Šta je novo?

Program Beograde dobro jutro

Bocy

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
619
Pozdrav svima!

Napravio sam jedan program u Visual Studio 2005 C# i voleo bih da cujem vas komentar

Instalacija se moze skinuti sa adrese

http://www.eliteservice4net.com/download/index.htm

Pri instalaciji program se ubacuje u registry tako da se podize pri startovanju sistema.

Tada postavi ikonicu u system tray-u i ispise jedan aforizam.

Ukoliko zelite sledeci aforizam samo kliknite levim tasterom misa na ikonicu, a ako zelite neke dodatne informacije o programu kao i da izadjete iz njega kliknite desnim tasterom misa.

Pozdrav svima i ocekujem vase komentare!

Program je potpuno funkcionalan (jedino sto zahteva instaliran .NET Framework 2.0)

Sto se tice sminkanja programa na osnovu vasih komentara, to cu odraditi kada mi prodje ispitni rok :)

Poslednja izmena:
Zanima me jedna stvar, da li si radio tako sto si u Load event-u Forme kazao da se ista sakrije, a zatim pokaze notify icon (ili obrnuto), ili nekako drugacije? Pitam zato sto sam pravio neki slican programcic i nisam smislio nista pametnije od pretodno opisanog.

Zanima me jedna stvar, da li si radio tako sto si u Load event-u Forme kazao da se ista sakrije, a zatim pokaze notify icon (ili obrnuto), ili nekako drugacije? Pitam zato sto sam pravio neki slican programcic i nisam smislio nista pametnije od pretodno opisanog.

Ne, nisam to radio u samom kodu pri ucitavanju forme, vec sam u properties forme postavio

FrameBorderStyle = None
ShowIconInTaskbar = False
WindowState = Minimized

Onda mi se desilo da se prozor forme ne vidi pri startovanju ni na ekranu ni na taskbaru, ali kada preko ALT-TAB predjem na program pojavi mi se forma, sto sam resio time sto sam postavio

Opacity = 0%

Ako postoji neki drugi elegantniji nacin, bilo bi lepo neko iskusniji da kaze :)

Pozdrav

Pa zar ti onda nije bilo jednostavnije da je samo sakrijes Hide() metodom (ili Visible=False)?

Ma da, cool, samo mi je bilo interesantno da vidim na koje sve nacine to moze da se postigne :)

umesto Application.Run(new Form1()), dovoljno je uraditi ovo:
new Form1();
Application.Run();

potrebno je jos u event handleru za gasenje forme dodati, Application.Exit();

Hvala, probace se i to! Uvek je dobro znati vise nacina kako nesto uraditi.

Nazad
Vrh Dno