Šta je novo?

Prodaja Telekoma

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kao pobornik prodaje Telekoma, moram da napišem da je prodaja infrastrukture najveći *****luk naše vlade u ovih 10 godina njihove vladavine.
Niti je telekom ulagao u tu infrastrukturu, to su radili naši roditelji, babe, dede i mi, niti vlast ima pravo da je prodaje.

Nepismena piskarala su trebala da osnuju novo preduzeće koje bi se bavilo izdavanjem te infrastrukture svima pod istim uslovima, ali naravno, ovde nema ljudi koji logično razmišljaju.
Banana Republika.

Posto se Telekom prodaje SA infrastrukturom, kako mozes biti zagovornik prodaje Telekoma?

Ja, jer Srbija dok ne dotakne dno dna opametiti se nece (mislim na sve i na narod i na "elitu" i na tajkune koji se nikad nece opametiti..)

Da podsetim, isto je tako NIS prodat sa cevima i mernim uredjajima po kucama u Vojvodini koji su otudjeni (na nalog mesnih ili opstinskih odluka) i poklonjene/otudjene i to ce se sutra pordat jer je vec bespravno otudjeno (e to je nas mentalitet, kradi i kradi i nista drugo)

Poslednja izmena:
E zeljko, zaboravljas onu srpsku "ne mogu oni mene toliko malo da plate, koliko ja mogu malo da radim", nema dna u srbii, mi smo vise kao neki fraktal :p.
Prodaja nacionalnih stvari je kao da sam sebi stavljas ular oko vrata, ali sa druge strane sad kako je opet nista ne valja, zato rekoh kao fraktal...

E ljudi, džaba nam sad ovo.... bili su izbori, glasali ste - eto vam ga (mislim globalno, ni na koga lično na forumu).

Jos se ja pitam kako je moguce da su se ovi iz Telekoma sad setili da postavljaju kablove po mom kraju. Raskopali celo naselje i postavljaju valjda nove kablove posto kompletno naselje ima telefone. Sad mi je jasno zasto:(

Ovih dana su delegacije stranih kompanija u BGu, razgledaju Telekom... :)

ma opustite se, eps je odavno spremio infrastrukturu za fiksnu mrezu.

Razvucena je optika do svih gradova, i ceka se da ulete do krajnjeg korisnika. Nisu ni oni mutavi kada su dogovarali prodaju telekoma.

Treba prodati Telekom, kad jednom prodamo sve na kraju cemo ostati da radimo u tudjoj zemlji odnosno evropi koju svi tako prizeljkujemo a nasa zemlja nam i ne treba posto s njom ne znamo sta treba ciniti, mlad i " intelektualan " narastaj zeli rad u evropi, prodamo sve i na kraju ce kod svoje kuce raditi za evropskog vlasnika ... voala ... plain and simple

Poslednja izmena:
Treba prodati Telekom, kad jednom prodamo sve na kraju cemo ostati da radimo u tudjoj zemlji odnosno evropi koju svi tako prizeljkujemo a nasa zemlja nam i ne treba posto s njom ne znamo sta treba ciniti, mlad i " intelektualan " narastaj zeli rad u evropi, prodamo sve i na kraju ce kod svoje kuce raditi za evropskog vlasnika ... voala ... plain and simple
Nećemo samo za evropskog vlasnika pošto su obradivu zemlju počeli da kupuju i kinezi. :S:

Nisu ni oni mutavi kada su dogovarali prodaju telekoma.
nisu mutavi, oni neće ostati kratkih rukava, za razliku od svi nas :smackbum:

Poslednja izmena:
Ma treba prodati sve. A onda nacionalizacija :-devil-:

Rezultati ankete.

Da. 32,21%

Ne. 59,74%

Ne znam. 8,05%

Pa ovo su poražavajući rezultati, koji samo pokazuju da je narod krajnje neinformisan i da mu nije jasno šta ustvari znači ova prodaja. Preko 32 % želi prodaju, a onih 8% ne zna! Narodu je navučen povez preko očiju, kao u Matriksu, te mu je jedina svrha, ne da prozivodi struju, već da plaća porez.

Samo da prokomentarišem postove člana Željko, a i još nekih, koji veruju kako će silne ljude zaposlene preko "kurte i murte" da otpuste. U dosadašnjoj istoriji naše a i stranih privatizacija, nikada, napominjem nikada se nije desilo da se većinski vlasnik ili neki vid stranog kapitala zamera aktuelnoj vlasti. S' tim u vezi neće otpustiti radnike dovedene preko veze, već ljude bez "leđa", a u glavnom su ti oni koji najviše i rade po firmama (čast izuzecima).

off, ali vezan za ovaj naš "MATRIX" :)
Dijana Dragutinović od pre par dana: http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/222347/Porez-na-stanove--sve-veci-a-olaksice-znatno--manje

Heh, vec sam napisao par stranica ranije da me je posebno razocaralo sto su ovakvi rezultati ispali ovde na benchu, ciji bi clanovi trebali da su malo napredniji od ostatka Srbije. Pa na Pressovoj anketi koju sam linkovao je bilo 80% protiv prodaje, plus je mnogo vise ljudi ucestvovalo u anketi.

@Zeljko, ama covece aj vec jednom pocni da negaciju pises razdvojenu od glagola pa onda diskutuj da li ili ne prodati telekom. Ovako bas neozbiljno izgleda i jos vise potvrdjuje ono sto sam ranije pisao i iza cega i dalje stojim, pa nasao se neko uvredjen ili ne.

@LazaNS

Ja sam takođe verovao da su članovi ovog foruma prava elita, misleći pri tom, ne samo na znanje o IT, već i po opštem obrazovanju, "nezabidženosti" i intelektu.

Vidim da to nije tako, ovde je najinteresantnije ljudima da se prozivaju, da se svađaju zbog različitih mišljenja, bez uvažavanja i prethodno slušanja (ovom prilikom čitanja) šta je neko hteo da kaže ili šta je već napisao (opet čast izuzecima).

Ako bi ovu temu prebacili u deo foruma posvećen malim oglasima, verovanto bi više ljudi uljučilo mozak, a i po nešto zaključili vezano za budućnost ove naše zemljice, samim tim i svog života, Telekoma, pa i kvalitetom usluge na kraju, ili na početku ove priče.

Ovo ne savetujem moderatore da urade da se kasnije ne bi neko sprdao sa ovako dobrim forumom :)

@ostali članovi

Kako da se ujedinimo i da se naša reč čuje i mimo ovog foruma, jer ipak ovde su pravi stručnjaci za telekomunikacije a ne za lopovluk?

Veoma je teško doneti odluku da li prodati ili ne. Ja sam vagao barem mesec dana. Mislim i da su ostali (sad govorim u njihovo ime, a niko me nije odredio za to) isto tako posvetili dosta pažnje tome.

naravno da je pitanje tesko, jer ova tvorevina za one koji imaju oci kad se sagleda realno nije zemlja (mozda carevina mafije i poltrona i njihovih sledbenika..).. druga je stvar sto to neki ne zele da vide bar vecina koji su protiv prodaje telekoma :)

naravno da je pitanje tesko, jer ova tvorevina za one koji imaju oci kad se sagleda realno nije zemlja (mozda carevina mafije i poltrona i njihovih sledbenika..).. druga je stvar sto to neki ne zele da vide bar vecina koji su protiv prodaje telekoma :)
Niko to ne poriče. Poenta priče je da se prodajom ništa neće popraviti, naprotiv. Ako neko misli da ne može gore od ovoga, neka se spremi za iznenađenje (poput onog sa nestašicom mleka).

Niko to ne poriče. Poenta priče je da se prodajom ništa neće popraviti, naprotiv. Ako neko misli da ne može gore od ovoga, neka se spremi za iznenađenje (poput onog sa nestašicom mleka).

Ako cemo iskreno cak i u ovom rasulu imamo sve vise alternative (SBB, KDS, Orion, wifi/max provideri, mozda i telenor) tako da neverujem da mogu dizat cene ili ukinut flatrate jer bi to debelo osetili na svojoj kozi

Ako cemo iskreno cak i u ovom rasulu imamo sve vise alternative (SBB, KDS, Orion, wifi/max provideri, mozda i telenor) tako da neverujem da mogu dizat cene ili ukinut flatrate jer bi to debelo osetili na svojoj kozi
Infrastruktura je građena decenijama i njoj nema alternative, sem ako nećemo ponovo da je pravimo (samodoprinos, radne akcije i tako to).

Infrastruktura je građena decenijama i njoj nema alternative, sem ako nećemo ponovo da je pravimo (samodoprinos, radne akcije i tako to).

Na planeti ne postoji ludak koji bi u Srbiji kupio ista a da to nije konkretna infrastruktura ili nesto opipljivo jer svi znaju "kakvi" smo... tako da verovatno za sam telekom ne bi bilo zainteresovanih da ona nije ukljucena... to je nasa realnost a ne busanje u grudi kao sto vecina ovde rade bez ikakvog realnog osnova

Evo ja se uskoro selim u nov stan i mislim cak da ne uvlacim fiksni....

Ne znam da li je neko od vas gledao na RTS1 Oko Magazin veceras. Ja sam uhvatio jedno 15-ak minuta i tema je bila prodaja Telekoma.
Najzanimljivije meni je sto je stavove vlade oko tog pitanja zastupao savetnik kod J.Matic, a user sa ovog foruma S.Markovic.

Evo nekoliko highlightsa iz njegovih izlaganja:

1. Telekom se prodaje da bi se liberalizovalo trziste

2. Prodaje se infrastruktura zato sto je ona Telekomova i zato sto je i S.Milosevic tako uradio

3. Meni najsmesnije: Kad se proda infrastruktura nece biti monopola jer ce drzava preko regulatornog tela da obezbedi fair trzisnu utakmicu i da time spreci monopol buduceg vlasnika:lupko:

Ako kao primer regulacije drzave uzmem bankarski sektor i NBS kao regulatorno telo prosto ne znam sta da kazem...

Zamislite da Ratel donese neku odluku kontra interesa Nemaca, Rusa ili ko god vec bude vlasnik, pa sutra bi nas predsednik isao na kolenima da im se izvinjava i da vlada kolektivno dobije :smackbum:

Na planeti ne postoji ludak koji bi u Srbiji kupio ista a da to nije konkretna infrastruktura ili nesto opipljivo jer svi znaju "kakvi" smo...
Nažalost, vrlo dobro znaju "kakvi smo", i gde treba da podmažu. Nije ovo ni prvi ni poslednji put.

Najzanimljivije meni je sto je stavove vlade oko tog pitanja zastupao savetnik kod J.Matic, a user sa ovog foruma S.Markovic.

hahahahahahah " izgleda da je prethodno mapirao telekom " :d

Nažalost, vrlo dobro znaju "kakvi smo", i gde treba da podmažu. Nije ovo ni prvi ni poslednji put.

Da, ali da na primer neka "postena" firme nesto kupi mi (narod i politicari) bi je zavrnuli 1001% zato nam i takva bagra samo dolazi pre svega...

Termin "poštena firma" je oksimoron. Nismo ni ništa gori od "njih" samo smo manji i siromašniji.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno