Šta je novo?

Prodaja Telekoma

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Neću ulaziti u to da li je Gadafi zaslužio ili nije.
Ja sam samo rekao da je zasluzio kaznu, i da pravdanje njega i njegovih postupaka nema nikakvog smisla.
U pravu si, sprovodi se selektivna pravda u svetu ali bar gde se ona sprovodi ja je podrzavam.

A telekom nije bitno da li ga prodavati strancima ili nekim nasim ljudima, bitno je da se ta firma pokrene i skloni od politicara.

Poslednja izmena:
Bilo koja afrička zemlja i 90% azijskih i južnoameričkih zemalja...

Koja, jel si bio tamo?
evo slika i prilika klasicnog DB-ovskog coveka!
http://www.novosti.rs/vesti/naslovn...47-Ubica-Sine-oprosti-mi-i-budi-bolji-od-mene

samo da znate radi se o PREDUZNETNIKU , DB-ovskog porekla i tu se vidi sta se desi kad nekom govnetu KOMUNJRSKOM pukne biznis, mislim da se ovo ne desava nigde u svetu jedino mi nebiski narod srbije imamo ovakve krvolocnike koji ubijaju decu radi propalih biznisa!

Svako ima pravo na svoje mišljenje ali mišljenje dotičnog smo čuli i previše puta. Tek sada vidim kolika je šteta napravljena ovom forumu jer duhovita akcija koju je onomad pokušao da sprovede magick, omanula. Pošto nisam bio naročito aktivan na forumu od tada pa sam zaboravio da čoveka da stavim na ignore, vreme je to sada učinim. Vi slobodno nastavite da čitate njegove nebuloze. Što reče forumaš iz mog potpisa, sramota me što sa gospodinom "iPhone rules" živim u istoj državi.

Što se tiče političke priče koja je uzela maha, jedino što bih prokomentarisao vezano za strance je da oni koji imaju jako visoko mišljenje o njima nisu upućeni u "blagodeti" rada za strance. Ne mislim da su stranci zlo ali nisu ništa bolji od naših ljudi i u njima ne treba tražiti spas ove zemlje. Stranci ovde dolaze isključivo sa jednim ciljem a to je profit i dobrobit njihove zemlje. Neće niko čistiti đubre koje mi ostavljamo iza sebe, to ćemo morati sami :)

izvini, nije mi najjasnije - je l' mene stavljas na ignore, posto se ne prepoznajem u "iPhone rules"?!?

Какав безобразлук, коте се животиње а не народ, модератори дајте мало санкционишите овакве простаклуке.

Ако ниси знао Србија годишње има 50.000 људи мање.

a ko je spomenuo srbiju??, kazem samo da nas ne porede sa nekom zemljom gde je natalitet 500% u plusu jer to nije shodno prirodi (sami znamo sta se desi u prirodi kad neka vrsta pretera)

Ja sam samo rekao da je zasluzio kaznu, i da pravdanje njega i njegovih postupaka nema nikakvog smisla.
U pravu si, sprovodi se selektivna pravda u svetu ali bar gde se ona sprovodi ja je podrzavam.

Doduše još ima ljudi na zapadu koji razmišljaju svojom glavom, obavezno poslušati ovog čoveka. Objasnio je čitavu situaciju u Libiji i pravu pozadinu svega ovoga.

Poslednja izmena:
Meni je zanimljiva teorija zavere, kako je NATO postao oruzje Al Kaide, te da se iza pobunjenika u Libiji nalazi upravo ova organizacija..

Inace, ukoliko uskoro ne prodaju Telekom, svedoci smo vec onoga sta ce se desiti. Depresijacija dinara, pad kupovne moci vec bednog stanovnistva, povecani prihodi drzave kroz nevidljivi porez, itd.

Poslednja izmena:
A ovo je tema o Libiji?
pa onda mogu i ja: DOLE KRVNIK GADAFI !!! Podrška svim mojim prijateljima u Libiji !

Nije pitanje da li je krvnik ili ne, svakako da jeste. Stvar je u tome što tvoji prijatelji u Libiji neće imati posao kada završe sa Libijom ovi koji se njome bave ovih dana, baš kao što danas kod nas više od milion ljudi nema posao. Libija nije direktno povezana sa ovom temom ali svakako da ima veze. Kod njih tek treba da krene scenario koji mi još uvek proživljavamo.

A ti znaš kako ljudi u Libiji žive i da li su do sada imali posao ili nisu? Na osnovu čega dajete sebi za pravo da sudite o situaciji u drugoj državi u kojoj nikada niste bili i o kojoj ne znate ništa iz prve ruke? Tamo čak i ljudi koji rade u naftnim kompanijama žive jaaako skromnim životom - nemaju praktično ništa vredno osim automobila, a da ne pominjem masu ljudi koja ne radi u naftnim kompanijama i ogroman broj mladih koji nemaju šansu da se zaposle. O ljudskim pravima da i ne počinjemo...

Jedino pravo koje kao čovek imaš jeste da izbegneš kako znaš i umeš da ti neko drugi to pravo uzme, tresne o zemlju i ponizi te najgori mogući način. Ljudska prava koja zapad promoviše su obična iluzija koja nigde na planeti zemlji ne postoji. Ako ti se čini da imaš neka prava kao ljudsko biće to je samo zato što si uspeo da se izboriš za to.

U toj zemlji svakako neće biti bolje ma šta se dogodilo, od sada ide samo na gore. Došli smo do tačke kada više nijednoj zemlji neće biti mnogo bolje, samo će se sile truditi na sve načine da održe postojeće stanje na uštrb slabih i potčinjenih.

ja znam kako ljudi zive u Libiji, a upoznao sam i Libijce koji su studirali EFT u Beogradu. 99'te godine sam imao spremnu libijsku vizu u slucaju da krene u jos gorem smeru bombardovanje NATOa.
da li su ljudska prava: posao, stan, hrana? tvrdis da vecina Libijaca je uskracena za to? ili ovi su neka prava uskracena pobunjenici kojima smeta sto Libijke: voze kola, ne nose marame/burke, imaju obrazovanje?

nije sve crno-belo, ali da li im je trebalo bombardovanje NATOa da bi dobili ljudska prava?

da malo vezem raspravu - kod njih se ne rasprodaje drzavna imovina da bi vladajuca garnitura ostala na vlasti. ali nakon "demokratizacije" prodace sve zarad sake vlasti...

koga ne mrzi, neka pogleda detaljno rezolucije UN i EU koje se ticu Libije, gde je "demokratska" elita zamrzla sva sredstva mnogih libijskih kompanija u inostranstvu - i gde ce taj novac da zavrsi na kraju

@Jera
Da... kod njih nema posla, a stotine hiljada stranaca rade u Libiji. Moguće da nema posla, za one koji neće da rade, nego im je lakše da kukaju, ili za one koji ništa i ne znaju da rade.

Poslednja izmena:
Meni je zanimljiva teorija zavere, kako je NATO postao oruzje Al Kaide, te da se iza pobunjenika u Libiji nalazi upravo ova organizacija..

Inace, ukoliko uskoro ne prodaju Telekom, svedoci smo vec onoga sta ce se desiti. Depresijacija dinara, pad kupovne moci vec bednog stanovnistva, povecani prihodi drzave kroz nevidljivi porez, itd.

Sta ćemo da prodamo sledeće godine kada se te pare potroše? A posle toga? Gde naći fiks kada prodamo sav porodični nakit?

Bolje je odmah da se suočimo sa situacijom jer pad je sve teži što se duže odlaže.

pa tu je EPS, vodovod, sportska drustva...

Sta ćemo da prodamo sledeće godine kada se te pare potroše? A posle toga? Gde naći fiks kada prodamo sav porodični nakit?

Bolje je odmah da se suočimo sa situacijom jer pad je sve teži što se duže odlaže.

Tacno tako da smo istini pogledali u oci 2000 a najbolje da je to bilo moguce 90tih sad bi ziveli 3x bolje, mada ja nevidim kako osim okupacije da izcistimo zlo iz naseg sistema/zivota, revolucija tesko jer se vidi da se u Srbiji od radnika jedino dize najgora bagra (sudstvo, javne ustanove, prosveta, itd..) a oni su delom krivi jer su obicni paraziti bar 70-80% njih...
Ja iskreno neznam kako zaposlenima preko veze u drzavnim institucijama nije sramota da strajkuje, kad dobro znaju stanje u privatnom sektoru koji u srbiji rapidno PROPADA sto zbog tajkuna sto zbog neefikasne drzave koja unistava mala i srednja preduzeca...

pa tu je EPS, vodovod, sportska drustva...

Jedino jos EPS vredi ali i njegova cena rapidno pada sa padom standarda i kradajama unutar kompanije gde se sve raznosi lopatom od strane direktora i bagre koje tamo radi (ovo znam iz prve ruke jer 90% zaposlenih tamo samo gledaju da profitira kradjom dok ih ne kupe...)

Khm, cuj politici, mislis kapitalizmu i ekonomskom sistemu pljacke? Politika je samo tu da ljude napali i zaslepi za nesto, inace uvek se sve vrtelo oko novca i nicega drugog.

Na osnovu cega ti sebi dajes za pravo da lupas gluposti, evo vam link pa vi svi vidite kako se zivelo u Libiji,, dok Ameri nisu ubacili Al Kaidu aka "pobunjenike". "O ljudskim pravima da i ne pricamo", koliko godina ti imas 13, kada se razbacujes ovim otrcanim frazama, znas ti sta su ljudska prava, ali malo sutra...

http://www.gdestinacija.com/destina...bija:+Činjenice+koje+sigurno+niste+znali.html

E vidiš, ja ne govorim na osnovu "linkova" već na osnovu toga što sam u poslednjih 7 godina u Libiji bio oko 20 puta, i to živeći i radeći sa njima a ne u nekoj izolovanoj sredini. Skoro sve stvari iz teksta sa linka su netačne.

