Šta je novo?

Program a DVD klubove-gde ima

irac

Čuven
Učlanjen(a)
13.01.2003
Poena
619
Pozdrav svima,
otvorio sam DVD klub i sad me zanima da li postoji sledeci program-tj, gde ima da se kupi.

Unos podataka o filmu: redni broj, ime filma, koliko komada...
Clanska kartica sa uradjenim bar kod nalepnicom koju bi lepio na karticu pre plastifikacije, a bar kod nosi ime i prezime clana, br. licne kartice, tel itd.

On dodje, donese karticu, ja prevucem preko bar kod citaca, tu karticu, otvara se prozor od tog programa sa imenom i prezimenom clana i njegovim clanskim brojem, uzmem film koji on hoce, prevucem i taj bar kod sa filma preko citaca, a program automatski stavlja taj film na listu zaduzenja clana ciji je prozor otvoren, sa datumom uzimanja, cenom i automatski skida taj film sa stanja-recimo ako i ima 2 kopije, on mi posle u pretrazi kaze da je 1 izdat a 1 na lageru.

Kad vraca, ja pevucem opet karticu, otvara se prozor, vidim koje filmove je uzeo i koliko to kosta i skidam sa stanja.

Znaci treba mi:

1. ime tog programa, ili mesto gde se prodaje, ili neko ko pravi taj program za video klub

2. Ko i kako bi radio te bar kodeove sa unosom podataka za clana, to bi verovatno morao sam da readim ako ima neki stampac,jer bih clanske karte odmah radio ljudima.

3. I imate li predlog neki da li moze ovo za Linux

Hvala na svim informacijama

Ivan

E pa, jedan moj prijatelj je isto trazio, ali nista od toga. Malo teze se to kod nas nalazi!!! Jedino ako se sada neko sa time pojavio.

By the way, imam neke DVD na prodaju, pa ako si zainteresovan, posalji pm. Pa cemo se onda dogovoriti za dalje....

gde moze da se kupi bar code citac recimo koji ide na serijski port?

pozdrav.

legend je napisao(la):
gde moze da se kupi bar code citac recimo koji ide na serijski port?

pozdrav.

Kakve to veze ima sa temom?

Ovo je odgovor na temu: Ja ne znam da tako nesto postoji, ali je sam program veoma jednostavan za izradu. Problem je u tome sto ce te neko posteno oceptiti da ti ga napravi...

Poseti www.tucows.com ili www.download.com pa lunjaj. Mozda naletis na nesto. Takodje probaj i na www.freewarehome.com .

??!!??

kako pa nema veze? pa o cemu se ovde prico ako ne o programu koji radi sa bar code citacima.

:confused:

Faraon video i dvd klubovi imaju uradjen takav sistem. Sirom Srbije ih ima a baza im je u Pozarevcu.

Jedino da njih pitas od koga su kupili.

legend je napisao(la):
??!!??

kako pa nema veze? pa o cemu se ovde prico ako ne o programu koji radi sa bar code citacima.

:confused:

Stavka 2 ctp; . Sorry. Smetnuo sam je sa uma. Ipak ponavljam da bi trebalo da procunja malo tim download "portalima". Mozda nece naci tacno ono sto mu treba, ali ce naci nesto.... type;

sad sam se raspitao

ljudi stampac za Bar kod-kosta 48.000 dinara + softwer za izradu bar koda kosta 17.000+bar kod citac 18.ooo
pa jel ima neko adresu neke firma koja prodaje manje slupe bar kod stampace????

Javi mi se na
064 116 9394
Nenad
radi dogovora za program.

Vrh Dno