Šta je novo?

Produzni kabal?

• Začetnik teme Začetnik teme max21
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

max21

Slavan
Učlanjen(a)
05.11.2007
Poena
319
imam neki nzm ni ja koji ni kakav produzni kabal sa 4 uticnice, medjutim sad mi treba nesto sa 5,6 ali ne bih da bacam pare

nasao sam neke dosta jeftino sa kao zastitom, u putanju su
fast asia i neki ig-max produzni kablovi

sta mislite oce to raditi posao ili da se ne zaje8avam i kupim neki kvalitetniji produzni? i ako moze neke preporuke koji?

Svrati do neke prodavnice sa elektro opremom, ne kupuj kablove za računar kod kineza, na pijaci, ulici, i gde već...

Sam možeš primetiti kvalitet kabla po težini, tvrdoći, itd; ali i ceni 😀
Dobar kabl sa 6 utičnica i prekidačem je oko 1200 dinara 🙂

ima dosta negativnih komentara, a i u ns je 1800din :/

sad sam bio u jednoj prodavnici nasao sam hama produzni sa 6 uticnica ovakav i savrseno bi mi odgovarao ali nema prenaponsku zastitu, lik mi je ponudio neku prenaponsku zastitu koja ide u uticnicu pa onda u nju produzni ali to nisam zagledao koje je marke, video sam da je 3500W max kao i na produznom i da je 299din. da li ta prenaponska zastita ista vredi ili da se ne zamaram tim kombinacijama?

ima li nesto od apc-a da je sa 6 uticnica?

Kakva moze biti zastita od 300 dinara, realno? Ima APC i sa 6 uticnica, ali je skuplji i glomazniji.

komentare na itsvetu mozes da okacis macku o rep. 80 odsto ljudi nema pojma o cemu prica i lupaju gluposti. ja imam taj sa gornjeg linka, p5b-gr, i nista mu ne fali.
evo apc-a sa 6 izlaza.
produzni od 300 din ne moze da bude dobar🙂
sto se ups-ova i ov kablova tice, apc-u nema ravnog. nekada je mustek bio blizu ali to je pluskvamperfekat. ali to ima i cenu.
na kraju... tvoj je izbor.

Ja imam 2 komada MGE sa 6 uticnica. I jako sam zadovoljan, nikakvih problema nisam imao. I APC je odlican.

komentare na itsvetu mozes da okacis macku o rep. 80 odsto ljudi nema pojma o cemu prica i lupaju gluposti.
Istina ziva, evo cak 2 komentara tamo su moja :d Konkretno, moj komentar je onaj gde se pominje odsteta u visini od 50.000 evra za uredjaje koji su pregoreli, a bili su prikljuceni na APC. Nazalost, vazi samo za zemlje EU, ali svejedno je garancija kvaliteta. Plus sto je covek nekako umireniji kad to vidi, placebo efekat je cudo!

Poslednja izmena:
ovaj apc sa 6 uticnica nemam gde da stavim :/ mora biti u jednom redu da bi mi stalo -.-

kakav je ovaj mge u odnosu na apc? msm da mi on jako lepo odgovara 😀 razmisljam izmedju toga ili onog hama sa apc prenaponskom zastitom na uticnici, msm radije bih da kupim nesto sa 6 uticnica jer ce mi 5 biti popunjeno pa da imam bar jednu praznu ako uzmem sa 5 sve ce mi biti popunjene :/

Poslednja izmena:
moj komentar je onaj gde se pominje odsteta u visini od 50.000 evra za uredjaje koji su pregoreli, a bili su prikljuceni na APC.

To nisam znao. Stvarno odlicna stvar. 🙂

@Max, ja nisam koristio APC. Tako da ne mogu uporediti. To ce ti vec neko iskusniji odgovoriti.

Odes na buvljak,
Kupis fin, mekan kabal 3x1.5, 5metara;
Kupis keramicki shteker, montiras sa jedne strane,
Zatim kupis one dobre jake, crne kucice sa koliko ti treba kacenja za struju, naravno vidis da unutra nije tuga plastika nego keramika i ono zuto debelo gvozdje sto sprovodi struju. Nikako sa onim belim tankim sto lici na AL.
To ti je oko 1000 din al si dobio bolji produzni od svih do 3000 din u ponudi.
Kupi i shuko za zid dobar i zameni ga.
Te zastite prednaponske su ******. To ne kupuj. Od nekog udara groma i probijanja struje te ne moze zastititi ni oprema od 10000 eura ( radio sam u sezamupro i udario grom 50 metara od servera, imali su sve moguce zastite, brdo para dali, i sve je izgorelo sa serverom, istopilo se ).

Poslednja izmena:
imam neki nzm ni ja koji ni kakav produzni kabal sa 4 uticnice, medjutim sad mi treba nesto sa 5,6 ali ne bih da bacam pare

nasao sam neke dosta jeftino sa kao zastitom, u putanju su
fast asia i neki ig-max produzni kablovi

sta mislite oce to raditi posao ili da se ne zaje8avam i kupim neki kvalitetniji produzni? i ako moze neke preporuke koji?

nadam se da nisi kupio taj ig-max, ja imam jako dugo APC-ov produzni koji je kosta 1200din, sada vec nema da se nadje, a ako hoces kvalitetan produzni, najbolji moguci je za rack, onaj oblozen aluminijumom, oko 2k je, sto nije tako mnogo, , ili nadji neki jeftiniji sa bar zastitom.. ako mozes da izbegnes buvljak 🙂

skontao sam da mi je 5 uticnica malo, da mi treba 6, sta ima sa 6 uticnica sem ovog mge(nemg ga naci u ns) da valja?

Odes na buvljak,
Kupis fin, mekan kabal 3x1.5, 5metara;
Kupis keramicki shteker, montiras sa jedne strane,
Zatim kupis one dobre jake, crne kucice sa koliko ti treba kacenja za struju, naravno vidis da unutra nije tuga plastika nego keramika i ono zuto debelo gvozdje sto sprovodi struju. Nikako sa onim belim tankim sto lici na AL.
To ti je oko 1000 din al si dobio bolji produzni od svih do 3000 din u ponudi.
Kupi i shuko za zid dobar i zameni ga.
Te zastite prednaponske su ******. To ne kupuj. Od nekog udara groma i probijanja struje te ne moze zastititi ni oprema od 10000 eura ( radio sam u sezamupro i udario grom 50 metara od servera, imali su sve moguce zastite, brdo para dali, i sve je izgorelo sa serverom, istopilo se ).

Upotpunosti se slažem sa ovim uz minimalne izmene.

Ja sam za sebe napravio produžni za računar i to ovako.

Meni je trebalo 3m licnastog kabla 3x1.5 (najbolji kabal je FKJ - najviše bakra). Što se keramičnkih štekera tiče ja sam za sebe uspeo da pronađem samo sa 4. Isto je domaće proizvodnje i mogu da kažem da je prilično kvalitetan. Šhuko obavezno zameni i uzmi nemački Šnajderov (nisam siguran kako se na nemačkom ovo piše 😀). Od istog proizvožača uzmi i utikač.

Još jednom

- FKJ (Fabrika kablova Jagodina) licnasti kabal 3x1.5 - koliko ti treba
- Keramičnki šteker (ja sam našao sa 4, ti se raspitaj verovatno ima i sa 6)
- Šhuko Šnajder
- Utikač Šnajder

* Opciono uzmi i kanalicu da ti se kabal ne vuče po podu. *******o je kod usisavanja i ribanja 😀 a i oko njega se nakupi uvek dosta prašine.

Sve ovo košta ispiod 1000 din a mnogo je kvalitetnije od onih što koštaju i preko 3000 din. Treba samo malo da uložiš vreme.

imam suko uticnice ali su makel neke ovakve

visina uticnice mi je nekih 80-85cm tako da mi prakticno ni ne treba nesto puno kabla treba mi 1, 1.5m

a sta je kanalica? 😀

vi kazete da je kvalitetnije i vrv jeste ali ovo nema prenaponsku zastitu!?

Na tržištu ima dosta nemačkih produžnih jablova u boji žuta plava zelena a koji deluju veoma robusno i koji imaju atest koji je radila Vinča. Cena u zavisnosti od dužine i broja utičnica se kreće oko evra.

Batali Makel, samo Šnajder 🙂 To je oko 150-200 din

Inače, Schneider Electric je vlasnik APC-a i MGE-a.

Trebalo bi da ima savaka malo bolje opremljenija radnja

Nazad
Vrh Dno