Šta je novo?

Produzni video kabl

• Začetnik teme Začetnik teme demios
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

demios

Čuven
Učlanjen(a)
07.12.2003
Poena
770
Da li postoji neki produzni kabl od video izlaza laptopa do video ulaza projektora?
Ukoliko postoji, i neko zna gde se moze nabaviti, kontaktirajte me na PM.

Unapred hvala!

Kog laptopa? Kod projektora? Kog video izlaza?

Shvataš li da su u tehnici (generalno) stvari standardizovane, kako bi bilo moguće ostvariti interoperabilnost između uređaja. Ako laptop već poseduje video izlaz, on je sigurno realizovan po nekom standardu (kompozitni RCA ili S-video), što ceo proces pojednostavljuje do besvesti.

Daj malo više detalja (opiši izgled "video-out" konektora), pa ćemo ti pomoći da odabereš odgovarajući kabl.

I lap-top i projektor imaju pored ostalih standardni 15-pin D-Sub konektor i najlakse ih je povezati preko takvog kabla (obican VGA). Najveca duzina takvog kabla je 4 m za koji ja znam ali u prodavnici gde sam ga kupio mogu da naprave jos duzi po porudzbini. Prodavnica je na Banovom Brdu u Pozeskoj u trznom centru jugoplastika preko puta Meka. Takvim kablom je bar po meni najbolja slika, a ako imas i S video kabal na oba uredjaja onda na pijac pa kupuj.

Poslednja izmena:
Nashao sam ono shto mi treba. Izvinjavam se shto nisam malo bolje pojasnio, jer sam i ja dobio upustva od relativno nestruchne osobe preko telefona. U pitanju je obichni VGA, tj kao od monitora konektori, na jednom kraju muski, a na drugom zenski.
Pozdrav!

Nazad
Vrh Dno