- BNP po glavi stanovnika može da bude koliki god hoćeš kad sve ide u džepove gadafijeve klike i u inostranstvo
- primanja na račun nezaposlenosti NEMA
- plata medicinske sestre od 1000$ bi trebalo da nas impresionira? Libijke i onako ne rade kao medicinske sestre, već stranci
- 7000$ za novorođeno dete je LAŽ, kao i 64000$ za kupovinu stana. Samo ću vam navesti da je jedan od najvećih problema mladih ljudi u Libiji to što nemaju novac da bi se oženili
- 20.000 $ za privatni biznis? apsolutna neistina!
- obrazovanje i školstvo su besplatni
- hrana i sve ostale stvari koštaju približno isto koliko i kod nas, samo je hleb malo jeftiniji - verovatno je subvencionisan
- struja je bila besplatna ali više nije, lično sam video nove digitalne strujomere u Tripoliju
- krediti za kola jesu povoljni, ali nema govora ni o kakvom popustu za obične ljude. Inače ceo biznis uvoza stranih kola drže sinovi
- litar benzina košta nešto više od navedenog, oko 0,2$

Inače, bio sam u Libiji kada su počeli nemiri i nemojte da pričate o Al Kaidi, jer to je čista propaganda režima, oni malo stariji će se setiti kako nas je sve koji smo protestvovali protiv režima nazivao RTS u 90-tim. Ljudi su tamo krenuli u proteste goloruki i odmah su popili kišu metaka pa su krenuli na sve ili ništa. Vođi je ranije uspevalo da krvavo uguši manje pobune u Bengaziju (za koje ovde naravno niko nije čuo) ali se ovaj put opekao.

@Prostreet: koliko ja imam godina nije teško saznati, a biće da znam malo više stvari od tebe i sličnih Internet-sveznalica

nije sve crno-belo, ali da li im je trebalo bombardovanje NATOa da bi dobili ljudska prava?

ogroman broj ljudi tamo se baš tome nadao. Veruj mi da tamo više od 80% ljudi želi da gadafija neko smakne sa vlasti. E, sad, da li su sami Libijci svesni ili nisu svesni cene koju intervencija nosi, to je ipak njihova stvar i nije naše da se mešamo u to. Veruj mi, meni i mojoj firmi je najviše odgovaralo da tamo sve ostane mirno...

da malo vezem raspravu - kod njih se ne rasprodaje drzavna imovina da bi vladajuca garnitura ostala na vlasti. ali nakon "demokratizacije" prodace sve zarad sake vlasti...

A šta misliš kako je došlo do ukidanja sankcija zapada prema Libiji pre nekoliko godina? Pa tako što su mu oni oprostili grehe u zamenu za otvaranje vrata stranim ulaganjima u naftnu industriju.

Da ne pominjem i slučaj kada sinovi vođe otvore fiktivnu kompaniju kao "zajedničko ulaganje" sa jednom Norveškom kompanijom i "kupe" ogroman deo jednog petrohemijskog kompleksa. Šta misliš, čijim parama? ;)

Poslednja izmena:
Јеро све би било у реду да ниси поменуо "кишу метака" и "80% против Гадафија", ту си се конструкција срушила :d

ma nenormalno je da neko bude na vlasti 40+ godina, ali od svih rezima u Africi i arapskim zemljama - da li je bas Gadafi najgori vladar da moraju raketama da ga skidaju?!?

btw, cuo sam i da nije samo toliko nafta motivacija za vojnu intervenciju, nego se u planinama nadjene neke nenormalne kolicine uranijuma i gvozdja...

Ма наравно ако неко треба да скине Гадафија са власти онда је то народ Либије а не хуманитарно бомбардовање. То је само додатно доказ да то нема везе са демократијом и тралала...

Evo i u Londonu specijalci se obracunavaju sa golorukim narodom. Kad ce Nato da intervenise?

nemojte da pričate o Al Kaidi, jer to je čista propaganda režima

http://www.telegraph.co.uk/news/wor...-admits-his-fighters-have-al-Qaeda-links.html

Evo i na srpskom:

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/24395...bunjenika-Moji-borci-su-povezani-sa-Al-Kaidom

Ljudi su tamo krenuli u proteste goloruki i odmah su popili kišu metaka pa su krenuli na sve ili ništa.

Da, jadni goloruki ljudi, koji su priznali kako su im Gadafijeve snage oborile borbeni avion.

ogroman broj ljudi tamo se baš tome nadao.

Mora da si i ti bio jedan od onih koji su se radovali kada su iznad naših glava padale bombe. Samo me zanima jesi li se radovao iz Srbije ili inostranstva.

ogroman broj ljudi tamo se baš tome nadao. Veruj mi da tamo više od 80% ljudi želi da gadafija neko smakne sa vlasti. E, sad, da li su sami Libijci svesni ili nisu svesni cene koju intervencija nosi, to je ipak njihova stvar i nije naše da se mešamo u to. Veruj mi, meni i mojoj firmi je najviše odgovaralo da tamo sve ostane mirno...

Ko će da ti veruje nakon gluposti koje si napisao?

Sad se lepo isključi iz teme, jer niko više neće za ozbiljno da te uzme nakon ovih gluposti.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno