Šta je novo?

Prodaja Telekoma

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
djurkash, zemljace, okani se... imam diplomu ETFa smer opto-elektronika. od svetlosti nema nista brze...
i sav internet koji Telekom distribuira iz inostranstva, dolazi optikom. SBB gde nudi velike brzine, koristi svoju optiku...

taj wireless koji ti prizeljkujes nemoguc je bez optike...

Pa ne znam, nisam neki vizionar. Ja samo kazem svoje misljenje steceno nekom mojom logikom razmisljanja.

U stranim zemljama koje su par godina ispred nas se sve vise koristi opticki kabl, ne samo zbog brzine nego i zbog kvaliteta veze.

Sad ne znam koliko ti gledas u buducnost, da li je to 10-20 ili 50-100 godina.

djurkash, zemljace, okani se... imam diplomu ETFa smer opto-elektronika. od svetlosti nema nista brze...
i sav internet koji Telekom distribuira iz inostranstva, dolazi optikom. SBB gde nudi velike brzine, koristi svoju optiku...

Bas tako.
I ja idem na el.teh. fakultet smer telekomunikacije, pa sam poprilicno upoznat o nacinima povezivanja.

Inace ako gledamo daleko u buducnost ( malo da izigravamo tarabice ) i ako bas budemo hteli da signal provlacimo bezicno, naravno da je moguce ostvariti, ali po kojoj ceni i kakvom kvalitetu.
Sa 20-tak antena moze se postici i preko 10Gbps 😀
Jeste da cemo biti peceni od zracenja al bar cemo imati brzu bezicnu vezu.

Aman, ne kažem da neće biti uopšte kablova, ok za velike vodove, međunarodne, prekookenaske linije i sl, ali ja ne želim da vidim kablove oko mene, u stanu, na ulici, o tome pričam. Kada ih dovedeš do krajnjeg korisnika, šta je problem imati čvorište i određen broj klijenata (AcessPoint arhitektura)...

niko tebi ne brani da koristis 3G, WiMax ili da u svom stanu dizes wireless - ali ne ocekuj da ce to Telekom da radi...

Svi ste verovatno culi za Orascom, T-Com i ostale ponudjace ali da li ste culi da ove:

LAP Green bids for Serbia telecom
http://www.monitor.co.ug/Business/Technology/-/688612/964638/-/uiarkb/-/index.html

By Tabby Wambui (email the author)
Posted Monday, July 26 2010 at 00:00

Libyan Africa Investment Portfolio (LAP Green), the owners of Uganda Telecom and other investment platforms like Tamoil have announced that they are in negotiations with the Serbian government to invest in the country’s telecom sector.

While meeting Mr Mirko Cvetkovic, the Serbian Prime Minister in Belgrade last week, Eng. Abdulbaset Elazzabi the company’s managing director tabled the firm’s bid to acquire Telecom Serbia. If acquired, it will be the first of the several international telecom purchases outside Africa that LAP Green is currently reviewing.

LAP Green Networks is owned by the Libyan Africa Investment Portfolio incorporated as a Libyan foreign investment platform designed to promote the development of Africa. It owns telecom firms in eight countries; including Uganda (Uganda telecom), Rwanda (Rwandatel), Ivory Coast (Green N), and in Niger (Sahelcom). It also has interests in Zambia and South Sudan and will soon launch in Togo and Sierra Leone.

Cene interneta unutar ove "grupacije"

Uganda telecom:
http://www.utl.co.ug/utl.php?i=16
128Kb za 170USD

Rwandatel:
http://www.rwandatel.rw/?ADSL-Pricing
512Kb za 307.87E

Sahelcom:
http://www.sahelcom.ne/index.php/Internet.lhost
1Mb doduse wirelless, cena sitnica 🙂

Uzas :wall:

Sjajna vest! Za one koji kukaju što žive u napaćenoj Srbiji podsetnik da uvek može gore.

Takođe ovo je dokaz, crno na belo, da je trenutni način poslovanja Telekoma štetan po građane Srbije. Pogledajte ove bedne države koje su u daleko gorem stanju nego Srbija, gde se ljudi ubijaju za par američkih dolara i veknu hleba. Pa opet oni dolaze u naprednu Srbiju (za njih) da kupuju srpski telekom. Odakle im pare? Pa nakrali se prodajući hiljadu puta skuplje nego što košta u razvijenih državama. Isto kao i ovi naši lokalni patrioti. Naravno iza cele priče stoji afrička zemlja koju je bog pogledao i podario im nafte a oni znali da to iskoriste. Ništa bez Gadafija.

Ako ništa drugo, komunisti mogu da odahnu ako nas kupi LAP pošto je i to kom. firma 🙂

Kako ne stičemo, sa prodajom Telekoma mi ćemo ustvari dobiti mnogo više i na kraju će nam ostati Telekom: izgradićemo autoputeve da može brže da se stigne od Subotice do Niša i to će privuću strane ulagače da ulože nenormalne količine novca ovde i onda će biti neki svetski rat a mi ćemo sve to nacionalizovati... Zar ja moram da vam otkrivam državnu strategiju, toliko intelektualaca ovde a niko ne kapira... :S:

Telekom koji godisnje zaradjuje skoro vise od 100miliona eura profita, najbolja i najprofitabilnija firma. Da se proda??? Kakvi crni putevi, pare ce se iskoristiti za uplatu penzija(jer nema dovoljno zaposlenih da placaju), zar vi ne citate novine ili samo gledate RTS pa sta kazu je tako. ***, kako cu palim iz ove zemlje cim zavrsim fax, makar fizikalisao napolju ali ovde ziveti sa ljudima koji ovako misle i ne bune se.. Svaka cast nasim politicarima i treba da nas **** sto vise ovakve...

^
Nisi ukapirao ironiju u citiranom.

A svi mladi i za posten rad sposobni imaju vise perspektive u nekom drugom drustvu gde se takve stvari mnogo vise cene... Kod nas je postenje ozbiljna karakterna mana za napredovanje u karijeri...

Btw sta im znaci ona finta da ako Grci prodaju svoj udeo, onda oni prodaju "samo" 30% ili kako vec? Nesto mi to smrducka cudno.

@noodi
protiv koga da se bunis i za koga da se zalazes???
jedino da izadjeo na ulice i da zahtevamo da nas neka vele sila okupira, jer samo smo sebi najvece zlo.... sto puta sam rekao da sav kes od telekoma ide u "odredjene" djepove a vi i dalje se zalazete da on nastavi da radi po starom (uzima od naroda a daje sakom i kapom odredjenoj mafijaskoj "eliti")???

Jednostavno ljudi ne razumu da smo debelo KRIMINALNA zemlja gde svaki privatnik (<90%) misli kako da nekog za**** i opljacka, u takvoj okolini nema leba

sto puta sam rekao da sav kes od telekoma ide u "odredjene" djepove a vi i dalje se zalazete da on nastavi da radi po starom (uzima od naroda a daje sakom i kapom odredjenoj mafijaskoj "eliti")???

Nešto ide, ali ne sve. Kad se proda sve će se isisavati van zemlje. A ako se sad "kraducka", ne znači da će moći zauvek.

Jednostavno ljudi ne razumu da smo debelo KRIMINALNA zemlja gde svaki privatnik (<90%) misli kako da nekog za**** i opljacka, u takvoj okolini nema leba.

Ista pravila igre prihvataju i strane kompanije. Ko kod da dođe ići će da maksimalno iskoristi sve uslove koje im tržište pruža i tražiti sve moguće rupe u zakonima i njihovom izvršavanju.

Pa vidi dolaskom velikog broja stranih firmi (ma koje one bile) i otvaranjem trzista oni bi se medjusobno borili i na taj nacin koliko toliko popravili.. ovako kad miskovic, idej-a, rodic, itd imaju zajednicki ugovor koji zabranjuje prelazak zaposlenih kadrova i ko zna koje sve stetne ugovore a pri tome SAV kes iznose vani, ja stvarno nevidim vece zlo, tako isto i telekom

Pa tesko da bi se to desilo ako razmisljas malo logicnije 😉 Jer primera radi TElekom kupe Nemci,zar ti stvarno mislis da ce oni da se odreknu monopola koji su kupili i dda kazu,ok mi dozvoljavamo da dodju i Italijani i Grci,i Cesi itd itd,i da sami sebi prave konkurenciju i uzimaju od svojih usta??? Zar stvarno verujes u to??? Ovako kolko tolko neko drpa,al ipak odredjen deo para ide u ovaj jada i bedan budzet ove jadne i bedne zemlje,a ako ga kupe stranci,mozes da se pozdravis i sa tom bednom crkavicom koja se sad sliva

Ako Nijemci kupe Telekom, nisu kupili državu, pa da oni određuju ko može da dođe na tržište. Nemoj pretjerivati.
Ако уз Телеком добију и сву његову телекомуникациону инфраструктуру која је грађена деценијама, они ће практично одређивати јер коме ће се исплатити да на било ком тржишту, а поготово малом и бедном као наше копа своју инфраструктуру :S:

Upravo tako 😉
@Stig:
Mozda je glupo poredjenje al gledaj na to kao recimo na posao sa Grand Kazinom,kad su nasi prodali Austrijancima dozvolu da izgrade kazino, isti su dobili i dozvolu da u vazdusnom krugu od 18km od Kazina ne sme da bude zive igre( Poker,Black jak,rulet), a 18 km vazdusnom linijom ti je ceo Beograd 😉
I kako ti to nazivas drugacije nego monopol???

Primer kako je to uradjeno u ME, probajte tamo da dobijete staticnu ip adresu...
T-mobile, m-tel i mn-news wireless. Cena je oko 460 evra za mn- wireless, 1500 evra od nemaca i 500 evra telekom. Prava sitnica 🙂

da li je dobro da se proda telekom - ne. kraj price.

aha, ok, ajde ovako:

telekom srbija, USRED krize, biva organizacija sa PORASTOM dobiti od 10%, sto je oko 20 milijardi dinara. ista ta telekom srbija iz svog budzeta finansira:

sportske saveze
sportska desavanja
kulturno umetnicka desavanja
izgradnje sigurnih kuca
izgradnje sportskih i komercijalnih objekata
humanitarna pomoc i pomoc zrtvama
5000 dindzi za penzionere (koji jos od tita nisu dobili bonus)

sa ovim porastom poslovanja, za 10 godina, telekom ce zaraditi, ISTO koliko stranci daju za njega, i ostace nash.

ako je tebi stalo do ne znam - 70 evra, ili ako si neuk pa ne vidis da sve pare iz budzeta idu u "patricijske dzepove" i u kolektivno organizovan kriminal sa drogom i nekretninama, koji nam sprovode ministri i poslanici, i mislis da je to dobro jer ce nekih 30% realnog dela kolaca da zapravo ode u neke "infrastrukture" - onda okej. verovatno si u tom slucaju pre par godina ubio komshijinu kravu ...

Ne slažem se, u ovoj zemlji, i sa ovom vlašću, dobro je da se prodaju sve firme. kraj priče (bar što se tiče mog mišljenja)

Što se posebno vidi na primeru mlekara. Svi zadovoljni - i seljaci i kupci.

a da ne pricamo da je Telekom pokupovao u komsiluku u BiH i Montenegru i da ima taj kolac od trzista... i da je za to uziman kredit koji je sada Telekom vratio i neko (Deutsche Telekom) ce jednom transakcijom da pokupi sve to...

btw, kupovina u BiH je kostala oko 180 miliona €, ne mogu da nadjem koliko je ulozeno u Crnu Goru - i ispada da sada Telekom vredi manje nego pre pet godina 🙁

evo jedan stariji tekst, ali zanimljivo za procitati...

Što se posebno vidi na primeru mlekara. Svi zadovoljni - i seljaci i kupci.

Onda ćeš bar znati na čemu si, ovako sa ovom korumpiranom vlašću i opozicijom, nikada ih nećeš skloniti sa scene, ako imaju makar i jednu firmu da se sakriju iza nje i dele političke uloge...

Onda ćeš bar znati na čemu si, ovako sa ovom korumpiranom vlašću i opozicijom, nikada ih nećeš skloniti sa scene, ako imaju makar i jednu firmu da se sakriju iza nje i dele političke uloge...

dobro je pa si men odgovorio .. 😉

jos bolje 😀

sto znaci da Telekom Srbija + BiH + CG = 4x ulozeno u kupovinu samo jednog dela mreze.
a gde je infrastruktura u Srbiji? ma vazi... 😡

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno