
Jesam,našao sam ga,bio je sakriven kao još neki folderi koje sam ranije video.
Hvala na odgovoru!:type:

Nazad
Vrh Dno