Na osnovu cega ti sebi dajes za pravo da lupas gluposti, evo vam link pa vi svi vidite kako se zivelo u Libiji,, dok Ameri nisu ubacili Al Kaidu aka "pobunjenike". "O ljudskim pravima da i ne pricamo", koliko godina ti imas 13, kada se razbacujes ovim otrcanim frazama, znas ti sta su ljudska prava, ali malo sutra...
http://www.gdestinacija.com/destina...bija:+Činjenice+koje+sigurno+niste+znali.html
E vidiš, ja ne govorim na osnovu "linkova" već na osnovu toga što sam u poslednjih 7 godina u Libiji bio oko 20 puta, i to živeći i radeći sa njima a ne u nekoj izolovanoj sredini. Skoro sve stvari iz teksta sa linka su netačne.
- BNP po glavi stanovnika može da bude koliki god hoćeš kad sve ide u džepove gadafijeve klike i u inostranstvo
- primanja na račun nezaposlenosti NEMA
- plata medicinske sestre od 1000$ bi trebalo da nas impresionira? Libijke i onako ne rade kao medicinske sestre, već stranci
- 7000$ za novorođeno dete je LAŽ, kao i 64000$ za kupovinu stana. Samo ću vam navesti da je jedan od najvećih problema mladih ljudi u Libiji to što nemaju novac da bi se oženili
- 20.000 $ za privatni biznis? apsolutna neistina!
- obrazovanje i školstvo su besplatni
- hrana i sve ostale stvari koštaju približno isto koliko i kod nas, samo je hleb malo jeftiniji - verovatno je subvencionisan
- struja je bila besplatna ali više nije, lično sam video nove digitalne strujomere u Tripoliju
- krediti za kola jesu povoljni, ali nema govora ni o kakvom popustu za obične ljude. Inače ceo biznis uvoza stranih kola drže sinovi
- litar benzina košta nešto više od navedenog, oko 0,2$
Inače, bio sam u Libiji kada su počeli nemiri i nemojte da pričate o Al Kaidi, jer to je čista propaganda režima, oni malo stariji će se setiti kako nas je sve koji smo protestvovali protiv režima nazivao RTS u 90-tim. Ljudi su tamo krenuli u proteste goloruki i odmah su popili kišu metaka pa su krenuli na sve ili ništa. Vođi je ranije uspevalo da krvavo uguši manje pobune u Bengaziju (za koje ovde naravno niko nije čuo) ali se ovaj put opekao.
@Prostreet: koliko ja imam godina nije teško saznati, a biće da znam malo više stvari od tebe i sličnih Internet-sveznalica