najbolja slika u tredu Kakva je vasa sobaPoceo sam na Pancevackom buvljaku kao pirat![]()
pozdrav.
najbolja slika u tredu Kakva je vasa soba
pozdrav
Onda je dosao onaj famozni Decembar 2003 , zadnji mesec pred uvodjenje PDV-a
Gde ti se nalazi radnja,i koje su ti cene? Mozda nisi skup?Evo skoro vec 5 godina kako sam u tom poslu. Poceo sam na Pancevackom buvljaku kao piratKad je krenula murija da nas ganja batalio sam to i iznajmio tezgu sa namerom da prodajem sitne komponente , miseve ,tastature ,zvucnike itd. Medjutim pojavio se Dinkic i izdao naredbu da se prodaja robe na tezgama mora legalizovati odnosno svaka tezga registrovati kao STR.Posto sam skapirao da se ovaj ne *****ava
registrovao sam STR. Pocetni kapital iznosio je bednih 70 EKod par uvoznika sam deponovao blanko menice kao garant i od njih dobio robu na odlozeno. Onda je dosao onaj famozni Decembar 2003 , zadnji mesec pred uvodjenje PDV-a (pena mi podje na usta kad se toga setim
). Za nekih 15 -tak dana uspeo sam da uvalim oko 30 tak konfiguracija. Tu sam uspeo da skupim par hiljada eura. Od te love kupio sam fiskalnu kasu i ostatak investirao u robu. Posto se na pijaci ovakva vrsta posla nije mogla razviti , resio sam da iznajmim lokal. Iznajmio sam mali lokal oko 17 kvm u ne bas atraktivnom delu grada i polako.. eto vec peta godina. Sa nekih 800 000 din godisnjeg prometa dogurao sam do 12 -tak miliona. Ne reklamiram se nigde i nemam nameru radnja mi je mahom prljava i zapustena to kod musterija izaziva osecaj skromnosti. Prosecan kupac ( a takvih je najvise ) ima strah od glamurozno uredjenih radnji jer sav taj glamur iza sebe krije kriminal i prljavo stecen kapital. Ja sam posten trgovac, to pojedine musterije primecuju i svoju paznju posvecuju meni. Nemam nameru da otvorim jos koju radnju od ove imam pristojnu zaradu, skroman sam covek i vise od ovoga mi ne treba.
pozdrav.
Do duse to je bila shupa
Bruka...
Iako me otvaranje radnje trenutno ne interesuje, posto perspektive ovde gde sam uopste nemam, razmisljao sam se da se preselim u NS i da pocnem preko malih oglasa da se bavim servisiranjem PC-a, iskustva imam...
ali ono sto me interesuje, posto ne zivim u NS, kakva je trenutna situacija po tom pitanju?
...
zato me i intresuje da li se moze preziveti radeci terenski preko malih oglasa, pa makar bio dostupan 20h na dan?
SZBRAko si PR, 5 do 20 hiljada. Ako je d.o.o. 20 do 100 hiljada kazna za preduzeće + nešto za odgovorno lice.
Imam halu u izgradnji,dolazi trzisna inspekcija,nema nikoga ostavlja u postansko sanduce poziv.Ja dolazim kod njih,kaze da spremim sve papire od radnje i kaze nije ti istaknuto radno vreme.KazeRekoh ti 5 do 20, zavisi od sudije i od još jedno stotinak stvari...ispričaj situaciju hronološki, jedino tako možda i dobiješ neki pametan savet.
sramota..., plasim se visine tako da moleraj otpada
![]()
Nije tačno da je trebalo da obavestiš inspektora, naročito ako ti on to nije izričito naložio...
2genius_: reci supruzi da se mane ćorava posla.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari