Šta je novo?

Profi Video Encodez ;)

SQuID

Čuven
Učlanjen(a)
07.01.2003
Poena
619
Ne mogu da ne mogu da nadjem nikoga iz beograda ko zna o video encodingu (XVID/DIVX/AVS/VDUBMOD/GORDIANKNOT/itd...). Rekoh da postavim i ovde temu, da vidim da li ima iskusnih ljudi koji cene kvalitet svojih ENCODEz-a :)

Dakle, tema za razglabanje u nedogled o koriscenju AVS filtera, da li koristite MKV container, ili josh uvek se drzhite starog dobrog AVI-ja :p

Moj zadnji DVD backup je bio: The Exorcist (Digitally remastered edition)

AVS skripta:
LoadPlugin("C:\PROGRA~1\Util\GORDIA~1\AviSynthPlugins\FluxSmooth.dll")

LoadPlugin("C:\PROGRA~1\Util\GORDIA~1\AviSynthPlugins\dgdecode.dll")
LoadPlugin("C:\PROGRA~1\Util\GORDIA~1\AviSynthPlugins\UnDot.dll")

mpeg2source("C:\Documents and Settings\SQuID\Desktop\PRoject\Exorcist.d2v")

crop(4,2,-4,-2)

Undot()
Temporalsoften(2,3,3,mode=2,scenechange=6)
FluxSmooth(7,7)

LanczosResize(608,342)

Podesavanja u XVID-u:

Unrestricted profile

prva dva minuta (komentari rezisera o digitalno-remasterizovanom izdanju) su imala "tezinu" 1

film: tezina: 2

end credits: tezina: 0.01, crno-belo enkodovanje

h.263 matrica, qpel, gmc, bvop (2.00, 1.50, 1.00), packed btstrm, closed GOV

motion search: 6-ultra-high, VHQ 4-wide search, chroma motion, max i frame: 300

Quantinisation: (min svuda:2, max svuda: 31), trellis quant (neki izbegavaju trellis)

730 kbps

audio: OGG kvaliteta 3 (105kbps)
Kontejner fajl: MKV sa chapterima filma.

Subtitle (hrvatski) sam odvojeno stavio u SUB fajl, jer ne znam da podesim u matroski da mi lepo pokazuje ćčđšž.

Film je super ispao (traje 1:58) prvi film od priblizno 2 sata koji ima neverovatno dobar kvalitet :D

Podelite vasha encode-iskustva :)

Poslednja izmena:
GOrdian knot (NE auto!!) je majka...
Mada bih vecinu stvari mogao bez problema skroz rucno da odradim... ovako je puno brze i elegantnije, a rezultati skoro uvek perfektni...
Dobijene avs-ove uglavnom rucno proterujem kroz vdub...
inace ne volim gmc, par filmova sam radio i sa i bez, pa nisam vidoe neku razliku, a fps je drasticno trpeo... qpel NIKAD ne koristim, jos od vremena kad se prvi put pojavio, pa mi je zeznuo t2 ee rip |[ bug u divx-u, ali nemam poverenja u njega...
Ostala podesavanja drzim na preporucenim uglavnom, dakle h.263 za 1cd ripove, motion search 5-6, vhq 1...
Cesce koristim divx5.05, kao meni omiljeni... ne secam se tacno koja setovanja koristim, ali dobijam sasvim solidne rezultate uz jako visok fps...
sad cu probam ovih dana ovaj novi divx, samo da smislm sta mi se kompresuje |]

KAzu da je 5.2.1 brzhi, nemoj da koristis multiple adaptive bidirectional framove za 1-2 cd filmove :)

qpel dosta usporava proces enkodovanja, ali dosta je precizniji motion search, savetujem da upalish

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno